Еве зошто Субрата го сака Охрид

Фото вест Индискиот милијардер Субрата Рој по пристигнувањето во Македонија уживаше во ресторанот Острово" во Св.Наум. А, и секој би уживал. Бизнисменот доби традиционална македонска храна и музика на увце, пренесуваат локалните медиуми. Според нив, Рој уживал и во храната и во музиката, па добро расположен им оставил и бакшиш на музичарите. Тој вчера беше во Љубаниште во посета на локацијата каде што е предвидено да се гради елитниот туристички комплекс каде што тој е инвеститор. Според најавите денеска индискиот милијардер треба да се сретне со претседателот Ѓорге Иванов и да присуствува на отворањето на Охридско лето.
| | веќе видена | слични

Контроверзниот индиски бизнисмен Субрата Рој преку својата „Сахара Груп“ во следните три години треба да инвестира околу 211 милиони евра во агрокомбинатот Џумајлија, да вработи над 2.000 лица за три години и да изгради фабрика за добиточна храна и млекарница со фарма од 20 илјади грла говеда. Согласно договорот, тој на државата ќе и плаќа по 121 илјади евра годишно за земање под закуп. Ова е дел од договорот кој веќе е потпишан со Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство. Во продолжение погледнете го целосниот договор.
| | веќе видена | слични

Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство го објави договорот за закуп на земјоделско земјиште со Субрата Рој кој најави дека од комбинатот „Џумајлија“ ќе направи отвори најсовремена млекарница. Така со договорот, Рој за земјиштето кое го добива на 15 години ќе биде должен годишно на државата да плаќа закуп од 121 илјади евра. Со договорот неговата компанија се обврзува од вкупниот износ на инвестицијата за 18 месеци, да вложи 60 милиони евра, а во „Џумајлија“ за три години треба да бидат произведени 75.000 тони сточна храна. Понатаму, стои во договорот, компанијата на Рој треба да набави најмалку 8000 грла крави во првите 18 месеци, бројка која што во рок од 3 годинитреба да порасне до 20.000 грла крави Исто така на „Џумајлија“ ќе компанијата се обврзува да произведува по 80.000 литри млеко на ден, мора да вработи 900 лица во првите 18 месеци, а во рок од 3 години бројот на вработени да достигне 2000 вработени. Така, според овој договор закупецот е должен да инвестира најмалку 200.000.000 ...
| | веќе видена | слични

roj Официјално, веќе е потпишан договорот со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, а Субрата Рој и министерот Љупчо Димовски вчера одржаа заедничка прес-конференција. Од вкупниот износ на инвестицијата за 18 месеци компанијата е обврзана да вложи 60 милиони евра. Индискиот инвеститор најави и дека ќе отвори најсовремена млекарница. На површината на „Џумајлија“ во првите три години треба да бидат произведени 75.000 тони сточна храна. Министерот Димовски потврди дека е доставена банкарската гаранција која треба да обезбеди почеток на инвестицијата. Во продолжение следува интегралниот договор за закуп на земјоделско земјиште.
| | веќе видена | слични
4 копии

Сахара Груп во следните три години ќе инвестира во агрокомбинатот Џумајлија околу 211 милиони евра, ќе вработи над 2000 лица и ќе изгради фабрика за добиточна храна и млекарница со фарма од 20 илјади грла говеда. Официјално, веќе е потпишан договорот со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, а Субрата Рој и министерот Љупчо Димовски вчера одржаа заедничка прес-конференција. Од вкупниот износ на инвестицијата за 18 месеци компанијата е обврзана да вложи 60 милиони евра. Индискиот инвеститор најави и дека ќе отвори најсовремена млекарница. На површината на „Џумајлија“ во првите три години треба да бидат произведени 75.000 тони сточна храна. Министерот Димовски потврди дека е доставена банкарската гаранција која треба да обезбеди почеток на инвестицијата. Во продолжение следува интегралниот договор за закуп на земјоделско земјиште.
| | веќе видена | слични
2 копии

Денеска индискиот гигант Субрата Рој кој најави големи инвестиции и планови за Македонија, ја завршува својата неколкудневна посета. Денеска индискиот гигант Субрата Рој кој најави големи инвестиции и планови за Македонија, ја завршува својата неколкудневна посета.При последната посета на Охрид синоќа, Субрата изјави дека е подготвен да инвестира во агрокомбинатот Џумајлија околу 211 милиони евра и ќе вработи над 2000 лица и ќе изгради фабрика за добиточна храна и млекарница со фарма од 20 илјади грла говеда.- „Оваа инвестиција за нас е можност да се развиваме во сегмент што го владееме одлично. Млечната индустрија има можности за развој единствено ако се вложат средства. Без инвестиции ниеден бизнис не е оддржлив, а посебно не сегментот на земјоделството каде тие се повеќе од потребни. Нашите намери во оваа земја се искрени, а со оглед на гео - стратешката положба на земјата, можностите за успех на еден бизнис се големи. Анализите ни покажуваат дека со правилни инвестиции ќе успееме да ја оствариме ...
| | веќе видена | слични

Објавен договорот за „Џумајлија“: Субрата Рој ќе плаќа 120 илјади евра годишно за земјиштето Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство го објави договорот што треба да биде потпишан со индиската компанија „Сахара Груп“ на индискиот бизнисмен Субрата Рој во однос на земањето под закуп на агрокомбинатот „Џумајлија“. Според договорот, индискиот бизнисмен за да го користи земјиштето во период од 15 години ќе биде должен секоја година на државата да и’ плаќа закуп во висина од 121 илјади евра и тоа најдоцна до 31-ви јули секоја година. Во договорот објавен на интернет страната на МЗШВ се наведуваат и останатите обврски кои што индиската компанија ќе мора да ги исполни со цел да ги користи ресурсите на агрокомбинатот во Лозово. „Закупецот е должен да има најмалку 8000 грла крави во првите 18 месеци по влегување на сила на овој договор, а во рок од 3 години бројот да достигне до 20.000 грла крави; Закупецот е должен да има производство на млеко, со капацитет од 80.000 литри на ден. Закупецот е ...
| | веќе видена | слични

Индискиот милијардер Субрата Рој преку својата компанија „Сахара Индијан Паривар“, денеска на прес конференција го објави инвестицискиот план за Агрокомбинатот „Џумајлија“. Субрата Рој најави дека за три години планира да вложи 200 милиони евра, а и информираше дека е доставена банкарската гаранција со која 100 процентно ја потврдува инвестицијата. Индискиот бизнисмен најави и дека планира да изгради современа млекарница од која ќе се извезуваат млеко и млечни производи покрај во Балканските земји и во Средниот исток, Северна Африка... Според договорот, во првите 18 месеци по стапување во сила на договорот компанијата е должна да отвори 900 работни места, да набави 8.000 крави и да вложи 60 милиони евра. За три години треба да отвори 2.000 работни места и да набави 20.000 крави. Закупецот е должен да има производство на млеко со капацитет од 80.000 литри дневно и производство на 75.000 тони сточна храна до крајот на третата година, на површината од 5.353 хектари на Агрокомбинатот Џумајлија. На ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Индиската компанија „Сахара Индијан Паривар“ на милијардерот Субрата Рој го објави инвестицискиот план за Агрокомбинатот „Џумајлија“ каде за три години планира да вложи 200 милиони евра. На прес-конференција во присуство на премиерот Никола Груевски и министерот за земјоделство Љупчо Димовски, Рој информираше дека е доставена банкарската гаранција со која 100 процентно ја потврдува инвестицијата. Должност на компанијата е во првите 18 месеци по стапување во сила на договорот да отвори 900 работни места, а за три години 2.000. За 1,5 година индискиот инвеститор планира да набави 8.000 крави, а за три години 20.000. Од вкупниот износ на инвестицијата за 18 месеци „Сахара Индијан Паривар“ е обврзана да вложи 60 милиони евра. Закупецот е должен да има производство на млеко со капацитет од 80.000 литри дневно и производство на 75.000 тони сточна храна до крајот на третата година, на површината од 5.353 хектари на Агрокомбинатот Џумајлија. Стручни лица од Министерството за земјоделство, како што информира ...
| | веќе видена | слични

Со инвестиција од 200 милиони евра агрокомбинатот Џумајлија во светиниколско Лозово ќе биде регионален центар на млечната индустрија. Со инвестиција од 200 милиони евра агрокомбинатот Џумајлија во светиниколско Лозово ќе биде регионален центар на млечната индустрија. Компанијата на индискиот бизнимен Субрата Рој, “Сахара Груп “во следните три години ќе инвестира во Џумајлија околу 211 милиони евра,а тоа ќе донесе 2.000 нови вработувања во фабриката за добиточна храна и млекарница со фарма од 20 илјади грла говеда, а нивниот број ќе се зголеми на над 100.000 грла. Анализите кои индијците ги направиле, покажале дека со правилни инвестиции, можностите за развој се големи само треба да се искористат. Инвестицијата на Сахара Груп се однесува на обезбедување на инфраструктура за извршување на земјоделските работи, набавка на машини, изградба на модерна фарма со современ систем на молзење и на најсовремена млекарница за производство на млеко и млечни производи. Македонскиот ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

УХМР за утре најавува сончево и потопло со мала до умерена облачност. Ќе дува слаб до умерен ветер претежно од северозападен правец.Минималните температури од ...
сите 305 | | | веќе видена

Дали се знаеше дека Боки 13 рекетира и заработува милиони. Да, Зоран Заев и СДСМ го знаеа тоа со години, како и Финансиската полиција, и молчеле затоа што ...
сите 60 | | | веќе видена

Владата на денешната седница ја разгледа Информацијата за формирање меѓуресорска работна група за обезбедување натамошен квалитетен развој и имплементација на ...
сите 80 | | | веќе видена

Шефицата на европската дипломатија, Федерика Могерини изјави дека прашањето за проширувањето на ЕУ на Западен Балкан е прашање на помирување и обединување на ...
сите 85 | | | веќе видена

Охрид, 12. јули 2019 (ИНПРЕС) – Засега до општината нема поднесени барања од граѓани за обесштетување, по завчерашното невреме што го зафати Охридскиот регион, ...
сите 137 | | | веќе видена

Оперските пејачи Благој Нацоски, Весна Ѓиноска-Илкова, Ирена Кафкалевска и Наде Талевска-Спасовска синоќа на концертот на Охридско лето во црквата „Св. Софија“ ...
сите 102 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Еве зошто Субрата го сака Охрид

Од:
До кого (е-маил):
Порака: