Шарени коњчиња и кочии се вртат на плоштад

Цената за возењето на каруселот се уште не е утврдена, а од ЈП Паркови и зеленило немаат информација ниту кога ќе биде пуштен за најмладите Пристигна вртелешката на плоштадот Македонија. Поставена е во близина на Камениот мост пред зградата на Телеком, а во текот на вчерашниот ден работници работеа на монтирање на шарените коњчиња и кочиите кои се составен дел од овој забавен реквизит. Каруселот ќе има вкупно 17 пони-коњчиња, по две ротирачки чаши и исто толку кочии. Коњчињата се со едно, кочиите со четири, а ротирачките чаши со две седишта. Вртелешката има декоративен венец и вкупно 32 седишта, а на кровот е поставено македонското знаме. Јавното претпријатие "Паркови и зеленило" кое стопанисува со вртелешката плати 160 илјади евра за нејзината набавка, пари кои во вид на субвенција му ги додели Градот Скопје. Засега нема информација колку ќе чини возењето на рингишпилот, а од претпријатието само велат дека таа дополнително ќе се утврдува. При објавата на тендерот за набавка на вртелешката, пак, менаџментот ...
| | веќе видена | слични

Возењето на новиот рингишпил на плоштадот најверојатно ќе чини 45 денари, а неговото пуштање во употреба ќе биде во наредните денови. Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, во изјава за порталот Курир вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба. -Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја… Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ за Курир. Цената на билетот се уште не е дефинирана, но најверојатно ќе изнесува 45 денари за едно возење. -Цената ќе биде одредена во договор со директор на „Луна-парк“ Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но се уште не е дефинирано- дополнително ќе се утврдува цената, додаде Авировиќ. Рингишпилот се наоѓа меѓу зградата на „Метропол“ и Kамениот мост и е со дијаметар од девет метри. ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Дечињата ќе треба да почекаат уште некој ден за да се повозат на новиот рингишпил, а цената нарверојатно ќе изнесува 45 денари, пренесува Курир. Во наредните денови ќе биде поставена билетарата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу новата содржина на плоштадот Македонија, за која од буџетот на град Скопје беа издвоени 160 илјади евра.Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, за Курир вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба.- Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја… Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ за Курир.Цената на билетот се уште не е дефинирана, но најверојатно ќе изнесува 45 денари за едно возење.
| | веќе видена | слични

Рингишпилот кој пред неколку дена беше поставен на плоштадот Македонија најверојатно ќе ги врти децата по цена од 45 денари за билет. Во наредните денови ќе биде поставена билетарата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу новата содржина на плоштадот Македонија, пишува Курир. Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба. -Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја… Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ . -Цената ќе биде одредена во договор со директор на „Луна-парк“ Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но се уште не е дефинирано- дополнително ќе се утврдува цената, додаде Авировиќ.
| | веќе видена | слични

Рингишпилот поставен пред неколку дена на плоштадот Македонија ќе служи за забава на најмалите. Курир дознава дека цената на билетот за рингишпилот ќе биде 45 денари, со што ќе биде достапен за сите. - Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја... Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави директорот на ЈП „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ за Курир. Спорд Авировиќ цената ќе биде одредена во договор со директор на „Луна-парк“ Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. - Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но се уште не е дефинирано- дополнително ќе се утврдува цената, додаде Авировиќ.
| | веќе видена | слични

Рингишпилот ќе биде пуштен за возење за неколку дена, а веројатно цената на билетите ќе биде 45 денари. Во наредните денови ќе биде поставена билетарата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу новата содржина на плоштадот Македонија, пренесува Курир. Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, за Курир вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба. -Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја. Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ за Курир. Цената на билетот се уште не е дефинирана, но најверојатно ќе изнесува 45 денари за едно возење. -Цената ќе биде одредена во договор со директор на Луна-парк Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но се уште не е дефинирано- дополнително ќе се утврдува цената, додаде ...
| | веќе видена | слични

Цената на билетот за рингишпилот кој веќе два дена е поставен на скопскиот плоштад, ќе биде 45 денари, јави „Курир“. Најверојатно, како што дознава Курир, наскоро ќе биде поставена билетарницата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу каруселот. Директорот на ЈП „Паркови и зеленило Душан Авировиќ“, за порталот изјавил дека уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба. - Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарницата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја... Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба. Цената ќе биде одредена во договор со директорот на „Луна-парк“, Миодраг Атанасиевски, од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но сè уште не е дефинирано - рекол Авировиќ.
| | веќе видена | слични

Пред неколку денови на плоштадот Македонија беше поставен рингишпилот кој ќе служи за забава на најмалите Пред неколку денови на плоштадот Македонија беше поставен рингишпилот кој ќе служи за забава на најмалитеНајверојатно, како што дознава Курир, цената на билетот за рингишпилот ќе биде 45 денари, со што ќе биде достапен за сите.Во наредните денови ќе биде поставена билетарата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу новата содржина на плоштадот Македонија.Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, за Курир вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба.-Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја... Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ за Курир.-Цената ќе биде одредена во договор со директор на „Луна-парк“ Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој ...
| | веќе видена | слични

Најверојатно, како што дознава Курир, цената на билетот за рингишпилот ќе биде 45 денари, со што ќе биде достапен за сите. Во наредните денови ќе биде поставена билетарата и фискалната каса, а ќе се уредува и просторот околу новата содржина на плоштадот Македонија. Директорот на ЈП Паркови и зеленило Душан Авировиќ, за Курир вели дека се уште не е одреден денот кога рингишпилот ќе биде пуштен во употреба. -Има дополнителни работи кои треба да се завршат. Треба да се постави билетарата, да се уреди просторот околу рингишпилот, бетонот да се премачка со боја... Сакаме целосно да ги завршиме дополнителните работи, па да биде пуштен во употреба, изјави Авировиќ за Курир. -Цената ќе биде одредена во договор со директор на „Луна-парк“ Миодраг Атанасиевски од каде се задолжени за стопанисување со овој објект. Најверојатно ќе изнесува 45 денари, но се уште не е дефинирано- дополнително ќе се утврдува цената, додаде Авировиќ. ФОТО: Евести.мк
| | веќе видена | слични

Останато

Не престануваат реакциите на јавноста за разрешувањето на Рашела Мизрахи од функцијтата министерка за труд и надворешна политика, по предлог на техничкиот ...
сите 314 | | | веќе видена

Манчестер Сити во наредните две години нема да игра во Лигата на шампионите и тоа ќе биде тежок удар за овој тим. Поради кршење на финансискиот фер плеј УЕФА ...
сите 69 | | | веќе видена

Поради незгодната повреда која ја заработи на стартот на сезоната, Зајон Вилијамсон дебитираше во НБА лигата во месец јануари, но оттогаш, првиот пик на ...
сите 44 | | | веќе видена

Утринава пратениците во Собранието го изгласаа предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик, со што Дебар и Маврово-Ростуше од шестата се ...
сите 909 | | | веќе видена

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека ако извештајот на Европската комисија за Северна Македонија и Албанија во март е позитивен, тој ќе го ...
сите 29 | | | веќе видена

Откако беа договорени изборите, Заев покажува дека е способен да ги направи и најниските работи, само за да не одговара пред законите и граѓаните на Република ...
сите 478 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Шарени коњчиња и кочии се вртат на плоштад

Од:
До кого (е-маил):
Порака: