Трикови за здраво готвење

Не е важно само кое јадење го подготвуваме, туку како ги подготвуваме продуктите од кои е подготвен нашиот оброк. Дури и мала промена на начинот на готвење може да ја удвои хранливата вредност на оброкот. Печена риба Еве еден совет за убав струк: рибата која содржи масти (како што е лососот) треба да се пече на малку маслиново масло. Со овој начин на подготвување на рибата се апсорбира маслиновото масло и се намалува количината на маснотиите за 10%, а со тоа и непотребните калории. Потребно е само малку маслиново масло, за да се премачка плехот на кој ќе печете. Печената риба е вкусна ако се прелие со лимонов сок, со малку толчен лук и бибер. Со рибата во одлична комбинација оди зеленчук варен на пареа. Варен домат Варениот домат е добар за млад изглед на кожата, како и за заштита од канцер. Во споредба со свежиот домат, варениот содржи повеќе ликопен - моќен антиоксиданс. Овој елемент ја штити кожата од УВ зрачење. Можете и да го запечете во рерна, на парчиња тост леб, така што ќе добиете вкусни и ...
| | веќе видена | слични

Останато

Владата на Црна Гора го утврди предлог-законот за ратификација на Протоколот за пристап на Република Северна Македонија во НАТО и го достави до Парламентот за ...
сите 201 | | | веќе видена

Бројот на заболени од мали сипаници постојано расте. За една недела пријавени се вкупно 71 случај. Од почетокот на епидемијата во Скопје, заклучно со денешниот ...
сите 251 | | | веќе видена

Асоцијацијата на Спортски Обложувалници на Македонија (АСОМ) ќе донираат средства во висина од 1.200.000 денари како помош за семејствата на настраданите во ...
сите 270 | | | веќе видена

СДСМ одлучи да нема предвремени парламентарни избори заедно со претседателските со што е одбиено барањето на опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Според партискиот ...
сите 112 | | | веќе видена

Кои се причините за автобуската несреќа во која живото го загубија 14 лица скопското обвинителство се уште истражува. Со оглед на тоа што се работи за обемна ...
сите 304 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Трикови за здраво готвење

Од:
До кого (е-маил):
Порака: