ВМРО-ДПМНЕ: Правосудните органи денеска имаат можност да ја исправат неправдата


4 копии

Од ВМРО-ДПМНЕ денес соопштуваат дека изминуваат веќе 30 дена од неправедното притворање на невини луѓе, само заради политичка одмазда. Во соопштението од партијата се наведува дека денес правосудните органи имаат можност да ја исправат неправдата и да ги прекинат неаргументираните притвори за фабрикуваното обвинение за тероризам. -Денес судот има можност да покаже дека не е само слеп извршител на нечии нарачки и дека одлуките ќе се носат единствено врз база на правни аргументи. Фактите велат дека без никаков доказ, без ниту едно сторено дело претходно, уметници, оперски пејачи, архитекти, режисери, глумци, доктори, пратеници, полициски службеници, мајки на малолетни дечиња беа прогласени за терористи. Срамот да биде поголем судот им определи притвор ценејќи дека тие може да го повторат делото, да избегаат или да влијаат на истрагата, а сите немаа сторено ниту некаков прекршок во изминатите пест месеци, исто како што немаа сторено ништо и пред 27-ми април, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Од партијата додаваат дека ...
| | веќе видена | слични
10 копии

Вистината за политички притворените уметници се пробива надвор од границите на Република Македонија. Нивни колеги сè повеќе се запознаваат и реагираат на фактот дека Македонија не е демократска држава, туку држава во која што политички се прогласуваат за терористи истакнати уметници и интелектуалци, а потоа системот без никакви докази ги фрла во притвор, велат од ВМРО-ДПМНЕ. „Десетици невино гонети патриоти лежат во притвор, додека Зоран Заев и пријателите трошат по 100.000 евра на приватни забави во соседството. Десетици македонски патриоти неосновано се во ќелиите во Шутка, додека претставници на власта лицитираат со имиња на аеродроми, улици, патишта, па дури и со името на државата на приватни забави“, велат од партијата. Од таму додаваат дека притворот наместо како мерка за претпазливост се користи како казна и средство за изживување. Според ВМРО-ДПМНЕ, органите на прогонот се користат за монтирање на судски случаи и пресметка со сопствените граѓани кои мислат поинаку. „Притворените се соочени со кршење ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Десетици невино гонети патриоти лежат во притвор, додека Зоран Заев и пријателите трошат по 100.000 евра на приватни забави во соседството. Десетици македонски патриоти неосновано се во ќелиите  во Шутка, додека претставници на власта лицитираат со имиња на аеродроми, улици, патишта, па дури и со името на државата на приватни забави. Во време кога власта декларативно изјавува заложба за членство на државата во ЕУ и НАТО институциите под контрола на истата таа власт ги кршат правата на граѓаните кои се темелот на овие организации. Надвор од демократските практики на современиот свет, во Република Македонија десетици луѓе се ставени во притвор, како дел од монтиран случај, само затоа што изразиле спротивен став и гласно се спротивставиле на една политика. Притворот наместо како мерка за претпазливост се користи како казна и средство за изживување. Органите на прогонот се користат за монтирање на судски случаи и пресметка со сопствените граѓани кои мислат поинаку. Притворените се соочени со кршење на нивните ...
| | веќе видена | слични

Судот и Основното јавно обвинителство остануваат неми и се однесуваат како соизвршители во ова незаконие вослучајот со политички притворените уметници. Правниците во судовите и ОЈО не треба да дозволат, да бидат обележани во учебниците по право како пример како не треба да постапува еден судија или обвинител. Законската постапка е право на граѓаните, правичноста и законитоста обврска на судијата. Судиите и обвинителите се должни да издржат и да не потпаѓаат под притисок, бидејќи нивната професија го налага тоа, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.„Вистината за политички притворените уметници се пробива надвор од границите на Република Македонија. Нивни колеги сѐ повеќе се запознаваат и реагираат на фактот дека Македонија не е демократска држава, туку држава во која политички се прогласуваат за терористи истакнати уметници и интелектуалци, а потоа системот без никакви докази ги фрла во притвор.Десетици невино гонети патриоти лежат во притвор, додека Зоран Заев и пријателите трошат по 100.000 евра на приватни забави во ...
| | веќе видена | слични

Приведени пратеници, но и уметници, артисти и други лица не се терористи, туку политички затвореници. Никогаш ниту сториле, ниту имале намера да сторат нешто против сопствената земја, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Притворените од 27-ми април се жртва на политички прогон и против нив се води случај без никакви докази и аргументи. Полицијата во нивните домови не најде ниту едно парче оружје или каков било предмет со кој би можела да се загрози безбедноста, стои во дописот. Според опозициската партија, Република Македонија не е демократска држава. 12 проценти од опозицијата е во притвор. Демократијата, правната држава и владеењето на правото мора да се вратат во Македонија, а судот треба да биде гарант на законитоста во постапките и е должен за се издигне над притисокот, се вели во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.
| | веќе видена | слични
2 копии

 Притворените лица од 27-ми април се жртва на политички прогон. Против нив се води случај без никакви докази и аргументи само заради тоа што имаа храброст гласно да го изразат негодувањето со политиките на власта. Против десетици луѓе беше покренат конструиран случај и беа приведени незаконски, пред очите на своите семејства. Кај овие луѓе кои политички ги прогласија за терористи, полицијата која беше испратена во нивните домови не пронајде ниту едно парче оружје или било каков предмет со кој би можела да се загрози безбедноста. Тоа го докажува апсурдот на обвинението и го дава одговорот на прашањето какви се тие “терористи” чие главно оружје е театарско сценарио, оперско либрето или некоја книга. Постапките кои што се спроведуваат против уставобранителите се незаконски и правно неосновани. Република Македонија не е демократска држава. Во Македонија во моментов 5 отсто од целокупниот собраниски состав, односно 12 проценти од опозицијата е во притвор. Тие пратеници се под директна закана со измислено ...
| | веќе видена | слични
12 копии

Дурловски, Јовановски, Дамовски, Илиевски, Божиновска, Чавков и останатите приведени меѓу кои и шесте пратеници не се терористи, туку политички затвореници. Никогаш ниту сториле, ниту имале намера да сторат нешто против сопствената земја. Притворените лица од 27-ми април се жртва на политички прогон. Против нив се води случај без никакви докази и аргументи само заради тоа што имаа храброст гласно да го изразат негодувањето со политиките на власта. Против десетици луѓе беше покренат конструиран случај и беа приведени незаконски, пред очите на своите семејства. Кај овие луѓе кои политички ги прогласија за терористи, полицијата која беше испратена во нивните домови не пронајде ниту едно парче оружје или било каков предмет со кој би можела да се загрози безбедноста. Тоа го докажува апсурдот на обвинението и го дава одговорот на прашањето какви се тие “терористи” чие главно оружје е театарско сценарио, оперско либрето или некоја книга. Постапките кои што се спроведуваат против уставобранителите се незаконски и ...
| | веќе видена | слични
4 копии

На Република Македонија и е потребно владеење на правото и општествено помирување, а не генеза на омраза преку злоупотреба на институциите, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Дурловски, Јовановски, Дамовски, Илиевски, Божиновска, Чавков и останатите приведени меѓу кои и шесте пратеници не се терористи, туку политички затвореници, соопштуваат од ВМРО-ДПМНЕ. Во партиското соопштение се наведува дека никогаш ниту сториле, ниту имале намера да сторат нешто против сопствената земја. -Притворените лица од 27-ми април се жртва на политички прогон. Против нив се води случај без никакви докази и аргументи само заради тоа што имаа храброст гласно да го изразат негодувањето со политиките на власта. Против десетици луѓе беше покренат конструиран случај и беа приведени незаконски, пред очите на своите семејства. Кај овие луѓе кои политички ги прогласија за терористи, полицијата која беше испратена во нивните домови не пронајде ниту едно парче оружје или било каков предмет со кој би можела да се загрози безбедноста. Тоа го докажува ...
| | веќе видена | слични

Инквизиција во 21-ви век, поради неоснованото притворање на граѓани, кои Новата година ја минаа во студените ќелии во затворот во Шуто Оризари. Оваа политичка конструкција ќе биде осудена и од меѓународниот фактор и од Европскиот суд за човекови права, велат во ВМРО-ДПМНЕ. 27-ми април е политички монтиран случај, додаваат во оваа партија, на Македонија ѝ треба помирување, а не омраза.
| | веќе видена | слични
7 копии

Десетици неосновано притворени граѓани наместо со своите семејства новата година ја поминаа во ладни ќелии. Тие се жртви на класичен политички прогон. Десетици неосновано притворени граѓани наместо со своите семејства новата година ја поминаа во ладни ќелии. Тие се жртви на класичен политички прогон. Овие луѓе ја чувствуваат инквизицијата на 21 век на сопствена кожа. Притворените граѓани се лишени од загарантираните човекови права, а постапката против нив е противзаконска и неоснована уште од самиот почеток. Непочитувањето на законите при нивното притворање, го потврди и Народниот правобранител. Факт кој остана премолчен од ОЈО и судот. Кршењето на законите и непостоењето институција која ќе ги заштити нивните права е ситуација со која се соочуваат овие недолжни граѓани. Целиот случај кој им се става на товар е конструкција и служи за втерување на страв кај секој што ќе помисли да биде критички настроен. Правично судство е право на граѓаните и обврска за судиите. Судиите не смеат да се ставаат над законите ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Можноста катедралата Нотр Дам да добие нов модерен изглед, предизвика бес ширум Франција и светот, пренесе „РТ“.„Да го сопреме ова лудло. Мораме да покажеме ...
сите 640 | | | веќе видена

Заедничкиот кандидат за претседател, Стево Пендаровски, на средба со жителите на Дебарца, порача дека отворените перспективи кон ЕУ и НАТО, носат економски ...
сите 181 | | | веќе видена

Изборната кампања денеска завршува. Точно на полноќ стапува изборниот молк а во недела граѓаните излегуваат на шесттите претседателски избори. Во релативно ...
сите 73 | | | веќе видена

Политички за НАТО изигравме одлично, но не испорачуваме резултати за позитивна препорака за старт на преговорите со ЕУ.НАТО е геополитика, ЕУ е техника, ...
сите 115 | | | веќе видена

Снимките од пожарот во Богородичната црква во Париз сите граѓани на Русија ги гледаа со солзи во очите, руските компании се подготвени да се приклучат на ...
сите 744 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

ВМРО-ДПМНЕ: Правосудните органи денеска имаат можност да ја исправат неправдата

Од:
До кого (е-маил):
Порака: