Успешен крај на владиното роуд шоу во САД

Инвестициското роуд шоу на владата во САД заврши со бизнис форум во Лас Вегас. Делегацијата предводена од премиерот Груевски ги претстави поволностите кои Македонија ги нуди за странски инвестиции меѓу кои се и најниските трошоци за водење бизнис во Европа, изградбата на автопати и железница кои се важни за функционирање на компаниите . Премиерот посетата на САД ја оцени како успешна, со компании кои изразиле интерес за подетално запознавање, но и кои најавија инвестиција. Македонија беше претставена пред компании од хотелиерството, информатиката, но и од прехраната и нафтената индустрија. Посетителите на форумот велат дека Македонија нуди импресивни услови за инвесититорите. Министерот Веле Самак вели дека Лас Вегас и околниот регион има разновидни индустрии кои би можеле да најдат свој инветсициски интерес во Македонија. Освен во Лас Вегас, владината делегација неделава одржа бизнис форуми и ја претстави Македонија пред компаниите во Чикаго, Њујорк и Лос Анџелес.
| | веќе видена | слични
3 копии

Владина делегација предводена од вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски и министерот за привлекување странски инвестиции Висар Фида, денеска на бизнис форум во Швајцарија ги презентира поволните инвестициски услови кои ги нуди нашата земја. Во Швајцарија преставени бизнис поволностите што ги нуди Македонија Владина делегација предводена од вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски и министерот за привлекување странски инвестиции Висар Фида, денеска на бизнис форум во Швајцарија ги презентира поволните инвестициски услови кои ги нуди нашата земја. На форумот беа претставени предностите и реформите кои Македонија ги спроведува во сферата на деловната клима, бизнис опкружувањето и даночната политика, а воедно беа претставени и мерките кои се преземаат со цел подобрување на инвестиционата активност во државата, вклучително и поволностите кои ги имаат инвеститорите во технолошко индустриските развојни зони. По форумот вицепремиерот Пешевски и министерот Фида одржаа и поединечни директни ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Поволните инвестициски услови кои ги нуди нашата земја денеска беа презентирани на бизнис форум во Швајцарија, од страна на владината делегација предводена од заменик-претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, во чиј состав е и министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции, Висар Фида. Во попладневните часови беше одржан бизнис форум, организиран во соработка со Swiss Global Enterprise, која е присутна во Република Македонија од 2002 година, како имплементатор на Швајцарската програма за унапредување на извозот, чија цел е да обезбеди поддршка на извозот на македонските извозно ориентирани мали и средни претпријатија и да го олесни воспоставувањето трговски врски со Швајцарија и земјите од Европската унија. За време на форумот, како што известуваат од кабинетот на вицепремиерот Пешевски, пред присутните беа претставени предностите и реформите кои Република Македонија ги спроведува во сферата на деловната клима, бизнис ...
| | веќе видена | слични

Работната посета на Швајцарската Конфедерација претставува одлична можност за претставување на стабилната макроекономска политика која ја води државата, мерките кои се преземаат во насока на развивање и усовршување на образовниот процес и работната сила во државата, како и можностите за инвестирање во различни секторски гранки од економијата, истакна вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски. Пешевски ја води македонската делегација во чиј состав е и министерот без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции, Висар Фида, којашто во средата престојува во работна посета на Швајцарската Конфедерација каде што ги презентира поволните инвестициски услови што ги нуди Македонија. Во попладневните часови беше одржан бизнис форум, организиран во соработка со Swiss Global Enterprise, која е присутна во Република Македонија од 2002 година, како имплементатор на Швајцарската програма за унапредување на извозот, чија цел е да обезбеди поддршка на извозот на македонските извозно ориентирани мали и ...
| | веќе видена | слични

На форумот беа претставени предностите и реформите кои Македонија ги спроведува во сферата на деловната клима, бизнис опкружувањето и даночната политика, а воедно беа претставени и мерките кои се преземаат со цел подобрување на инвестиционата активност во државата, вклучително и поволностите кои ги имаат инвеститорите во технолошко индустриските развојни зони.  По форумот вицепремиерот Пешевски и министерот Фида одржаа и поединечни директни средби со неколку високи претставници на компаниите кои присуствуваа. Бизнис форумот е организиран во соработка со Swiss Global Enterprise, која е присутна во Македонија од 2002 година, како имплементатор на Швајцарската програма за унапредување на извозот, чија цел е да обезбеди поддршка на извозот на македонските извозно ориентирани мали и средни претпријатија и да го олесни воспоставувањето трговски врски со Швајцарија и земјите од Европската унија. Вечерва  делегацијата ќе присуствува на средба, организирана од страна на Greater Zürich Areas, ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Владина делегација на Република Македонија, предводена од Заменик на Претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, во чиј состав е и министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции, Висар Фида, денес престојува во работна посета на Швајцарската Конфедерација со цел презентација на поволните инвестициски услови кои ги нуди нашата земја. Во попладневните часови беше одржан бизнис форум, организиран во соработка со Swiss Global Enterprise, која е присутна во Република Македонија од 2002 година, како имплементатор на Швајцарската програма за унапредување на извозот, чија цел е да обезбеди поддршка на извозот на македонските извозно ориентирани мали и средни претпријатија и да го олесни воспоставувањето трговски врски со Швајцарија и земјите од Европската унија. За време на форумот пред присутните беа претставени предностите и реформите кои Република Македонија ги спроведува во сферата на деловната клима, бизнис опкружувањето и даночната ...
| | веќе видена | слични
13 копии

Владина делегација предводена од вицепремиерот Владимир Пешевски престојува во посета на Швајцарската Конфедерација, каде што ќе ги презентира поволните услови за инвестирање и водење бизнис во Македонија. Делегацијата денеска имаше директни средби со раководствата на компании од прехранбениот сектор и од областа за производство на опрема и системи за греење, ладење и вентилација, како и фирми за производство на машински делови и алати. Од Кабинетот на вицепремиерот информираат дека на почетокот на следната година посета на Македонија најавиле сопствениците на компаниите „Оспелт“ и „Хилти“. Во организација на почесниот конзул на Македонија во Принципатот Лихтенштајн, Норберт Зегер, Стопанската комора на Лихтенштајн, македонската Амбасада во Швајцарската Конфедерација, како и канцеларијата на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот во Берн и во Цирих ќе се одржи настан на кој е најавено присуство на претставници од бизнис-заедницата на Лихтенштајн. (Ек.Р.)
| | веќе видена | слични

Во текот на денешниот ден делегацијата одржа директни средби со највисокото раководство на неколку компании од областа на прехранбениот сектор, секторот за производство на машински делови и алати, како и од секторот за производство на опрема и системи за греење, ладење и вентилација. Македонска владина делегација предводена од Заменик на Претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски, во чиј состав се министерот без ресор задолжен за привлекување на странски инвестиции, Висар Фида, Почесниот конзул на Република Македонија во Принципатот Лихтенштајн, Норберт Зегер, како и економскиот промотор во Швајцарија, Арлинд Зекири, од денес престојува во работна посета на Швајцарската Конфедерација. Во текот на денешниот ден делегацијата одржа директни средби со највисокото раководство на неколку компании од областа на прехранбениот сектор, секторот за производство на машински делови и алати, како и од секторот за производство на опрема и системи за греење, ладење и ...
| | веќе видена | слични

Македонска владина делегација предводена од вицепремиерот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски во вторник престојува во работна посета на Швајцарија. Во текот на денешниот ден делегацијата одржа директни средби со највисокото раководство на неколку компании од областа на прехранбениот сектор, секторот за производство на машински делови и алати, како и од секторот за производство на опрема и системи за греење, ладење и вентилација. Средбите беа одржани во седиштата на компаниите, каде македонската делегација ги презентира поволните услови за инвестирање и водење бизнис во Република Македонија. Сопствениците на компаниите Оспелт и Хилти најавија посета на Македонија на почетокот од наредната година, се вели во соопштението на кабинетот на Пешевски.
| | веќе видена | слични

Делегацијата денеска имаше директни средби со раководствата на компании од прехранбениот сектор и од областа за производство на опрема и системи за греење, ладење и вентилација, како и фирми за производство на машински делови и алати. Од Кабинетот на вицепремиерот информираат дека на почетокот на следната година посета на Македонија најавиле сопствениците на компаниите „Оспелт“ и „Хилти“. Во организација на почесниот конзул на Македонија во Принципатот Лихтенштајн, Норберт Зегер, Стопанската комора на Лихтенштајн, македонската Амбасада во Швајцарската Конфедерација, како и  канцеларијата на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот во Берн вечерва во Цирих ќе се одржи настан на кој е најавено присуство на претставници од бизнис заедницата на Лихтенштајн. Покрај вицепремиерот Пешевски, во составот на македонска делегација се и министерот без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции Висар Фида, почесниот конзул на Република Македонија во Принципатот Лихтенштајн, Норберт Зегер, ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Ќе останат ли уште долго опасните хемикалии во магацинот во ОХИС со се експлозивниот винил хлорид ќе се знае по 21 ноември откако собранието на доверителите ќе ...
сите 250 | | | веќе видена

Договорот за предвремени избори на лидерската средба кај претседателот на државата Стево Пендаровски се случил за помалку од еден час. Како што изјави ...
сите 465 | | | веќе видена

Христијан МИЦКОСКИ: Почитувани наставници и професори, драги колеги и пријатели, вие сте луѓето коишто ја образуваат нашата нација и од мене ја имате целата ...
сите 206 | | | веќе видена

Библија му го спаси животот на боливиски полицаец, кој беше застрелан во градите од страна на демонстрантите.Полицаецот изјави дека „чудесниот“ инцидент се ...
сите 239 | | | веќе видена

Владиниот советник Дане Талевски го навлече гневот на граѓаните на социјалните мрежи откако на емисијата „Само Вистина“ во која дебатираше со Тимчо Муцунски ги ...
сите 177 | | | веќе видена

Оние кои размислуваа/т во Македонија да озаконат диктатура и да ги погазат Уставните права на граѓаните, за разлика од законот - не се повлечени. Но, ќе се ...
сите 72 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Успешен крај на владиното роуд шоу во САД

Од:
До кого (е-маил):
Порака: