Викендов времен сообраќај на мостот „Гоце Делчев“

Од Градот Скопје ги известуваат граѓаните, дека во деновите на претстојниот викенд (29. и 30. октомври) поради тестирања, ќе биде воведен времен сообраќаен режим на мостот Гоце Делчев. Мостот наизменично ќе биде затворен во период од 06:00 часот до 18:00 часот, односно кога ќе се прават испитувања на северниот мост, сообраќајот ќе може да се одвива преку јужниот. Потоа ќе се испитува јужниот, а сообраќајот ќе се одвива преку северниот мост. Затворањето ќе се спроведе поради тестирање на динамички карактеристики со амбиент вибрации, со примена на усовршена технологија на мерење и обработка на податоци. Поради затворање на делови на мостот и неможноста безбедно да се одвива автобускиот превоз на патници, автобусите што сообраќаат на линии што водат преку мостот ќе бидат пренасочени по околната патна мрежа. Поради отежнатите услови за движење по мостот, се известуваат возачите и преостанатите учесници во сообраќајот да бидат крајно внимателни и да ја почитуваат поставената времена сигнализација на ...
| | веќе видена | слични

Затворањето на мостот, како што соопшти Град Скопје, е поради тестирање на динамичките карактеристики со амбиент вибрации, со примена на усовршена технологија на мерење и обработка на податоци. На мостот „Гоце Делчев“ утре и во недела ќе биде воведен привремен сообраќаен режим. Мостот целосно ќе биде затворен од 6 до 18 часот. Затворањето на мостот, како што соопшти Град Скопје, е поради тестирање на динамичките карактеристики со амбиент вибрации, со примена на усовршена технологија на мерење и обработка на податоци. Испитувањата што ќе се вршат на мостот „Гоце Делчев“ се во рамки на проектот „Сеизмичко унапредување на мостови во Југоисточна Европа со иновативни технологии“, а под надзор на домашни стручни институции. Испитувањата ќе се прават на северниот мост, кој ќе биде затворен за сообраќај, а сообраќајот ќе може да се одвива преку јужниот мост. Потоа ќе се испитува јужниот мост, а сообраќајот ќе се одвива преку северниот мост, стои во соопштението на Град Скопје. Поради затворањето на делови од мостот ...
| | веќе видена | слични

На мостот „Гоце Делчев“ утре и во недела ќе биде воведен привремен сообраќаен режим. Мостот целосно ќе биде затворен од 6 до 18 часот. Затворањето на мостот, како што соопшти Град Скопје, е поради тестирање на динамичките карактеристики со амбиент вибрации, со примена на усовршена технологија на мерење и обработка на податоци. Испитувањата што ќе се вршат на мостот „Гоце Делчев“ се во рамки на проектот „Сеизмичко унапредување на мостови во Југоисточна Европа со иновативни технологии“, а под надзор на домашни стручни институции. Испитувањата ќе се прават на северниот мост, кој ќе биде затворен за сообраќај, а сообраќајот ќе може да се одвива преку јужниот мост. Потоа ќе се испитува јужниот мост, а сообраќајот ќе се одвива преку северниот мост, стои во соопштението на Град Скопје. Поради затворањето на делови од мостот и неможноста безбедно да се одвива автобускиот превоз на патници, автобусите што сообраќаат на линии што водат преку мостот ќе бидат пренасочени по околната патна мрежа. Градските власти ...
| | веќе видена | слични

Град Скопје ги известува граѓаните дека во сабота и во недела ќе важи привремен сообраќаен режим на мостот "Гоце Делчев", односно во периодот од 6 часот до 18 часот мостот ќе биде затворен. Затворањето ќе се спроведе поради тестирање на динамичките карактеристики со амбиент вибрации, со примена на усовршена технологија на мерење и обработка на податоци. Испитувањата ќе се прават на северниот мост, кој ќе биде затворен за сообраќај, а сообраќајот ќе може да се одвива преку јужниот мост. Потоа ќе се испитува јужниот мост, а сообраќајот ќе се одвива преку северниот мост. Поради ова, на мостот нема да може да се одвива автобускиот превоз на патници, па автобусите што сообраќаат на линии што водат преку мостот, ќе бидат пренасочени по околната патна мрежа. - Се известуваат возачите и другите учесници во сообраќајот да бидат крајно внимателни и да ја почитуваат поставената привремена сигнализација на мостот. Испитувањата ќе се вршат во рамките на проектот на НАТО Сеизмичко унапредување на мостови во Југоисточна ...
| | веќе видена | слични

Турција е високо сеизмично подрачје, а земјотресот не може да предизвика сеизмичка активност на територија на Македонија-убедуваат од Институтот за земјотресно инженерство. Единствено решение за намалување на последиците од земјотрес се полна примена на прописите за градба, како и совесност на изведувачите кои мораат да градат според проектот. Институтот во последниве неколку години на увид и контрола немал проект на ниту една нова градба. И мостот „Гоце Делчев“ ќе се испитува во рамки на НАТО проектот „Сеизмичко унапредување на мостови во Југоисточна Европа со иновативни технологии“. Ќе се тестираат динамичните карактеристики со амбиент на вибрации, а „Гоце Делчев“ викендов ќе биде затворен за автобуси што се обраќаат на линии преку мостот.
| | веќе видена | слични

Останато

Јавното обвинителство за организиран криминал во куса изјава за „Република“ демантира дека за специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е издадена наредба ...
сите 388 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Викендов времен сообраќај на мостот „Гоце Делчев“

Од:
До кого (е-маил):
Порака: