Решена мистеријата на Бермудскиот триаголник!

9 копии

Чудата ги правел обичниот гас - метанот Според резултатите од истражувањето на двајца австралиски научници, главниот виновник за мистериозното исчезнување на бродови и авиони во познатиот Бермудски триаголник, е гасот метан. Професорот Џозеф Монаган и студентот Дејвид Меј од Универзитетот "Монак" во Австралија, врз основа на океанографските истражувања, откриле дека на морското дно во подрачјето меѓу брегот на Порто Рико, југоисточното крајбрежје на Мајами и Бермудите, кои го сочинуваат замислениот таинствен триаголник, постојат значителни количества метан-хидрат и бројни траги од големи ерупции. Во спорната почва се случуваат ерупции на метан, кои по тектонските поместувања излегува низ пукнатините на морското дно и во големи меури кои се шират патува кон морската површина. Монаган и Меј тврдат дека таквите огромни меури, во моментот кога ќе излезат на површината, можат да превртат и големи бродови, а истиот гас, кога ќе влезе во моторите на авионите, кои во тој момент летаат над меурот, може да предизвика ...
| | веќе видена | слични

Океанските истражувачи на морското дно во Бермудскиот триаголник и во регионот на Северното Море меѓу континентална Европа и Британија откриле значителни количества метанхидрати и стари еруптивни локации Според двајца научници истражувачи, мистеријата на Бермудскиот триаголник, во кој исчезнуваат бродови и авиони, конечно е разрешена. И наместо вонземјани, временски аномалии и бизарни метеоролошки феномени, тие како причина за мистериозните исчезнувања ја посочуваат акутната појава на гас. Природниот гас метан е виновникот за мистериозните исчезнувања на бродовите и на авионите. Доказите за оваа воодушевувачка нова теорија за мистеријата што со децении го збунува светот се објавени во истражувачки труд објавен во Американскиот журнал за физика. Професор Џозеф Монаган ја истражувал оваа хипотеза со исклучително талентираниот студент Дејвид Меј на универзитетот „Монаш“ во Мелбурн, Австралија. Монаган и Меј тврдат дека големите метански меури што се издигаат од океанското дно се причина за многуте, ако не и за ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Бермудскиот триаголник не е опседнат со вонземјани и космички сили, туку местото има вишок на гас, односно метан. Професорот Џозеф Морган и студентот Дејвид Меј од Универзитетот Монаш во Австралија, на основа на океанографското истражување откриле дека на подрачјето на брегот помеѓу Порторико и југоисточните брегови на Мајами и Бермуда има голема количина на метан и траги од ерупции. На споменатото подрачје често има ерупции од метан кои по тектонското пореметување излегуваат од пукнатините и на морското дно предозвикуваат меури кои се шират на морската површина. Морган и Меј тврдат дека големите меури при излегувањето на морската површина може да превртат големи бродови, а истиот гас може да навлезе во моторите на авионите и да предизвика нивно рушење. Во текот на шеесетите години од минатиот век, истражувачот Иван Т. Сандерсон ги забележал сите места во светот каде исчезнуваат бродови и авиони. Покрај Бермудскиот триаголник, мистериозни се и одредени делови на Јапонското и Северното море. На истите места ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Двајца австралиски научници по долгогодишно истражување соопштија дека главен виновник за мистериозните исчезнувања на бродови и авиони во митскиот Бермудски триаголник е гасот-метан. Професорот Џозеф Монаган и студентот Дејвид Меј од Универзитетот Монаш во Австралија, врз основа на океанографски истражувања откриле дека на морското дно во подрачјето меѓу брегот на Порторико, југоисточниот брег на Мајами и Бермудите, кои сочинуваат замислен мистериозен триаголник, постојат значителни количини метан-хидрат и бројни траги од ерупции. На спорното морско дно, се случуваат ерупции на метан, кој по тектонски поместувања излегува од пукнатините на дното и, обликуван во големи меури што дополнително се шират, плута по морската површина. Монаган и Меј тврдат дека таквите огромни меури, во момент кога ќе излезат на површина, можат да превртат и големи бродови, а истио гас, кога ќе навлезе во моторите на авионите што во тој момент летаат над меурите, може да предизвика тешки оштетувања на моторитеи уривање на ...
| | веќе видена | слични

Океанографски анализи на океанското дно во областа наречена Бермудски Триаголник откриваат докази за масивна експлозија на метан во минатото. Со години, луѓето кои веруваат во паранормални појави, вонземјани и други невообичаени теории укажуваа на исчезнувањето на бродови и авиони како доказ за дејствувањето на мисетриозни сили во „Ѓаволскиот триаголник“. Научниците најпосле ни посочија далеку поверојатна причина. Присуството на хидрати на метан укажува на огромна ерупција на меури од метан кои би можеле да потонат брод, па дури и да се вивнат во воздухот со што би можеле да урнат и авиони. Бродовите кои би биле опфатени од метанот веднаш би загубиле пловност и би потонале на дното на океанот. Ако меурите се доволно големи и имаат доволно густина би можеле да срушат дури и авиони кои би надлетувале во моментот без никакво предупредување. Авионите заробени во меурите од метан би изгубиле сила, а мотороите најверојатно би го запалиле и околниот метан со што авионите би изгубиле контрола и би се срушиле во ...
| | веќе видена | слични

Двајца австралиски научници тврдат дека го пронашле виновникот за мистериозните исчезнувања на бродови и авиони во... ... познатиот Бермудски триаголник. Професорот Џозеф Монаган и студентот Дејвид Меј од Универзитетот "Monash" во Австралија, врз основа на океанографските истражувања, откриле дека на морското дно во подрачјето помеѓу Порто Рико, Мајами и Бермуда, кои го прават замислениот таинствен триаголник, постојат значајни количини на метан-хидрат и бројни трагови на ерупции. Ерупциите на метан, кои по тектонските поместувања изглегуваат низ пукнатините на морското дно, излегуваат на морската површина во форма на огромни меури. На спорното тло се случуваат ерупции на метан, а во моментот кога излегуваат на површината можат да превртат големи бродови, а истиот гас, ако навлезе во моторите на авионите кои во моментот летаат над меурот, може да предизвика тешки оштетувања и паѓање на авионот. За време на 60-тите години од минатиот век истражувачот Иван Сандерсон прецизирал и направил попис на сите ...
| | веќе видена | слични

Наука и технологија Мистеријата на Бермудскиот триаголник е решена Австралија , 10 август – Професорот Џозеф Монагхам и студентот Дејвид Меј од Универзитетот Монаш во Австралија во своето истражување потврдија дека главниот кривец за мистериозните исчезнувања на бродови и авиони во озогласениот Бермудски триаголник е гасот – метан. Според океанографските истражувања, откриено е дека на морското дно во подрачјето помеѓу крајбрежјето на Порто Рико, југоисточно од крајбрежјата на Мајами и Бермуда, кое го чини замислениот мистериозен триаголник, постојат значајни количини на метан – хидрат и бројни трагови на ерупции. На оваа територија се случуваат ерупции на метан, кој по тектонските поместувања излегува низ пукнатините на морското дно и обликуван во големи меури кои додатно се шират патува кон морската површина. Научниците тврдат дека таквите огромни меури, во моментот кога ќе излезат на површина можат да превртат големи бродови, а исиот гас, кога ќе влезе во моторите на авионите кои во тој момент летат над ...
| | веќе видена | слични

Ако треба да се верува на најновите резултати од истражувањето на двајца австралиски научници, главен виновник за мистериозните исчезнувања на бродови и авиони во мистериозниот Бермудски триаголник е метанот... Професорот Џозеф Монаган и студентот Дејвид Мај од универзитетот Монаш во Австралија во своето истражување, објавено во магазинот American Journal of Physics, врз основа на океонографското истражување покажа дека на морското дно во сферата помеѓу брегот на Пуерто Рико, Мајами и југоисточниот брег на островот на Бермудите, кои го сочинуваат мистериозниот триаголник, има значителни количини на метан-хидрати и бројни трагови на ерупции. Со други зборови, на таа територија се случувале ерупции на метан, кој по тектонските поместувања излегуваат низ пукнатините во морското дно, и оформени во огромни меури кои дополнително се шират, патуваат кон површината на морето. Научниците Монаган и Мај тврдат дека таквите гигантски меури, во моментот кога излегуваат на површината, можат да превртат дури и големи ...
| | веќе видена | слични

Професорот Џозеф Монагхан и студентот Дејвид Меј од Универзитетот Монаш во Австралија, врз основа на океанографските истражувања, откриле дека на морското дно во подрачјето меѓу брегот на Порто Рико, југоисточното крајбрежје на Мајами и Бермудите, кои го сочинуваат замислениот таинствен триаголник, постојат значителни количини метан-хидрат и бројни траги на ерупции. Во спорното тло се случуваат ерупции на метан, кои по тектонските поместувања излегува низ пукнатините на морското дно и во големи меури кои се шират патува кон морската површина. Монагхан и Меј тврдат дека таквите огромни меури, во моментот кога ќе излезат на површината, можат да превртат и големи бродови, а истиот гас, кога ќе влезе во моторите на авионите, кои в тој момент летаат над меурот, може да предизвика тешки оштетувања на моторот и уривање на леталото. Во текот на 60-те години на минатито век, морскиот истражувач Иван Сандерсон ги прецизира сите места во светот на кои се забележани мистериозни исчезнувања на бродови и авиони. Освен во ...
| | веќе видена | слични

Метанот е главната причина поради која озлогласениот Бермудски триаголник "голта" бродови и авиони, тврдат австралиски научници, кои откриле дека на тоа подрачје има големи количини на метан-хидрат и бројни траги од ерупции. Океанографските истражувања на професорот Џозеф Монаган и неговиот студент Дејвид Меј од универзитетот Монак во Австралија, покажале дека на тлото помеѓу брегот на Порторико, југоисточниот брег на Мајами и Бермудите се случуваат ерупции на метан, кој по тектонските поместувања излегува низ пукнатините на морското дно и во форма на големи меури патува кон морската површина. Научниците објаснуваат дека во моментот кога меурите ќе испливаат горе, можат да превртат и големи бродови а кога ќе влезе во моторот на авионите кои во тој момент летаат над меурите, гаста може да предизвика тешки оштетувања и уривање на леталата во море. Во текот на ’60-те години, истражувачот Иван Т. Сандерсон ги прецизираше и ги попиша сите места во светот на кои се забележани мистериозни исчезнувања на бродови ...
| | веќе видена | слични

Останато

Охрид, 18. декември 2018 (ИНПРЕС) – Семејството на прерано починатиот градоначалник на Охрид Јован Стојаноски, до сите граѓани на Охрид, упати зборови на ...
сите 220 | | | веќе видена

„Анти НАТО Мицкоски денеска потврди дека е дел од оние што сакаат да го поткопаат Доворот од Преспа, да ги закочат ЕУ и НАТО интеграциите на Македонија.Толку ...
сите 325 | | | веќе видена

Главниот град на Унгарија заживеа во новогодишна атмосфера. На температури под нулата, околу разиграниот Дунав се замрзнуават спомените на илјадниците туристи. ...
сите 190 | | | веќе видена

Ќе ги добијат ли парите здравствените работници од симболичното како што велат од Синдикатот на Клинички центар покачувањето на платите или во иднина ќе се ...
сите 98 | | | веќе видена

Законот  ги содржи делата кои нема да бидат предмет на амнестија а се очекува целата процедура да заврши до нова година. Зијадин Села со очајна изјава дека со ...
сите 31 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Решена мистеријата на Бермудскиот триаголник!

Од:
До кого (е-маил):
Порака: