Издадени 2.243 потврди на мигранти за намера за азил

7 копии

Во последното деноноќие на вкупно 2.243странски државјани, издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Како што соопшти МВР, од нив 1.389 лица се од машки пол, 320 се од женски, 456 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 78 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда. Според државјанството најбројни се државјаните на Сирија-1.772, Ирак-211, Авганистан-191, Палестина-19, Иран-17, Пакистан-14, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до утрово во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 87.307 странски државјани, од кои, 58.124 се од машки пол, 11.899 се од женски, 14.623 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.661 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-69.315, потоа Авганистан-6.778, ...
| | веќе видена | слични

Во периодот од 8 часот вчера до 8 часот денеска, издадени се потврди на вкупно 2.084 странски државјани, од кои, 1.396 се од машки пол, 231 се од женски, 372 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 85 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, соопшти МВР. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.013, Авганистан –631, Ирак-334, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до денеска во 8 часот, издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 94.842 странски државјани, од кои, 63.128 се од машки пол, 12.839 се од женски, 15.832 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 3.043 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои ...
| | веќе видена | слични
25 копии

За 24 часа МВР има издадено потврди на вкупно 2.084 странски државјани, од кои 1.396 се од машки пол, 231 се од женски, 372 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 85 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, соопшти денеска МВР, најбројни се државјаните на Сирија 1.013, Авганистан 631, од Ирак 334, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни годинава до денеска во 08 часот, издадени се потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил на вкупно 94.842 странски државјани, од кои 63.128 се од машки пол, 12.839 се од женски, 15.832 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 3.043 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, ...
| | веќе видена | слични

Во изминатите 24 часа издадени се вкупно 1.983 потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на азил на мигранти кои транзитираат низ Македонија. Од нив, 1.241 се мажи, 324 жени, 304 деца кои го придружуваат носителот на потврдата и 114 деца кои патуваат без родител. Најбројни се Сиријците (1.142), потоа Авганистанците (392), државјаните на Ирак (342)….. Како што соопшти МВР досега се издадени потврди на вкупно 92.758 мигранти, од кои 61.732 се мажи, 12.608 жени, 15.460 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и 2.958 деца кои патуваат без родител. До Одделението за азил во изминатите 24 часа не се поднесени барања за признавање на право на азил, а досега се поднесени 49 вакви барања при што 36 се барања од државјани на Сирија, три барања од државјани од Пакистан и Авганистан и по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак.
| | веќе видена | слични

Во изминатово деноноќие Министерството за внатрешни работи (МВР), до 8 часот утрово, издало потврди потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 2.084 странски државјани, од кои, 1.396 се од машки пол, 231 се од женски, 372 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 85 деца кои патуваат без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.013, Авганистан –631, Ирак-334, додека другите се во помал број. Досега се издадени потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 94.842 странски државјани, од кои, 63.128 се од машки пол, 12.839 се од женски, 15.832 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 3.043 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се ...
| | веќе видена | слични

Во периодот од 8 часот вчера до 8 часот утринава, издадени се потврди на вкупно 1.983 мигранти, со што вкупната бројка достигна 92.758. Министерството за внатрешни работи соопшти дека од 19 јуни до денеска издадени им се потврди на 92.758 странци од кои најбројни се државјаните на Сирија - 72.484, потоа Авганистан - 8.016, Ирак - 5.246, Пакистан - 2.583 Палестина - 1.026, Сомалија - 628, Бангладеш - 597, Иран - 435, Конго - 361, Нигерија - 221, Камерун - 166, Еритреја - 163, Етиопија - 126, Судан - 111, додека останатите се во помал број. Во текот на вчерашниот ден не се поднесени барања за признавање право на азил, додека од започнувањето на издавањето на потврдите до утрово, до Одделението за азил се поднесени 49 барања за азил.
| | веќе видена | слични
2 копии

Од почетокот на законските измени на Законот за азил Министерството за внатрешни работи има издадено вкупно 92.758 потврди за азил на мигранти. Изминатите 24 часа издадени се потврди за азил на вкупно 1.983 лица, од кои 1.241 се мажи, 324 се жени, 304 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 114 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија -1.142, Авганистан -392, Ирак -342, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 23.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 92.758 странски државјани, од кои, 61.732 се од машки пол, 12.608 се од женски, 15.460 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.958 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-72.484, потоа ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Како што информираа од Министерството за внатрешни работи (МВР) во изминатото деноноќие заклучно со 8 часот утрово издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 1.983 странски државјани, од кои, 1.241 се од машки пол, 324 се од женски, 304 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 114 деца кои патуваат без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.142, Авганистан –392, Ирак-342, додека другите се во помал број.Досега се издадени потврди на вкупно 92.758 странски државјани, од кои, 61.732 се од машки пол, 12.608 се од женски, 15.460 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.958 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-72.484, потоа Авганистан-8.016, ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Од започнувањето на издавање на потврдите за азил, односно од 19-ти јуни до денес, издадени се потврди на вкупно 90.774 странски државјани, од кои, 60.490 се од машки пол, 12.284 се од женски, 15.156 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.844 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, соопшти МВР. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-71.342, потоа Авганистан-7.624, Ирак-4.904, Пакистан-2.569, Палестина-961, Сомалија-628, Бангладеж-595, Иран-418, Конго-361, Нигерија-221, Камерун-165, Еритреја-163, Етиопија-126, Судан-111, додека останатите се во помал број. Во последниве 24 часа МВР издаде потврди на вкупно 1.347 странски државјани, од кои, 921 се од машки пол, 161 се од женски, 179 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 86 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Просекот на бегалци и мигранти кои грчките власти ги спроведуваат до нашата граница се движи меѓу 3.500 и 6.000 лица дневно. Последниве неколку дена таа бројка се движи околу 4.500 бегалци дневно. МВР ниту има средства и ресурси, ниту пак време на сите да им издаде потврди пред да ги спроведе кон северната граница и затоа разликата во официјалната и неофицијалната бројка е толку драстична Полициските службеници во Прифатниот центар кај Гевгелија завчера издале потврди на 2.120 странски државјани, бегалци и мигранти кои илегално влегле во државата додека волонтерите на Црвениот крст им асистирале на вкупно 7 илјади лица, а Македонски железници (МЖ) транспортирале над 3.600 странски државјани. Бројките кои ги пласираат надлежните институции, секојдневно, ниту се поклопуваат ниту пак се блиску и тоа може многу лесно да ја збуни јавноста околу големината на проблемот со кој се соочуваме и да ја искриви сликата за вистинскиот број на бегалци кои секојдневно транзитираат по т.н. "Балкански коридор", односно низ ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

ВМРО-ДПМНЕ партијата заштитник на криминалот се уште молчи и не кажува кога нивните пратеници кои се обвинети во судски процеси ќе покажат морална одговорност ...
сите 234 | | | веќе видена

Пратеникот Емил Димитриев даде изјава која ја сметаме за недоследна: Изјава: „Не можам да му одземам нешто што не сум му дал“ [Извор: РСЕ – Виси ...
сите 159 | | | веќе видена

Народна партија на Австрија (ОВП) на канцеларот Себастијан Курц веројатно е јасен победник на денешните избори за Европскиот парламент, покажува прогнозата на ...
сите 140 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Издадени 2.243 потврди на мигранти за намера за азил

Од:
До кого (е-маил):
Порака: