ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е еден од најголемите должници на А1 Телевизија

2 копии

Скопје – ВМРО-ДПМНЕ излезе со реакција на пресот на СДСМ. - Со резигнација ги отфрламе обвинувањата на СДСМ. СДСМ зборува работи кои целосно се спротивни на законите. Не е добро било кој субјект да промовира непочитување на законот како што тоа го денес го прави СДСМ. Според СДСМ во државата постојат два типа на граѓани и фирми. Едните кои го почитуваат законот, ги плаќаат своите даноци и за долгови многу пати помали од 30 милиони евра одат во стечај, и од другата страна се партиско медимуските коалициони партнери на СДСМ, за кои законите според СДСМ не треба да важат, сед вели во соопштението. Според владејачката партија освен долгот кон државата од околу 10 милиони евра A1 должела приближно двојно повеќе кон приватни субјекти за кои што државата мора да обезбеди легална постапка која ќе им овозможи овие средства да ги наплатат преку стечајната постапка . - Потсетуваме дека според информациите кои веднаш после изборите ги соопшти СРД, кој го води Зоран Стефановски партиски кадар на СДСМ, дека токму ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Денес матните зделки во финансискиот извештај на СДСМ за изборната кампања во 2011 стануваат се појасни. Од Државната комисија за спречување на корупција, за жал после речиси три недели македонската јавност, а и ние дознавме за повлекувањето на извештаите за финансиско работење од страна на СДСМ и А1 надвор од сите законски рокови. Повлекувањето на основниот финансиски извештај за изборната кампања и поднесувањето на нови, веројатно фризирани, до Антикорупциската комисија и другите надлежни институции, само се доказ дека СДСМ во својата кампања ги има прекршено законите во Република Македонија. Со повлекувањето на извештаите, СДСМ и А1 сакаат да го прикријат фактот дека СДСМ и должи на А1 околу 10 милиони евра за реализирани услуги во кампањата. За тоа говореше и Зоран Стефановски, Претседател на СРД, кадар и активист на СДСМ. Ваквиот обид на СДСМ да ја прикрие бизнис релацијата со А1 само ги прави соучесници во прикривањето на даноци и прекршувањето на одредби од Законот за радиодифузна дејност во ...
| | веќе видена | слични

Денешните наводи изнесени на нивната прес конференцијата се тотална невистина. СДСМ во законски предвидениот рок до сите надлежни институции достави Извештај за финансирањето на изборната кампања. Согласно позитивните законски прописи, СДСМ достави и дополнителни писмени информации до институциите заради демант на претходно монтираните тези. Без разлика колку некој се труди да ги изврти фактите, неспорно е дека СДСМ од сите аспекти гледано, својата кампања ја спроведе исклучиво согласно законите. Што и да прави Антикорупциската комисија, не може да го избегне одговорот, како ќе постапува по однос на финансискиот извештај на ВМРО ДПМНЕ, каде има дупка од 3,5 милиони евра за кои Груевски нема покритие. (Интегрален текст од писмена реакција на СДСМ)
| | веќе видена | слични

Антикорупциската комисија подготвува кривични пријави против СДСМ и А1 оти го прекршиле Законот за финансирање на изборната кампања – во исто време опозициската партија и телевизијата во стечај го повлекуваат стариот извештај според кој СДСМ на А1 предизборно се рекламирала за седум милиони евра – ја надминала законски предвидената сума од 5.164.000 евра и А1 и дала попуст на целата сума. СДСМ новиот извештај до антикорупциска го нарекува „ дополнителни писмени информации до институциите заради демант на претходно монтираните тези.„ од антикорупционерите бараат да истражат како владеачката партија ќе ја покрие финансиската дупка од 3, 5 милиони евра, потрошени за кампањата за кое Груевски нема покритие. Сметката за парламентарните избори на ВМРО ДПМНЕ е во минус, но законска основа за санкции на партијата нема. Владеачката партија се брани дека е целосно сигурна во законтоста на финансиското работење – а како што велат матните зделки се карактеристика на СДСМ.
| | веќе видена | слични

СДСМ со реакција дека својата кампања ја спровеле исклучиво согласно законите.Oд ВМРО ДПМНЕ кои ги повикаа сите надлежни институции да извршат целосна контрола во финансиското работење и на СДСМ и на ВМРО ДПМНЕ. СДСМ со реакција дека својата кампања ја спровеле исклучиво согласно законите. Ја обвинија Антикорупциската комисија дека како партизирана институција шири невистини како дел од дневно политичката агенда. Со повлекувањето на извештаите СДСМ и А1 сакаат да го прикријат фактот дека партијата и должи на А1 околу 10 милиони евра,за што говореше и претседателот на Советот за радиодифузија Зоран Стефановски како активист на СДСМ, одговараат од ВМРО ДПМНЕ кои ги повикаа сите надлежни институции да извршат целосна контрола во финансиското работење и на СДСМ и на ВМРО ДПМНЕ.
| | веќе видена | слични

Скопје - ВМРО-ДПМНЕ излезе со реакција на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. - Денес матните зделки во финансискиот извештај на СДСМ за изборната кампања во 2011 стануваат се појасни. Од Државната комисија за спречување на корупција, за жал после речиси три недели македонската јавност, а и ние дознавме за повлекувањето на извештаите за финансиско работење од страна на СДСМ и А1 надвор од сите законски рокови. Повлекувањето на основниот финансиски извештај за изборната кампања и поднесувањето на нови, веројатно фризирани, до Антикорупциската комисија и другите надлежни институции, само се доказ дека СДСМ во својата кампања ги има прекршено законите во Република Македонија. Со повлекувањето на извештаите, СДСМ и А1 сакаат да го прикријат фактот дека СДСМ и должи на А1 околу 10 милиони евра за реализирани услуги во кампањата. За тоа говореше и Зоран Стефановски, Претседател на СРД, кадар и активист на СДСМ. Ваквиот обид на СДСМ да ја прикрие бизнис релацијата со А1 само ги прави соучесници во прикривањето на ...
| | веќе видена | слични

Скопје – Опозициската СДСМ излезе со реакција на прес конференцијата на Антикорупциска комисија. - Со жалење констатираме дека партизираната Антикорупциска комисија продолжува да ја одработува дневно политичката агенда на своите налогодавачи од ВМРО ДПМНЕ, велат од СДСМ. - Денешните наводи изнесени на нивната прес конференцијата се тотална невистина. СДСМ во законски предвидениот рок до сите надлежни институции достави Извештај за финансирањето на изборната кампања. Согласно позитивните законски прописи, СДСМ достави и дополнителни писмени информации до институциите заради демант на претходно монтираните тези. Без разлика колку некој се труди да ги изврти фактите, неспорно е дека СДСМ од сите аспекти гледано, својата кампања ја спроведе исклучиво согласно законите.Што и да прави Антикорупциската комисија, не може да го избегне одговорот, како ќе постапува по однос на финансискиот извештај на ВМРО ДПМНЕ, каде има дупка од 3,5 милиони евра за кои Груевски нема покритие, се вели во соопштението.
| | веќе видена | слични
3 копии

Од владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ велат дека матните зделки во финансискиот извештај за изборната кампања на СДСМ според нив стануваат појасни. “Од Државната комисија за спречување на корупција, за жал после речиси три недели македонската јавност, а и ние дознавме за повлекувањето на извештаите за финансиско работење од страна на СДСМ и А1 надвор од сите законски рокови. Повлекувањето на основниот финансиски извештај за изборната кампања и поднесувањето на нови, веројатно фризирани, до Антикорупциската комисија и другите надлежни институции, само се доказ дека СДСМ во својата кампања ги има прекршено законите во Република Македонија“, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Според нив со повлекувањето на извештаите, СДСМ и А1 сакале да го прикријат фактот дека СДСМ и должи на А1 околу десет милиони евра за реализирани услуги во кампањата. “Во врска со финансиското работење на ВМРО-ДПМНЕ, ние сме целосно сигурни во законитоста на финансискиот извештај и финансиското работење доставени до институциите. Но се повеќе сме ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Од опозициската СДСМ велат дека според нив партизираната Антикорупциска комисија ја одработувала дневно политичката агенда на ВМРО- ДПМНЕ. Според нив денешните наводи изнесени на прес конференцијата на Антикорупциската комисија се тотална невистина. “СДСМ во законски предвидениот рок до сите надлежни институции достави извештај за финансирањето на изборната кампања. Согласно позитивните законски прописи, СДСМ достави и дополнителни писмени информации до институциите заради демант на претходно монтираните тези.Без разлика колку некој се труди да ги изврти фактите, неспорно е дека СДСМ од сите аспекти гледано, својата кампања ја спроведе исклучиво согласно законите“, велат од СДСМ. Од СДСМ истакнуваат дека антикорупционерите не може да го избегнат договорот околу финансискиот извештај на ВМРО- ДПМНЕ, каде според социјалдемократите имало дупка од 3,5 милиони евра за кои Груевски нема покритие.
| | веќе видена | слични

СДСМ, А1 телевизија и Продукција плус ги повлекле конечните извештаи за финансирање на изборната кампања. Ова , велат од Антикорупциската комисија е спротивно на законот. Дополнително ќе се утврдува дали ќе се покрене иницијатива за... СДСМ, А1 телевизија и Продукција плус ги повлекле конечните извештаи за финансирање на изборната кампања. Ова , велат од Антикорупциската комисија е спротивно на законот. Дополнително ќе се утврдува дали ќе се покрене иницијатива за кривично гонење поради неусогласувањето на податоците во извештаите - кој на кого донирал како и разликата меѓу приходите и расходите, вели претседателот на Комисијата Воислав Зафировски. Од СДСМ велат дека изнесените наводи се тотална невистина а Антикорупциската комисија продолжува да ја одработува дневно политичката агенда на своите налогодавачи од ВМРО-ДПМНЕ. СДСМ го достави финансискиот извештај до сите надлежни институции во законски предвидениот рок. Без разлика колку некој се труди да ги изврти фактите, неспорно е дека СДСМ својата кампања ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Можноста катедралата Нотр Дам да добие нов модерен изглед, предизвика бес ширум Франција и светот, пренесе „РТ“.„Да го сопреме ова лудло. Мораме да покажеме ...
сите 744 | | | веќе видена

Заедничкиот кандидат за претседател, Стево Пендаровски, на средба со жителите на Дебарца, порача дека отворените перспективи кон ЕУ и НАТО, носат економски ...
сите 230 | | | веќе видена

Политички за НАТО изигравме одлично, но не испорачуваме резултати за позитивна препорака за старт на преговорите со ЕУ.НАТО е геополитика, ЕУ е техника, ...
сите 114 | | | веќе видена

Гордана Силјановска Давкова во поседната ТВ-дебата на претседателските кандидати на ТВ21 пред самиот финиш на кампањата, односно изборниот молк, рече дека само ...
сите 193 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е еден од најголемите должници на А1 Телевизија

Од:
До кого (е-маил):
Порака: