Нова авионска линија од Будимпешта до Скопје


20 копии

На скопскиот аеродром „Александар Велики“ ќе се воведе нова авионска линија од Будимпешта до Скопје. На оваа релација ќе може да се патува со авионската компанија „Виз ер“. Новата авионска линија ќе биде промовирана во среда, а на настанот најавено е присуство на министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, генералниот директот на ТАВ Македонија, Алп Ер Тунга Ерсој и унгарскиот амбасадор Дукс Ласло Иштван.  
| | веќе видена | слични
3 копии

Нова авиолинија од Скопје до Будимпешта. Авиокомпанијата Визер ќе сообраќа два пати неделно и тоа среда и недела. Со воведувањето на новата дестинација се очекува дополнително да се зголеми бројот на патници и да се подобри бизнис размената меѓу двете земји. Целта е во иднина , само од скопскиот аеродром, да се превезат околу 2 милиони патници. – Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на „Виз ер“ денеска е важен чекор напред за македонското воздухопловство, бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе пет години, односно од февруари 2012 година. – изјави генералниот директор на „ТАВ Македонија“, Алпер Ерсој. Ниско тарифните линии несомнено го размрдаа авио сообраќајот. Поддршката од државата ги дава позитивните ефекти. Се работи на воведување на што е можно повеќе дестинации. -Постојано се зголемува бројот на патници, постојано имаме нови дестинации. Но, исто така е многу важно што Визер го зголемува бројот на дестинации но не бара ...
| | веќе видена | слични
10 копии

Со пристигнување на авион од „Виз ер“ од Будимпешта на скопскиот аеродром „Александар Велики“ денеска официјално е промовирана новата авионска линија Будимпешта–Скопје–Будимпешта. До унгарската престолнина ќе се патува двапати неделно, односно секоја среда и и секоја недела со пристигнување на скопскиот аеродром од Будимпешта во 12:25 часот и заминување од Скопје за Будимпешта во 13:00 часот. Со оваа нова авиолинија, македонските граѓани ќе имаат можност да патуваат не само до Будимпешта туку ќе имаат пристап и до 61 друга дестинација низ Европа кои се достапни преку мрежата на „Виз ер“. Билетите може да се резервираат на wizzair.com почнувајќи од 899 денари. - Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на „Виз ер“ денес е важен чекор напред за македонското воздухопловство, бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе 5 години, односно од февруари 2012 година. Со овој потег на Виз ер, да ја воведе бараната линија Скопје–Будимпешта, ние сме ...
| | веќе видена | слични
7 копии

Со традиционален воден мост и сечење торта симболизирајќи го почетокот на новата воздушна линија, аеродромскиот оператор ТАВ Македонија на скопскиот аеродром „Александар Велики“ денеска го пречека авионот од Будимпешта на Виз ер, одбележувајќи го отворањето на новата рута меѓу двата главни града – на Македонија и на Унгарија. Новата ниско-тарифна линија со погоден распоред на летање, чија фреквенција е два лета неделно, ќе донесе пристапни можности за патување кон Будимпешта. Патниците што го планираат нивниот одмор или викенд во Будимпешта и подалеку, можат да ги резервираат своите билети на wizzair.com со цени кои почнуваат од 899 денари. „Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на Виз ер денес е важен чекор напред за македонското воздухопловство, бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе 5 години, односно од февруари 2012 година. Со овој потег на Виз ер, да ја воведе бараната линија Скопје–Будимпешта, ние сме сигурни дека патувањата ќе ...
| | веќе видена | слични

Со традиционален воден мост и сечење торта на скопскиот аеродром „Александар Велики“ вчера беше пречекан авионот од Будимпешта на „Визер“, со што се одбележа отворањето на новата рута меѓу двата главни града, на Македонија и на Унгарија. До унгарската престолнина ќе се патува двапати неделно, односно секоја среда и секоја недела со пристигнување на скопскиот аеродром од Будимпешта во 12.25 часот и заминување од Скопје за Будимпешта во 13 часот. Со оваа нова авиолинија, македонските граѓани ќе имаат можност да патуваат не само до Будимпешта, туку ќе имаат пристап и до 61 друга дестинација во Европа, кои се достапни преку мрежата на „Визер“. Билетите може да се резервираат на wizzair.com почнувајќи од 899 денари. - Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на „Визер“ е важен чекор напред за македонското воздухопловство бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе 5 години, односно од февруари 2012 година. Со овој потег на „Визер“, очекуваме оваа ...
| | веќе видена | слични

Два пати неделно директен лет од Скопје до Будмпешта. Новата авиолинија со нискобуџетската Виз Ер е субвенционирана од Унгарската влада. Со евтини авиобилети од „Александар Велики“ побарувана, нејзината реализација се чекаше речиси пет години. Зголемен број туристи, посилни деловни врски, побрзи патувања. Рутата ја отвора вратата кон 61 европска дестинација. „Политичките, економските и туристичките односи меѓу Македонија и Унгарија се на високо ниво и се надеваме дека оваа директна авиолинија ќе не зближи уште повеќе. Ги повикувам сите да ја посетат Будимпешта, еден од најубавите градови во Европа, но ги охрабрувам и Унгарците да ја посетат Македонија. Да се зголеми бројот на странски туристи“, вели Ласло Иштван Дукс, амбасадор на Унгарија во Македонија. За само два месеци услугите на двата аеродроми ги користеле речиси 240 илјади луѓе , раст за скоро 10 проценти споредбено со истиот период лани. Во 2016-та биле регистрирани над милион и осумстотини илјади патници, реализирани повеќе од 16.880 летови. „Виз ...
| | веќе видена | слични
3 копии

До унгарската престолнина ќе се патува двапати неделно, односно секоја среда и и секоја недела со пристигнување на скопскиот аеродром од Будимпешта во 12:25 часот и заминување од Скопје за Будимпешта во 13:00 часот. Со оваа нова авиолинија, македонските граѓани ќе имаат можност да патуваат не само до Будимпешта туку ќе имаат пристап и до 61 друга дестинација низ Европа кои се достапни преку мрежата на „Виз ер“. Билетите може да се резервираат на wizzair.com почнувајќи од 899 денари. - Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на „Виз ер“ денес е важен чекор напред за македонското воздухопловство, бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе 5 години, односно од февруари 2012 година. Со овој потег на Виз ер, да ја воведе бараната линија Скопје–Будимпешта, ние сме сигурни дека патувањата ќе бидат многу полесни и дека нашите патници ќе бидат задоволни. Дополнително, очекуваме оваа линија да придонесе за пораст на туризмот, како и за бизнис-размената ...
| | веќе видена | слични
2 копии

На Скопскиот аеродром „Александар Велики“ слета авионот од Будимпешта. Од денска со „Виз Ер“ два пати неделно директен лет до унгарската престолнина. Менаџментот кој флотата ја збогати со уште еден авион, најави ниски цени на авиобилетите. Со летниот ред на летање од Скопскиот аеродром се воведуваат уште три нови авиолонии, кон Малта, Рим и Ваксјо- Шведска. На барање на бизнис еснафот, директна конекција и со пазарите на Блискиот Исток, авионски Македонија се поврзува со Катар. Државава воздушно се поврзува со 35 европски метрополи, со Дубаи и Доха.
| | веќе видена | слични

Фото: Facebook Со пристигнување на авион од Wizz Air од Будимпешта на скопскиот аеродром официјално е промовирана новата авионска линија Будимпешта – Скопје –Будимпешта, јавува Миа. До унгарската престолнина ќе се патува двапати неделно, односно секоја среда и секоја недела со пристигнување на скопскиот аеродром од Будимпешта во 12:25 часот и заминување од Скопје за Будимпешта во 13:00 часот. Со оваа нова авиолинија, македонските граѓани ќе имаат можност да патуваат не само до Будимпешта, туку ќе имаат пристап и до 61 друга дестинација низ Европа кои се достапни преку мрежата на Wizz Air. Билетите може да се резервираат на wizzair.com почнувајќи од 899 денари. “Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на Wizz Air денеска е важен чекор напред за македонското воздухопловство, бидејќи со ова се исполнува побарувачката на пазарот што остана отворена во изминативе пет години, односно од февруари 2012 година. Со овој потег на Wizz Air, да ја воведе бараната линија Скопје – Будимпешта, ние сме ...
| | веќе видена | слични

Авиокомпанијата ќе сообраќа на линијата Будимпешта–Скопје–Будимпешта двапати неделно, односно секоја среда и секоја недела.Со традиционален воден мост и сечење торта симболизирајќи го почетокот на новата воздушна линија, аеродромскиот оператор ТАВ Македонија на скопскиот аеродром „Александар Велики“ денеска го пречека авионот од Будимпешта на Визер, одбележувајќи го отворањето на новата рута меѓу двата главни града на Македонија и на Унгарија. Новата ниско-тарифна линија со погоден распоред на летање, чија фреквенција е два лета неделно, ќе донесе пристапни можности за патување при што македонските патници ќе можат да го откријат величествениот главен град на Унгарија, како и 61 друга дестинација низ Европа, достапни на ниско-тарифната мрежа на Визер од Будимпешта. Патниците што го планираат нивниот одмор или викенд во Будимпешта и подалеку, можат да ги резервираат своите билети на wizzair.com со цени кои почнуваат од 899 денари.„Воведувањето на оваа линија меѓу Скопје и Будимпешта од страна на Визер денес ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Макрон денеска ја почна националната дебата , што ќе трае во наредните три месеци . Дебатата ја почна со 600 градоначалници и локални функционери во малото ...
сите 158 | | | веќе видена

Спирос Данелис, пратеник во грчката парламентарна партија на партијата Потами, беше исфрлен од својата парламентарна група, а претседателот на партијата, ...
сите 108 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Нова авионска линија од Будимпешта до Скопје

Од:
До кого (е-маил):
Порака: