4Г-ПРИСТАП НАСЕКАДЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Мрежата на „Македонски телеком“ станува уште подобра

„Македонски телеком“ постојано инвестира во својата инфраструктура со цел на своите корисници да им обезбеди стабилна мрежа и покриеност, без оглед каде и да се наоѓаат Двојно повеќе интернет во Smart и Magenta 1 тарифните модели за уживање во најдобрата 4G мрежа. Телеком ja разви Telekom NetTest апликацијата со која корисниците ќе можат да мерат параметри на мобилната мрежа во реално време. Македонски Телеком постојано инвестира во својата инфраструктура со цел на своите корисници да им обезбеди стабилна мрежа и покриеност, без оглед каде и да се наоѓаат. Како резултат на тоа, корисниците на Телеком сега имаат 4G пристап насекаде низ Македонија. Со цел да уживаат во најдобрата мрежа, компанијата на своите корисници им нуди двојно повеќе интернет во Smart постпејд и Magenta 1 тарифните модели. Понудата се однесува за сите нови корисници, за постојните постпејд корисници кои ќе обноват Договор за Доверба 24 или Доверба 12, како и за сите кои што ќе склучат нов Договор за Фамилијарен буџет. Македонски ...
| | веќе видена | слични

Првиот човек на „Македонски Телеком“, Жарко Луковски, кој е на највисоките раководни позиции во компанијата веќе единаесет години, си заминува од водечкиот телекомуникациски оператор. Луковски ќе биде главен оперативен директор до крајот на месецов, по што ќе ја продолжи својата кариера надвор од компанијата, велат од таму. Од компанијата не прецизираат зошто не му е продолжен менаџерскиот договор, туку напоменуваат кои се неговите достигнувања до сега. „Под негово раководство беа реализирани проекти што целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија. Одигра важна улога во спојувањето на „Македонски телеком“ и „Т-Mobile Македонија“, со што директно придонесе компанијата да ја задржи лидерската позиција на пазарот.“ Луковски важи за близок до структурите на ВМРО-ДПМНЕ. Поранешниот директор на УБК, Сашо Мијалков му е венчален кум на последниот брак. Името на Луковски се најде на листата аболицирани од претседателот Ѓорѓе Иванов. Од ...
| | веќе видена | слични
11 копии

Жарко Луковски , Извршниот член на Одборот на директори во функција на Главниот оперативен директор на Македонски Телеком ќе ја продолжи својата кариера надвор од компанијата поради завршување на неговиот менаџерски договор заклучно со 30 јуни 2017 Назим Буши, досегашниот Заменик Претседател на Одборот на директори на Македонски Телеком ќе ја извршува функцијата на Извршен член на Одборот на директори во функција на Главен оперативен директор на Македонски Телеком во временски период до 3 месеци, почнувајќи од 1 јули 2017 година Жарко Луковски, Извршниот член на Одборот на директори во функција на Главен оперативен директор на Македонски Телеком ќе ја продолжи својата кариера надвор од компанијата поради завршување на неговиот менаџерски договор на 30 јуни 2017 година. Луковски беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за Главен извршен директор на Т-Mobile Македонија, а во 2015 за Главен оперативен директор на Македонски Телеком. Под негово раководство ...
| | веќе видена | слични

Жарко Луковски, Извршниот член на Одборот на директори во функција на Главен оперативен директор на Македонски Телеком повеќе нема да ја води компанијата поради завршување на неговиот менаџерски договор на 30 јуни 2017 година. Луковски беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за Главен извршен директор на Т-Mobile Македонија, а во 2015 за Главен оперативен директор на Македонски Телеком. Под негово раководство беа реализирани проекти кои целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија, како што е воведувањето на 3G и 4G мрежата за прв пат на пазарот. Работеше на развој на ИКТ бизнисот како што е проектот „паметен град“ и се залагаше за иновативни решенија како што е мобилното плаќање и воведуваше иновации во начинот на работа на компанијата., велат од Македонски Телеком. Тој одигра важна улога во спојувањето на Македонски Телеком и Т-Mobile Македонија, со што директно допринесе ...
| | веќе видена | слични
9 копии

Жарко Луковски, досегашен главен оперативен директор на Македонски Телеком, поради истекување на менаџерскиот договор, на 30 -ти овој месец заминува од компанијата. Неговата функција во период од три месеци почнувајќи од 1 јули ќе ја извршува Назим Буши, досегашен заменик претседател на Одборот на директори на Македонски Телеком, соопштија од Компанијата. Луковски, кој беше извршен член на Одборот на директори во функција на главен оперативен директор на Македонски Телеком, беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за главен извршен директор на Т-Мобиле Македонија, а во 2015 година за главен оперативен директор на Македонски Телеком. - Под негово раководство беа реализирани проекти кои целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија, како што е воведувањето на 3Г и 4Г мрежата по прв пат на пазарот. Работеше на развој на ИКТ бизнисот како што е проектот „паметен град“ и се залагаше за ...
| | веќе видена | слични

Неговата функција во период од три месеци почнувајќи од 1 јули ќе ја извршува Назим Буши, досегашен заменик претседател на Одборот на директори на Македонски Телеком, соопштија од Компанијата. Луковски, кој беше извршен член на Одборот на директори во функција на главен оперативен директор на Македонски Телеком, беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за главен извршен директор на Т-Мобиле Македонија, а во 2015 година за главен оперативен директор на Македонски Телеком. - Под негово раководство беа реализирани проекти кои целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија, како што е воведувањето на 3Г и 4Г мрежата по прв пат на пазарот. Работеше на развој на ИКТ бизнисот како што е проектот „паметен град“ и се залагаше за иновативни решенија како што е мобилното плаќање и воведуваше иновации во начинот на работа на компанијата. Одигра важна улога во спојувањето на Македонски Телеком и ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Македонски телеком АД Скопје има нов генерален оперативен директор. Досегашниот директор Жарко Луковски е сменет од таа функција, а на негово место е поставен Назим Буши. Информацијата за промената во менаџерската структура на Македонски телеком е објавена на Македонската берза, каде пишува дека одлуката на одборот на директори на Македонски телеком за смена на Луковски е донесена вчера и таа веднаш стапува во сила. Буши ќе биде вд генерален оперативен директор на Македонски телеком во следните три месеци, односно до 30 септември. По тој период најверојатно ќе се распише оглас за избор на нов генерален оперативен директор. Луковски на оваа позиција беше назначен во јули 2015 година. Претходно извршуваше високи функции во истата компанија, а беше и главен извршен директор на Т-Мобиле Македонија.
| | веќе видена | слични

Жарко Луковски на крајот на месецов заминува од функцијата главен оперативен директор на Македонски Телеком, соопштија од компанијата. Луковски, кому му истекува менаџерскиот договор, кариерата ќе ја продолжи надвор од компанијата. Неговата функција, во период од три месеци, ќе ја извршува Назим Буши, досегашен заменик- претседател на одборот на директори. Луковски на највисоки функции во Македонски Телеком беше од 2006-та година.
| | веќе видена | слични

Луковски, кој беше извршен член на Одборот на директори во функција на главен оперативен директор на Македонски Телеком, беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за главен извршен директор на Т-Мобиле Македонија, а во 2015 година за главен оперативен директор на Македонски Телеком. – Под негово раководство беа реализирани проекти кои целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија, како што е воведувањето на 3Г и 4Г мрежата по прв пат на пазарот. Работеше на развој на ИКТ бизнисот како што е проектот „паметен град“ и се залагаше за иновативни решенија како што е мобилното плаќање и воведуваше иновации во начинот на работа на компанијата. Одигра важна улога во спојувањето на Македонски Телеком и Т-Мобиле Македонија, со што директно допринесе компанијата да ја задржи лидерската позиција на пазарот, се вели во соопштението од компанијата. Функцијата извршен член на Одборот на директори во ...
| | веќе видена | слични

Македонски Телеком најави промени во раководството со смена на главниот оперативен директор Жарко Луковски со досегашниот заменик-претседател на Одборот на директори, Назим Буши.Од компанијата соопштија дека Луковски ќе ја продолжи својата кариера надвор од компанијата поради завршување на неговиот менаџерски договор заклучно со 30 јуни. Неговата функција, во период до 3 месеци, ќе ја преземе Буши почнувајќи од 1 јули.Луковски беше на највисоки раководни позиции во компанијата од 2006 година. Во 2010 година назначен е за главен извршен директор на Т-Мобиле Македонија, а во 2015 за главен оперативен директор на Македонски Телеком.Под негово раководство беа реализирани проекти кои целосно ја сменија телекомуникациската индустрија во Македонија, особено во областа на развојот на мобилната технологија, како што е воведувањето на 3Г и 4Г мрежата за прв пат на пазарот. Работеше на развој на ИКТ бизнисот како што е проектот „паметен град“ и се залагаше за иновативни решенија како што е мобилното плаќање и ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Гордана Силјановска-Давкова ги премолчи дваесетината прашања на вмровскиот реформатор. Одговорите на тие прашања ќе го разјаснеа нејзиното политичко кредо. Но ...
сите 167 | | | веќе видена

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска од Нови Сад порача дека властите повеќе нема да дозволат насилство на протестите, како она од минатата сабота, ...
сите 210 | | | веќе видена

Барањето на Владата – ВМРО-ДПМНЕ да достави предлози во вид на амандмани околу предлог-законот за Обвинителството, македонската опозиција го нарекува обид за ...
сите 165 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес е во посета на Општина Битола каде што оствари средба со жителите на населбата Јени Мале и битолско ...
сите 207 | | | веќе видена

До понеделник ќе се задржи стабилно и топло време, а во вторник ќе настапи промена на времето. Ќе има зголемена облачност со повремен дожд и ќе дува умерен до ...
сите 156 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

4Г-ПРИСТАП НАСЕКАДЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Мрежата на „Македонски телеком“ станува уште подобра

Од:
До кого (е-маил):
Порака: