Објавен тендер за македонско вино во Шведска што гарантира сигурен пласман

2 копии

Како што веќе најави заменик директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Климент Шекеровски, монополот за продажба на алкохолни пијалоци во Шведска „Системболагет“ објави тендер за набавка на македонско црвено вино од сортата Вранец. Оваа објава за набавка на црвено македонско вино значи сигурен пласман на 24.000 шишиња / 18.000 литри на македонски вранец. Виното ќе се продава во 130 продавници на “Системболагет” во период од 6 месеци почнувајќи од 15 септември 2015 година. На овој тендер ќе учествуваат поголем дел македонските винарии преку шведски увозници кои по одржаните состаноци со нашиот економски промотер за Шведска Мирјана Наумоска изразија интерес за застапување на нашето вино на нивниот пазар. Ова е само почеток и се надеваме на објава на нов тендер во иднина и за бело вино. За да се одржи позицијата „на рафт“ потребна е успешна продажба во првите три месеци со цел и понатаму да го има виното, во спротивно ќе почне да се продава на листата за нарачки и нема да може да ...
| | веќе видена | слични

Производителите на македонско црвено вино од сортата „вранец“ имаат можност да ги пласираат своите производи на пазарите во Шведска доколку се пријават на тендерот што го објавува „Системболагет“, монопол за продажба на алкохолни пијалаци во оваа земја Шведскиот монопол има мрежа од 130 продавници ОБЈАВЕН ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА Заменик-директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија, Климент Шекеровски, веќе најави дека оваа објава за набавка на црвено македонско вино значи сигурен пласман на 24 илјади шишиња, или 18 илјади литри македонски „вранец“. - Виното ќе се продава во 130 продавници на „Системболагет“, во период од 6 месеци, почнувајќи од 15 септември 2015 година - е наведено во соопштението што го испрати Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Македонија. На овој тендер ќе учествуваат поголем дел македонските винарници преку шведски увозници, кои по одржаните состаноци со нашиот економски промотер за Шведска, Мирјана ...
| | веќе видена | слични
15 копии

Монополот за продажба на алкохолни пијалоци во Шведска „Системболагет“ денеска објави тендер за набавка на македонско црвено вино од сортата „вранец“, соопшти Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на РМ. Оваа објава за набавка на црвено македонско вино значи сигурен пласман на 24.000 шишиња / 18.000 литри македонски вранец. Виното ќе се продава во 130 продавници на „Системболагет” шест месеци, почнувајќи од денеска. - Ова е голем успех за винската индустрија во Македонија која ќе добие одлична можност за презентација на шведскиот пазар кој важи за пазар со пребирлив и истенчен вкус во однос на виното, наведува Агенцијата. На тендерот ќе учествуваат поголем дел од македонските винарии преку шведски увозници кои, по одржаните состаноци со нашиот економски промотер во Шведска Мирјана Наумоска, изразија интерес за застапување на нашето вино на нивниот пазар. - Ова е само почеток. Се очекува нов тендер во иднина и за бело вино, нагласуваат од Агенцијата. За да се одржи позицијата „на рафт“, ...
| | веќе видена | слични

Оваа објава за набавка на црвено македонско вино значи сигурен пласман на 24.000 шишиња / 18.000 литри македонски вранец. Виното ќе се продава во 130 продавници на „Системболагет” шест месеци, почнувајќи од денеска. - Ова е голем успех за винската индустрија во Македонија која ќе добие одлична можност за презентација на шведскиот пазар кој важи за пазар со пребирлив и истенчен вкус во однос на виното, наведува Агенцијата. На тендерот ќе учествуваат поголем дел од македонските винарии преку шведски увозници кои, по одржаните состаноци со нашиот економски промотер во Шведска Мирјана Наумоска, изразија интерес за застапување на нашето вино на нивниот пазар. - Ова е само почеток. Се очекува нов тендер во иднина и за бело вино, нагласуваат од Агенцијата. За да се одржи позицијата „на рафт“, додаваат, потребна е успешна продажба во првите три месеци со цел и понатаму да го има виното, во спротивно ќе почне да се продава на листата за нарачки и нема да може да се купи во секој момент во продавниците на монополот. ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Македонското вино од септември ќе се најде на полиците во специјализираните продавници за алкохол во Шведска. Како што веќе најави заменик директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот Климент Шекеровски, во четврток, монополот за продажба на алкохолни пијалоци во Шведска „Системболагет“ објави тендер за набавка на македонско црвено вино од сортата Вранец. Оваа објава за набавка на црвено македонско вино значи сигурен пласман на 24.000 шишиња / 18.000 литри македонски вранец. Виното ќе се продава во 130 продавници на „Системболагет” во период од 6 месеци почнувајќи од 15 септември 2015 година. На тендерот ќе учествуваат поголем дел македонските винарии преку шведски увозници кои по одржаните состаноци со економскиот промотер за Шведска, Мирјана Наумоска, изразиле интерес за застапување на македонското вино на нивниот пазар. Ова е само почеток и се очекува објава на нов тендер во иднина и за бело вино. За да се одржи позицијата „на рафт“ потребна е успешна продажба во ...
| | веќе видена | слични

Околу 130 специјалицирани продавници за пијалоци на „Системболагет“ пројавија интерес на своите продажни рафтови да го понудат и македонското црвено вино од сортата „Вранец“ за што објавија тендер за набавка што пак ќе значи сигурен пласман на околу 24.000 амбалажи или 18.000 литри на македонско црвено вино. Објавата на тендерот за набавна на македонски „Вранец“ од страна на монополот за продажба на алкохолни пијалоци во Шведска, „Системболагет“,претходно ја најави заменик директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција, Климент Шекеровски. Предвидено е македонското вино да се продава во 130 продавници на „Системболагет” во период од 6 месеци почнувајќи од 15 септември 2015 година. На тендерот ќе учествуваат поголем дел македонските винарии преку шведски увозници кои по одржаните состаноци со економскиот промотер за Шведска, Мирјана Наумоска, изразиле интерес за застапување на македонското вино на нивниот пазар. Ова е само почеток и се очекува објава на нов тендер во иднина и за бело вино, но за ...
| | веќе видена | слични
7 копии

Охрабрвачки сигнали за пласманот на македонски вина во шведската државна продажна мрежа „Системболагет“. Неодамна лансираното вино со сопствен заштитен знак од ова поднебје, „Втора генерација“, сега го има во директна продажба на рафтовите во специјализираните бутици за алкохолни пијалоци. „Втора генерација“, која пред извесно време го одбележа својот 25-годишен јубилеј, е формирана од музичари од македонско потекло, припадници на втората доселничка генерација. Во последните години се здоби со поширока популарност со специфичната обработка на познати балкански ритмови и рефрени. Веќе при лансирањето на новото македонско вино, кон крајот на ноември лани, беше изразено уверување дека станува збор за производ со силен заштитен знак – „Втора генерација“, кој брзо ќе го најде патот до рафтовите на „Систем болагет“. И тоа како прво вино со географско потекло од Македонија по повеќегодишното, повеќе од деценија и пол, целосно отсуство на македонски вина во редовниот асортиман на шведскиот државен монопол за ...
| | веќе видена | слични

Македонските вина од неодамна се продаваат во мрежата на шведските специјализираните државни продавници за алкохолни пијалоци „Системболагет“. Виното е со заштитен знак на организацијата „Втора генерација“ која во Шведска е формирана од музичари од македонско потекло, припадници на втората доселничка генерација која е доста популарна во Шврдска. „Втора генерација“ е вино од визбата „Попова кула“ од Демир Капија – вранец, каберне совињон и пино ноар. Увозник е фирмата „Земја на сонцето/The Land of Sun”. Засега може да се најде во неколку бутици на „Системболагет“ во Стокхолм, Гетеборг и Кунгсбака, пишува дописникот на МИА од Гетеборг. Македонските вина имаа најуспешен период на продажба во Шветска во 1990 година кога во продавниците се продаваа вината на „Повардарие“ од Неготино.
| | веќе видена | слични

„Втора генерација“, која пред извесно време го одбележа својот 25-годишен јубилеј, е формирана од музичари од македонско потекло, припадници на втората доселничка генерација. Во последните години се здоби со поширока популарност со специфичната обработка на познати балкански ритмови и рефрени. Веќе при лансирањето на новото македонско вино, кон крајот на ноември лани, беше изразено уверување дека станува збор за производ со силен заштитен знак – „Втора генерација“, кој брзо ќе го најде патот до рафтовите на „Систем болагет“. И тоа како прво вино со географско потекло од Македонија по повеќегодишното, повеќе од деценија и пол, целосно отсуство на македонски вина во редовниот асортиман на шведскиот државен монопол за продажба на алокохолни пијалоци, еден од најсофитицираните во Европа. Втората половина на 1990-ите години беше најуспешен период за продажба на вина од Македонија во Шведска, кога во „Системболагет“, во редовниот асортиман, подолг период, меѓу другото, беа застапени неколку вина од визбата ...
| | веќе видена | слични

Останато

Под влијание на новиот циклон кој се формира над Италија, името на циклонот е Маријан, денес во текот на вечерните часови најпрвин во западните предели, ...
сите 312 | | | веќе видена

„Апелацискиот суд мора да се издигне над политичкиот притисок и нарачани притвори мотивирани само и само од политичкиот прогон кој што се спроведува врз ...
сите 122 | | | веќе видена

Бегството на екс премиерот Никола Груевски ја заостри политичката реторика помеѓу власта и опозицијата. СДСМ прстот го впери кон лидерот на ВМРО-ДПМНЕ. Според ...
сите 225 | | | веќе видена

Како поранешниот премиер и актуелен почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски избегал од Македонија, како стигнал до Унгарија , дали е уште таму и дали ...
сите 273 | | | веќе видена

Предлог Буџетот за 2019 предложен од Владата предводена од СДСМ е развоен и обезбедува повеќе пари кај граѓаните, поголема социјална еднаквост и подобра ...
сите 225 | | | веќе видена

Во недостаток на официјални информации од македонските, но и од унгарските власти, регионалните и европските медиуми продолжуваат со шпекулации за бегалецот ...
сите 142 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Објавен тендер за македонско вино во Шведска што гарантира сигурен пласман

Од:
До кого (е-маил):
Порака: