Странците чекаат да се отвори Мекдоналдс

Втор ден затворени рестораните на светскиот синџир за брза храна во Македонија Веќе втор ден рестораните на Мекдоналдс во Македонија се затворени. Кога и дали повторно ќе бидат отворени и која е причината за нивното затварање, официјална информација од менаџментот на компанијата нема. Вчера фотоапаратот на Вечер фати неколку странски државјани кои упорно чекаа да се отвори вратата на ресторанот на Мекдоналдс во центарот на Скопје да си купат храна. Според информациите објавени во медиумите на вработените на рестораните им било кажано да не одат на работа неколку дена и дека дополнително ќе ги известат кога повторно да се вратат на своите работни места. И на самите ресторани стои соопштение дека се затвораат поради интерни причини, но во соопштението не се наведува кога повторно ќе работат. Со Мекдоналдс во Македонија менаџира фирмата М6, во доминантно мнозинство на Светозар Јаневски, сопственик на винаријата Тиквеш и поранешен прв човек на Скопска пивара. Во рестораните во Мекдоналдс во Македонија вработени ...
| | веќе видена | слични

Вработените во McDonald`s не остануваат без работа. Сите 236 вработени во рестораните во Македонија остануваат на своите работни места и ќе се бара решение за повторно почнување со работа. Ваква порака им испрати сопственикот на компанијата „СЈ“, Светозар Јаневски на средбата која се оддржа на негова иницијатива. На средбата присуствуваа и претставници на менаџментот на компанијата која управува со McDonald`s франшизата во земјава. И вработените се уверени дека компанијата продолжува со работ. Тие сметаат дека се работи за привремено затворање на рестораните, кое настанало како последица на околности на кои компанијата „СЈ“не можела да влијае. - Компанијата „СЈ“, франшиза на McDonald`s за Македонија од 1997-ма година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonald`s франшизата во што досега се инвестирани ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Сите 236 вработени во McDonalds рестораните во Македонија остануваат на своите работни места и ќе се бара решение за повторно почнување со работа, пишува економски.мк Ова е главната порака што денеска им беше пренесена на сите вработени од страна на сопственикот на компанијата „СЈ“, Светозар Јаневски, на средбата која беше иницирана по негово барање, на која присуствуваа и претставници на менаџментот на компанијата која управува со McDonalds франшизата во Македонија. Воедно вработените беа уверени дека компанијата продолжува со работа и покрај привременото затворање на рестораните, кое настана како последица на околности на кои компанијата „СЈ“не можеше да влијае. - Компанијата „СЈ“, франшиза на McDonalds за Македонија од 1997-ма година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonalds франшизата во што ...
| | веќе видена | слични
5 копии

Сите 236 вработени во McDonalds рестораните во Македонија ќе останат на работа. Ова им го порача сопственикот на компанијата Светозар Јаневски на своите вработени на денешната средба иницирана од негова страна. На состанокот, како што информираат од компанијата, присуствувале и претставници на менаџментот на компанијата која ја има McDonalds франшизата во Македонија. На вработените им било кажано дека компанијата ќе продолжи со работа и покрај привременото затворање на рестораните. - Компанијата „СЈ“, франшиза на McDonalds за Македонија од 1997 година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonalds франшизата во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите вработени и заедницата, било констатирано на состанокот. Рестораните McDonalds во Македонија се ...
| | веќе видена | слични
12 копии

СКопје, 17 мај - Сите 236 вработени во McDonalds рестораните во Македонија остануваат на своите работни места, им беше пренесено на сите вработени од страна на сопственикот на компанијата „СЈ", Светозар Јаневски, на средбата која беше иницирана по негово барање, на која присуствуваа и претставници на менаџментот на компанијата која управува со McDonalds франшизата во Македонија. Воедно вработените беа уверени дека компанијата продолжува со работа и покрај привременото затворање на рестораните, кое настана како последица на околности на кои компанијата „СЈ" не можеше да влијае. „Компанијата „СЈ", франшиза на McDonalds за Македонија од 1997-ма година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonalds франшизата во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Сите 236 вработени во рестораните „Мекдоналдс“ во Македонија остануваат на своите работни места, им пренел денеска сопственикот на компанијата „СЈ“, Светозар Јаневски, на своите вработени, соопштуваат од компанијата. На денешната средба со директорот, вработените биле информирани дека компанијата продолжува со работа и покрај привременото затворање на рестораните, кое, додаваат оттаму, настанала како последица на околности на кои компанијата „СЈ“ не можела да влијае. „Компанијата „СЈ“ ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonalds франшизата, во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите вработени и заедницата“ велат оттаму.
| | веќе видена | слични

На денешната средба со вработените, сопственикот на компанијата „СЈ“, Светозар Јаневски, соопштил дека сите 236 вработени во рестораните на Мекдоналдс остануваат на своите работни места. „Вработените беа уверени дека компанијата продолжува со работа и покрај привременото затворање на рестораните, кое настана како последица на околности на кои компанијата „СЈ“ не можеше да влијае. Компанијата „СЈ“, франшиза на Мек Доналдс за Македонија од 1997 година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со Мек Доналдс корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на Мек Доналдс франшизата во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите вработени и заедницата“, било констатирано на средбата.
| | веќе видена | слични

Вработените во рестораните Мекдоналдс во Македонија остануваат во работен однос, рече Светозар Јаневски, на средбата оддржана по негово барање, а на која присуствуваа и претставници на менаџментот на компанијата која управува со Мекдоналдс франшизата во Македонија, објави 24 Вести.Јанвески посочи дека и покрај затворањето на рестораните кое настана како последица на околности на кои компанијата „СЈ“ не можеше да влијае, компанијата ќе продолжи да работи.Компанијата „СЈ“, франшиза на Мекдоналдс за Македонија од 1997-ма година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со Мекдоналдс корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на Мекдоналдс франшизата во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите вработени и заедницата, беше констатирано на информативниот состанок за сите вработени во Мекдоналдс рестораните во ...
| | веќе видена | слични

Средбата, како што соопштија од компанијата, беше иницирана по негово барање и на неа присуствуваа и претставници на менаџментот на компанијата која управува со McDonalds франшизата во Македонија. „Воедно вработените беа уверени дека компанијата продолжува со работа и покрај привременото затворање на рестораните, кое настана како последица на околности на кои компанијата „СЈ“ не можеше да влијае. Компанијата „СЈ“, франшиза на McDonalds за Македонија од 1997-ма година, ќе продолжи да бара решение кое ќе ни овозможи повторно да ги отвориме вратите на нашите ресторани, што е можно побрзо. За таа цел, се надеваме на корисни преговори со McDonalds корпорацијата, кои ќе овозможат да продолжи функционирањето на McDonalds франшизата во што досега се инвестирани над 6 милиони евра, што секако ќе биде во интерес на потрошувачите, сите вработени и заедницата, беше констатирано на денешниот состанок наменет за информирање на сите вработени во McDonalds рестораните во Македонија за новонастаната ситуација“, се вели во ...
| | веќе видена | слични

Пред, за време и по рецесијата, Мекдоналдс е незапирлива глобална сила. Гигантот за брза храна сега може да се најде во 119 земји, каде што се служат над 75 хамбургери секоја секунда. И ако не сакате хамбургер, синџирот е голем со безброј уникатни производи кои се служат во целиот свет. Oh yeah McRib се враќа наскоро. 1.Мекдоналдс продава повеќе од 75 хамбургери секоја секунда. 2. Мекдоналдс храни 68 милиони луѓе дневно, што е околу 1 отсто од светското население. 3. Со 27 милијарди долари приход е 90-та по големина светска економија. 4.Со 8.7 билиони долари приход добиен од франшиза само од продавниците, го прави Мекдоналдс побогат од Монголија. 5. Мекдоналдс вработува околу 1 милион работници во САД секоја година. 6. Мекдоналдс има 761.000 вработени низ целиот свет, што е повеќе од населението на Луксембург. 7. Според проценките на компанијата, еден од секои осум американски работници е вработен од страна на Мекдоналдс. 8. Шерон Стоун работела во Мекдоналдс пред да стане позната. Исто така и Шанаја ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Како сведок во процесот „Рекет“ кој се води против екс шефицата на СЈО Катица Јанева и Бојан Јовановски денеска во суд треба да дојде сопругата на бизнисменот ...
сите 727 | | | веќе видена

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против едно лице бидејќи постои основано сомнение дека ...
сите 114 | | | веќе видена

Екс министерката Гордана Јанкуловска и поранешниот шеф на тајната полиција Сашо Мијалков се само дел од поранешните функционери кои пред судот во Стразбур се ...
сите 390 | | | веќе видена

Од кога тоа Ново Нордиск произведува сомнителен инсулин и од кога тоа Данска е всушност Турција?Документите тоа го говорат, а Министерството за здравство и ...
сите 101 | | | веќе видена

Не сум среќен кога Мицкоски зборува на прес конференција за Законот за јазици, изјави вицепремиерот Бујар Османи во вчерашното издание на дебатниот магазин ...
сите 55 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Странците чекаат да се отвори Мекдоналдс

Од:
До кого (е-маил):
Порака: