Јанкуловска: Дијалог не се гради со закани и лажни надежи

ВМРО-ДПМНЕ вчера ги осуди обидите на опозицијата за злоупотреба на 11 Октомври за партиски цели. Од раководството на партијата реагираат на политичките навреди и агресивност на СДСМ и коалиционите партнери, кои ги рушат сите граници на политичка култура и внесуваат неединство меѓу граѓаните. - ВМРО-ДПМНЕ овој празник ќе го прослави помеѓу граѓаните, секаде каде што ќе бидат тие. Но, почитувани, ова е ден во кој треба да се потсетиме дека само единствени и сплотени можеме да ги оствариме вековните стремежи и идеали на нашиот народ. Жалиме што денес има партии кои одлучија и на ваков ден, државен и национален празник, да ги делат граѓаните по политички линии. Поделбата на националното и државно ткиво е нужна потреба на политички партии и концепти кои во суштина немаат што да им понудат на граѓаните, изјави Гордана Јанкуловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ. Таа посочи дека атмосферата за добар политички дијалог не се гради со агресивност и закани, со трикови, блефирање, празни говори и креирање на лажни надежи.
| | веќе видена | слични

Голем собир на опозиционата СДСМ по студено и дождливо време почна вечерва во Прилеп, неколку часа откако во градот се одржаа главните манифестации во рамки на одбележувањето на Денот на востанието. Митингот на најголемата опозициона партија според дописниците на електронските медиуми минува без инциденти, но под засилено полициско и партиско обезбедување. Митингот се одржува под мото “Ние сме за победничка Македонија“. Владеачката ВМРО-ДПМНЕ претходно ги осуди, како што наведе, обидите за злоупотреба на празникот за партиски цели. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратегиските цели на Македонија, не е добро за развојот на државата сметаат во владејачката партија. Жалиме што денес има партии кои одлучија на еден ваков ден, државен и национален празник да ги делат граѓаните исклучиво по политички линии“, изјави министерката за внатрешни работи и член на највисокото партиско раководство на ВМРО – ДПМНЕ Гордана Јанкулоска.
| | веќе видена | слични
3 копии

Скопје - „ВМРО ДПМНЕ изразува почит кон борците од народно ослободителната војна. ВМРО-ДПМНЕ изразува почит кон сите борци кои се бореа и ги положија своите животи за слободата на Македонија.„ Ова го изјави членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Јанкуловска, која во име на партијата и во нејзино лично име го честита на граѓани на Република 11 Октомври, денот на народното антифашистичко востание. „Овој празник е ден во кој се сеќаваме на народно ослободителната борба и несебичната жртва на сите херои за светиот идеал за слободна и суверена Македонија, како темел за македонската самобитност. Ова е празник на сите македонски граѓани, без исклучок. ВМРО-ДПМНЕ овој празник ќе го прослави помеѓу граѓаните, секаде каде што ќе бидат тие„, изјави Јанкуловска. Таа истакна дека ова е ден во кој треба да се потсетиме „дека само единствени и сплотени можеме да ги оствариме вековните стремежи и идеали на нашиот народ„. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратешките цели ...
| | веќе видена | слични
2 копии

ВМРО-ДПМНЕ ги осуди обидите за злоупотреба на празникот за партиски цели. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратегиските цели на Македонија, не е добро за развојот на државата сметаат во владејачката партија. „Поделбата на националното и државното ткиво е нужна потреба само на политички партии и на концепти кои во суштина немаат што друго да им понудат на граѓаните. Жалиме што денес го гледаме токму тоа. - Жалиме што денес има партии кои одлучија на еден ваков ден, државен и национален празник да ги делат граѓаните исклучиво по политички линии“, изјави Гордана Јанкуловска од ВМРО-ДПМНЕ во пресрет на вечерашниот митин га опозицијата во Прилеп. Владеачката партија ги злоупотребува државните празници а не опозицијата возврати СДСМ. Во изминатите четири години ВМРО-ДПМНЕ ја прекројува историјата затоа опозицијата крева востание. „Кога Гордана Јанкуловска денеска излезе на прес, во исто време, таканаречените лажни жртви на транзицијата беа пред штабот на СДСМ, платени со ...
| | веќе видена | слични

ВМРО-ДПМНЕ во реакција на изјава на потпретседателот на СДСМ Гордан Георгиев оценува дека станува збор за очигледна нервоза во СДСМ. - СДСМ не ги послушаа нашите добронамерни укажувања, но и укажувањата на граѓаните, Сојузот на борци, новинарите, невладините организции, медиумите и другите општествени субјекти и сепак продолжија во својата намера, да вршат политичка злоупотреба, на национален празник за партиски цели. Жално е што СДСМ се обидува сите што не се со нив, да ги претстави дека се против нив. Така само ја продлабочуваат поделбата во македонското општество, се вели во реакцијата. Од ВМРО-ДПМНЕ негираат дека партијата стои зад Граѓанската асоцијација Жртвите на транзицијата, но истакнуваат дека ги разбираат бидејќи како што наведува „тие протестираат против криминалната приватизација и транзиција, направена и спроведена од Бранко Црвенковски“. - Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели, пред интересите и стратешките цели на Република Македонија, не е добро за развојот на државата, ...
| | веќе видена | слични

Очигледна е нервозата во СДСМ. СДСМ не ги послушаа нашите добронамерни укажувања, но и укажувањата на граѓаните, Сојузот на борци, новинарите, невладините организции, медиумите и другите општествени субјекти и сепак продолжија во својата намера, да вршат политичка злоупотреба, на национален празник за партиски цели. Жално е што СДСМ се обидува сите што не се со нив, да ги претстави дека се против нив. Така само ја продлабочуваат поделбата во македонското општество. Не е точно дека ВМРО-ДПМНЕ стои зад Жртвите на транзицијата, но ние ги разбираме, бидејќи тие протестираат против криминалната приватизација и транзиција, направена и спроведена од Бранко Црвенковски. И на крајот, поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели, пред интересите и стратешките цели на Република Македонија, не е добро за развојот на државата. (Крај) ** Агенцијата ИНПРЕС ги објавува партиските соопштенија интегрално и без интервенции
| | веќе видена | слични

Прилеп, 11 октомври – СДСМ не е партија што дели, туку вечерашниот собир на партијата е во име на обединувањето и спротивставување на омаловажувањето на НОБ, рече Гордан Георгиев, потпретседател на СДСМ. „Ние знаеме што е 11 Октомври, знаеме дека тоа е идентитетската котва на нашата држава и затоа сакаме да го прославиме овој голем народен собир. И тоа ќе се случи вечерва“, рече Георгиев. Но, за владејачката партија, СДСМ ги злоупотребува државните празници за партиски потреби. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратегиските цели на Македонија, не е добро за развојот на државата“, велат во владејачката партија. „Жалиме што денес има партии кои одлучија на еден ваков ден, државен и национален празник да ги делат граѓаните исклучиво по политички линии“, изјави Гордана Јанкуловска од ВМРО-ДПМНЕ. Според неа, „поделбата на националното и државното ткиво е нужна потреба само на политички партии и на концепти кои во суштина немаат што друго да им понудат на граѓаните. Жалиме ...
| | веќе видена | слични

Двете најголеми партии на македонското политичко милје, ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ го искористија денешниот празник за меѓусебни обвинувања кој и како го злоупотербил 11 Октомври, Денот на македонското востание. - Ова е празник на сите македонски граѓани, без исклучок. ВМРО-ДПМНЕ овој празник ќе го прослави помеѓу граѓаните, секаде каде што ќе бидат тие. Но, почитувани, ова е ден во кој треба да се потсеттиме дека само единствени и сплотени можеме да ги оствариме вековните стремежи и идеали на нашиот народ. Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратешките цели на Република Македонија не е добро за развојот на државата. Поделбата на националното и државно ткиво е нужна потреба на политички партии и концепти кои во суштина немаат што да им понудат на граѓаните. Жалиме што денес го гледаме тоа. Жалиме што денес има партии кои одлучија и на ваков ден, државен и национален празник, да ги делат граѓаните по политички линии. ВМРО-ДПМНЕ ги осудува обидите за злоупотреба на 11 ти ...
| | веќе видена | слични

Претставувајќи ги сите што не мислат како нив, дек асе нивни противници, СДСМ само пшродолжува со продлабочувањето на макеоднсктоо општество, се вели во реакцијата на владејачката партија „СДСМ не ги послушаа нашите добронамерни укажувања, но и укажувањата на граѓаните, Сојузот на борци, новинарите, невладините организции, медиумите и другите општествени субјекти и сепак продолжија во својата намера, да вршат политичка злоупотреба, на национален празник за партиски цели“, меѓу другото се наведува во писмената реакција на ВМРО-ДПМНЕ. Покрај тоа, од ВМРО-ДПМНЕ нагласуват и дека како партија не стојат зад здружението Жртвите на транзицијата, но дека имаат разбирање за оние што протестираат, како то се нагласува во дописот до медиуми, „против криминалната приватизација и транзиција, направена и спроведена од Бранко Црвенковски“. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели, пред интересите и стратешките цели на Република Македонија, не е добро за развојот на државата“, се заклучува во ...
| | веќе видена | слични

Скопје „Овој празник е ден во кој се сеќаваме на народно ослободителната борба и несебичната жртва на сите херои за светиот идеал за слободна и суверена Македонија, како темел за македонската самобитност. Ова е празник на сите македонски граѓани, без исклучок“, рече на денешната прес-конференција Гордана Јанкуловска, член на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ . Таа рече дека на овој ден треба да се потсетти дека само со единственост и сплотеност може да се остварат вековните стремежи и идеали на нашиот народ. „Поделбата и поставувањето на партиските интереси и цели пред интересите и стратешките цели на Македонија не е добро за развојот на државата. Поделбата на националното и државно ткиво е нужна потреба на политички партии и концепти кои во суштина немаат што да им понудат на граѓаните. Жалиме што денес го гледаме тоа. Жалиме што денес има партии кои одлучија и на ваков ден, државен и национален празник, да ги делат граѓаните по политички линии“, рече Jанкуловска. Таа додаде дека ВМРО-ДПМНЕ ги осудува ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Мотивот на Заев за заштита на криминалот од „Рекет“ го знаеме. Сомнежите се дека тој и неговите структури се силно вплеткани во оваа криминална – октопод мрежа ...
сите 242 | | | веќе видена

Се работи за страв јавноста да не дознае дали во телефонот на Боки Тредичи имало фотографии и видео материјал со компромитирачка содржина за него. Но ...
сите 373 | | | веќе видена

За Денот на нашата Армија ни пристигнаа и честитки од Кабул, Авганистан од нашите учесници во мисијата “Одлучна поддршка”. По повод празникот се одржаа ...
сите 158 | | | веќе видена

Портпаролката на данското кралско семејство рече дека одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп да ја одложи посетата на Данска е изненадувачка.Според ...
сите 138 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Јанкуловска: Дијалог не се гради со закани и лажни надежи

Од:
До кого (е-маил):
Порака: