Поевтини ски-карти за студенти, пензионерите ќе скијаат бесплатно

На иницијатива на ски-центарот „Заре Лазаревски“, поддржана од Министерството за образование и наука, ски-карта за студент ќе чини 30 отсто помалку од обичните карти. Студентот треба да се легитимира со индекс или студентска легитимација. -МОН имајќи го предвид значењето на скијањето од аспект на спортување на отворен простор и на чист планински воздух, ја поздравува и поддржува оваа иницијатива. Ова е една одлична можност за студентите и љубителите на белиот спорт. Понудата е интересна и атрактивна за да се рекреираат, дружат и забавуваат на една од нашите најубави планини, притоа заштедувајќи дел од личните средства, истакна министерот, Спиро Ристовски. Управителот на ски-центарот „Заре Лазаревски“, Огњан Циговски, посочи дека студентската карта ќе чини 800, односно 650 денари, зависно од сезоната. Лицата над 65 годишна возраст, кои се чувствуваат подготвени за овој спорт, овде може да скијаат бесплатно.
| | веќе видена | слични
14 копии

Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија ја поздравува иницијативата на ски-центарот Заре Лазаревски – Маврово за бесплатни билети за скијање за пензионерите, сметајќи дека тоа е убава поволност која пензионерите што спортуваат со задоволство ќе ја искористат. Тие како највозрасни граѓани сметаат дека заслужуваат вакви и слични поволности во насока на подобрување животот во третата животно доба. 24 вести анкетираше дел од пензионерите за оваа новина. Еве дел од нивните размислувања.
| | веќе видена | слични
3 копии

Реакција на прилозите на дел од медиумите во врска прес конференцијата на министерот за образование и наука Спиро Ристовски и управителот на ски центарот “Заре Лазаревски“ – Маврово, Огњан Циговски. „Би сакале да им појасниме на дел од медиумите кои не беа присутни на денешната прес конференција на министерот за образование и наука Спиро Ристовски и управителот на ски центарот “Заре Лазаревски“ – Маврово, Огњан Циговски, а кои во своите известувања презентираа погрешни информации пред јавноста. Имено, се работи за поволност којашто во пресрет на зимската сезона за студентите од сите државни и приватни универзитети ја обезбеди раководството на ски центарот “Заре Лазаревски“ – Маврово, а тоа е 30 отсто попуст на сите ски карти“, стои во реакцијата. Министерството единствено ја поддржа оваа иницијатива и помогна во насока на поголема информираност на сите граѓани со студентски статус кои се љубители на белиот спорт. ОД МОН велат дека секогаш ќе биат поддржувачи на вакви и слични инцијативи на социјално и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

„Би сакале да им појасниме на дел од медиумите кои не беа присутни на денешната прес-конференција на министерот за образование и наука Спиро Ристовски и управителот на ски центарот “Заре Лазаревски“ – Маврово, Огњан Циговски, а кои во своите известувања презентираа погрешни информации пред јавноста. Имено, се работи за поволност којашто во пресрет на зимската сезона за студентите од сите државни и приватни универзитети ја обезбеди раководството на ски центарот “Заре Лазаревски“ – Маврово, а тоа е 30% попуст на сите ски карти. Министерството единствено ја поддржа оваа иницијатива и помогна во насока на поголема информираност на сите граѓани со студентски статус кои се љубители на белиот спорт. Секогаш ќе бидеме поддржувачи на вакви и слични иницијативи на социјално и општествено одговорни компании, кои придонесуваат за поттикнување на спортскиот дух и развивање на навиката за спортување“, соопшти Министерството за образование и наука.
| | веќе видена | слични

- Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија цени дека ова е убава  можност за сите пензионери кои се активни во зимските спортови. Како и секаде во светот, така и во Република Македонија, има многу пензионери кои активно спортуваат, па дури и за време на зимата, практикувајќи го белиот спорт. Како највозрасни граѓани, сметаме дека заслужуваме вакви и слични поволности во насока на подобрување на нашиот живот во третото животно доба, соопшти Сојузот во дописот до медиумите. /Извор: МИА/
| | веќе видена | слични

Студентите ќе скијат по пониски цени на планината Бистра во Куманово најави министерот за образование и наука, Спиро Ристовски. Студентите ќе треба да понесат студентска легитимација или индекс за легитимирање со што ќе може да набават ски-карта која ќе чини 30% помалку од обичните карти. Цената на картите ќе се движи 800 или 650 денари, зависно од сезоната. Поевтинувањето на картите е на иницијатива на управителот на ски-центарот „Заре Лазаревски“, Огњан Циговски, кој информираше дека покрај студентите и лицата над 65 години тука ќе може да скијаат бесплатно.
| | веќе видена | слични

Ски-картите за студентите кои годинава ќе скијаат на Маврово поевтинуваат 30 отсто, а својот студентски статус тие ќе можат да го докажат со индекс или со студентска легитимација, информираше вчера министерот за образование Спиро Ристовски. Поевтинувањето се должи на иницијативата на ски-центарот Заре Лазаревски", чијшто управител Огњан Циговски зборуваше за деталите. - Ние како министерство од аспект на значењето на скијањето и општо на спортувањето на отворен простор ја поздравуваме и поддржуваме оваа иницијатива. Ова е една одлична можност за сите граѓани и љубители на белиот спорт кои се студенти и одлучиле зимскиот одмор или некој викенд да поминат во Маврово. Понудата е интересна и атрактивна за да се рекреираат, да се дружат и да се забавуваат на една од нашите најубави планини, Бистра, притоа да заштедат нешто, рече Ристовски. Тој дополни дека министерството и во иднина ќе поддржува вакви иницијативи на социјално и општествено одговорни компании за поттикнување на спортот. Управителот Циговски ...
| | веќе видена | слични

Студенти и пензионери со парични бенефиции во Маврово. Студентите од сите универзитети во Македонија ќе добијат попуст од 30 отсто на ски билетите, најави денеска министерот за образование и наука, Спиро Ристовски. „Ова е одлична можност за сите граѓани и љубители на белиот спорт со статус на студенти, кои веќе одлучиле зимскиот одмор или некој од викендите да го поминат токму во Маврово. И за оние кои се уште не одлучиле, понудата е интересна и атрактивна за да се рекреираат, да се дружат и забавуваат на една од нашите најубави планини Бистра, притоа заштедувајќи средства“, рече Ристовски. Освен студентите, кои на Маврово ќе скијаат поевтино, се офајдија и пензионерите. Сите повозрасни од 65 години на планина и на скии ќе можат да уживаат бесплатно, се разбира доколку се чувствуваат подготвени за овој спорт. Ова бесплатно уживање во снежната белина на Маврово и вратоломиите во ски-вештините им го овозможи ски-центарот „Заре Лазаревски“, а е поддржано од Министерството за образование и наука.
| | веќе видена | слични
3 копии

На планината Бистра во Маврово, студентите ќе скијаат по поевтини цени. На иницијатива на ски-центарот „Заре Лазаревски“, поддржана од Министерството за образование и наука, ски-карта за студент ќе чини 30 отсто помалку од обичните карти. Студентот треба да се легитимира со индекс или студентска легитимација. -МОН имајќи го предвид значењето на скијањето од аспект на спортување на отворен простор и на чист планински воздух, ја поздравува и поддржува оваа иницијатива. Ова е една одлична можност за студентите и љубителите на белиот спорт. Понудата е интересна и атрактивна за да се рекреираат, дружат и забавуваат на една од нашите најубави планини, притоа заштедувајќи дел од личните средства, истакна министерот, Спиро Ристовски. Управителот на ски-центарот „Заре Лазаревски“, Огњан Циговски, посочи дека студентската карта ќе чини 800, односно 650 денари, зависно од сезоната. Лицата над 65 годишна возраст, кои се чувствуваат подготвени за овој спорт, овде може да скијаат бесплатно.
| | веќе видена | слични
2 копии

Поевтини ски-билети ќе добијат студентите за скијачкиот центар Заре Лазаревски во Маврово. За студентите, попустот ќе биде 30% и ќе важи цела сезона, додека пак, пензионерите ќе можат да скијаат бесплатно. Студентите годинава ќе скијаат по поевтини цени на планината Бистра во Маврово. Дневните карти за студентите од сите универзитети оваа скијачка сезона во ски центарот „Заре Лазаревски“ ќе бидат поевтини за 30%. Ќе треба да приложат само индекс или студентска легитимација. - Ова е одлична можност за сите граѓани и љубители на белиот спорт со статус на студенти, кои веќе одлучиле зимскиот одмор или некој од викендите да го поминат токму во Маврово. И за оние кои се уште не одлучиле, понудата е интересна и атрактивна за да се рекреираат, да се дружат и забавуваат на една од нашите најубави планини Бистра, притоа заштедувајќи средства, изјави Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски. Близу 60.000 студенти имаат можност да го одберат Маврово и да имаат повеќе скијачки денови. - Оваа година се ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Уште на 2 јули 2017 Специјалното јавно обвинистелство (СЈО) констатирало дека има опасност од бегство на обвинетите Миле Јанакиески и Кирил Божиновски во ...
сите 411 | | | веќе видена

Поради релативно топлото време и позитивните температури на воздухот се очекува топење на снегот кој падна во изминатото деноноќие и тоа на местата пониски од ...
сите 312 | | | веќе видена

„Апелацискиот суд мора да се издигне над политичкиот притисок и нарачани притвори мотивирани само и само од политичкиот прогон кој што се спроведува врз ...
сите 148 | | | веќе видена

На синоќешниот говор во Гостивар, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ , Христијан Мицкоски го обвини премиерот Зоран Заев дека води политички терор против опозицијата. Тој ...
сите 260 | | | веќе видена

Шефот на црногорската дипломатија Срѓан Дармановиќ изјави дека во случајот со поранешниот македонски премиер Никола Груевски, Црна Гора постапувала како и со ...
сите 287 | | | веќе видена

Предлог Буџетот за 2019 предложен од Владата предводена од СДСМ е развоен и обезбедува повеќе пари кај граѓаните, поголема социјална еднаквост и подобра ...
сите 231 | | | веќе видена

Во недостаток на официјални информации од македонските, но и од унгарските власти, регионалните и европските медиуми продолжуваат со шпекулации за бегалецот ...
сите 344 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Поевтини ски-карти за студенти, пензионерите ќе скијаат бесплатно

Од:
До кого (е-маил):
Порака: