Трикови за здраво готвење

Не е важно само кое јадење го подготвуваме, туку како ги подготвуваме продуктите од кои е подготвен нашиот оброк. Дури и мала промена на начинот на готвење може да ја удвои хранливата вредност на оброкот. Печена риба Еве еден совет за убав струк: рибата која содржи масти (како што е лососот) треба да се пече на малку маслиново масло. Со овој начин на подготвување на рибата се апсорбира маслиновото масло и се намалува количината на маснотиите за 10%, а со тоа и непотребните калории. Потребно е само малку маслиново масло, за да се премачка плехот на кој ќе печете. Печената риба е вкусна ако се прелие со лимонов сок, со малку толчен лук и бибер. Со рибата во одлична комбинација оди зеленчук варен на пареа. Варен домат Варениот домат е добар за млад изглед на кожата, како и за заштита од канцер. Во споредба со свежиот домат, варениот содржи повеќе ликопен - моќен антиоксиданс. Овој елемент ја штити кожата од УВ зрачење. Можете и да го запечете во рерна, на парчиња тост леб, така што ќе добиете вкусни и ...
| | веќе видена | слични

Останато

23 годишниот Енвер Тоска е полицаецот осомничен дека на свиреп начин го лиши од живот 36 годишниот Алил Бекир. Тоска е млад полицаец во Битола вработен пред ...
сите 157 | | | веќе видена

Претседателот Иванов ги демантираше шпекулациите на Дојче Веле, Либертас.мк и други провладини медиуми кои вчера “забележаа” промена во ставот на шефот на ...
сите 150 | | | веќе видена

Метеоролозите во Америка истакнуваат дека дури сега доаѓа најтешкото по ураганот кој однесе 32 животи. Нивото на реките кое е покачено ќе доведе до големи ...
сите 106 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Трикови за здраво готвење

Од:
До кого (е-маил):
Порака: