Улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“ затворени за сообраќај

Улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“ од синоќа во 23 часот се затворени за сообраќај на потегот од крстосницата меѓу улицата „11 Октомври“ и булеварот „Кочо Рацин“, па се до крстосницата меѓу улиците. „Димитрија Чупоски“ и „Даме Груев“, како и од излезот од Градски трговски центар и влезот кон Порта Македонија. Сообраќајот ќе биде во прекин се до недела во 12 часот. Како што информираат од МВР, причина за прекинот во сообраќајот се подготвителните активности за одржувањето на културната манифестација на 19-ти и 20 септември на улица „11 Октомври“, пред Порта Македонија а по повод спојувањето на Т-Мобиле и Македонски телеком во еден правен субјект. Со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајот од страна на сообраќајната полиција се преземени соодветни мерки за сообраќајно обезбедување и пренасочување на сообраќајот.
| | веќе видена | слични

Недогледни колони од возила вчера и денес ги заглавија скопјани во досега невиден сообраќаен хаос. Потребни се повеќе од половина час за да се стигне од Бит-пазар до Судска палата. Метежот, всушност, настана поради тоа што главните сообраќајници во централното градско подрачје, улиците 11 Октомври и Димитрија Чупоски , од четвртокот навечер во 23 часот се затворени за сообраќај поради подготовките за манифестацијата на Македонски телеком , каде што главни ѕвезди се хрватската дива Северина и нашето македонско девојче Каролина. Сообраќај не се одвива на потегот од раскрсницата помеѓу улицата 11 Октомври и булеварот Кочо Рацин , па се до раскрсницата меѓу улиците Димитрија Чупоски и Даме Груев , како и од излезот од ГТЦ и влезот кон Порта Македонија . Сообраќајот ќе биде во прекин се до 12 часот в недела, значи цели 60 часа. Граѓаните револтирано и нервозно коментираа. Социјалните мрежи беа преплавени со реакции и коментари. Еве ја реакцијата на ликот кој на социјалните мрежи се крие под називот ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Центарот на Скопје е блокиран поради големата журка организиарана по повод спојувањето на Т-Мобиле и Т-Хом во Телеком. Улиците околу Порта Македонија каде што ќе се одржува манифестацијата на 19 и 20 септември (сабота и недела) се затворени за сообраќај. Затворени за сообраќај се улиците 11 Октомври и Димитрија Чупоски на потегот од крстосницата помеѓу ул. 11 Октомври и бул. Кочо Рацин па се до крстосницата од ул. Димитрија Чупоски и ул. Даме Груев , како и од излезот од Градски трговски центар и влезот кон Порта Македонија. Со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајот од страна на сообраќајната полиција се преземени соодветни мерки за сообраќајно обезбедување и пренасочување на сообраќајот. Затворањето на улиците, предизвика големи реакции на граѓаните кои негодуваат што поради манифестацијата, мораат да кружат низ градот пред да стигнат на одреденатса цел.
| | веќе видена | слични

Улици т е „11 Ок т омври“ и „Дими т рија Чупоски“ од вчера во 23 часо т се за т ворени за сообраќај на по т его т од крс т осница т а помеѓу улица т а „11 Ок т омври“ и булеваро т „Кочо Рацин“, па се до крс т осница т а меѓу улици т е. „Дими т рија Чупоски“ и „Даме Груев“, како и од излезо т од Градски т рговски цен т ар и влезо т кон Пор т а Македонија. Сообраќајо т ќе биде во прекин се до недела во 12 часо т . Како ш т о информираа т од МВР, причина за прекино т во сообраќајо т се подго т ви т елни т е ак т ивнос т и за одржување т о на кул т урна т а манифес т ација на 19- т и и 20 сеп т ември на улица „11 Ок т омври“, пред Пор т а Македонија по повод спојување т о на Т – Мобиле и Македонски т елеком во еден правен субјек т . Со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајо т од с т рана на сообраќајна т а полиција се преземени соодве т ни мерки за сообраќајно обезбедување и пренасочување на сообраќајо т .
| | веќе видена | слични

Недогледни колони од возила утрово ги заглавија скопјани во досега невиден сообраќаен хаос, поради подготовките за забавата на „Македонски телеком“ Недогледни колони од возила утрово ги заглавија скопјани во досега невиден сообраќаен хаос. Потребни беа повеќе од половина час за да се стигне од Бит-пазар до Судска палата. Нервозни возачи, нервозни патници во автобусите кои доцнат на работа, на закажан преглед во болница, доцнат на училиште, на факултет. За многумина минус дневница, неоправдани часови, пропуштен „мој термин“ на лекар, но и повеќе потрошен бензин, нерви, време, пари... И сето тоа поради Северина и Каролина. Метежот, всушност, настана поради тоа што главните сообраќајници во централното градско подрачје, улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“, од четвртокот навечер во 23 часот се затворени за сообраќај поради подготовките за манифестацијата на „Македонски телеком“, каде што главни ѕвезди се хрватската дива Северина и нашето македонско девојче Каролина. Сообраќај не се одвива на потегот од ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Скопје во сообраќаен хаос. Вчера центарот беше затворен за сообраќај поради журката на Телеком што ќе се одржи вечерва и утре, па автомобилите и автобусите беа пренасочувани на други улици. Скопјани револтирани поради тоа што доцнеа на работните места и што не можеа да завршат некоја административна работа брзо и експедитивно. фото: Ѕ.Плавевски - Денеска го затворија "Рекорд", некни обиколницата, претходно протестираа... Овде се мести бина за приватна забава, таму снимаат филм. На работа стигнав со 40 минути задоцнување иако во редовни работни денови со истот автобус на ЈСП стигнувам 15 минути порано. Се чини, кој сака може да ги блокира улиците и да не стави во заложништво сите нас останатите, се пожалија наши читатели. Од Град Скопје велат дека давањето дозвола за користење на јавните површини за организација на манифестации се врши врз основа на Законот за локална самоуправа и Законот за комунални такси, а важат и подзаконски акти. Користењето на јавни површини им се одобрува исклучиво на правни лица кои ...
| | веќе видена | слични

Централното подрачје на главниот град денеска беше во сообраќаен хаос, метеж и недогледни колони од возила. Улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“ од вчеравечер од 23 часот се затворени за сообраќај поради подготовките за големиот настан кој го организира „Македонски Телеком“ на кој ќе гостуваат Каролина Гочева, Северина и DJ Morales. Револтираноста кај граѓаните и возачите на кои им требало дупло повеќе време да стигнат до своите работни места,не стивна. Најголемиот проблем се наоѓа во ненавременото информирање за состојбата на улиците во најфрекфентниот дел од градот. Иако во информацијата на МВР стоело дека за непречено и безбедно одвивање на сообраќајот од страна на сообраќајната полиција се преземени соодветни мерки за пренасочување на сообраќајот, фактичката состојба беше сосема поинаква. Сообраќајот ќе биде во прекин до 12 часот напладне в недела.
| | веќе видена | слични

Се закрчи сообраќајот во центарот на главниот град. Поради концерти и манифестации од синоќа неколку улици се затворени за возење и така ќе остане до недела попладне.Возачите возеле и по еден час до своето работно место. Новата состојба дополнително го усложни сообраќајот по затворањето на обиколницата. Поради утрешнатажурка по повод спојувањето на Т мобиле и македонски телеком затворени се улицитеоколу Собранието, од црвениот крст до Порта Македонија каде се мести сцената за настап. Блокиран е и Рекорд, а забрана за возење има и на улицата зад Парламентот.Знак стоп има и од излезот од ГТЦ до влезот кон Порта Македонија. Денеска од 16 часот па се до неделаво истото време тешко за возење ќе биде и пред трговскиот центар Сити мол поради фестивалот со велосипеди. Во недела пак од 9 часот ќе има трка на пет километри чиј старт е од семафорите кај Рекорд, па десно по булеварот Климент Охридски, лево по Илинденска,на Рузвелтова, па поранешен Иво Лола Рибар и назад кон ...
| | веќе видена | слични

Граѓаните кои секојдневно транзитираат нзи централното градско подрачје во Скопје, денеска бурно реагираат на затворањето на улицата Димитрија Чуповски позната како „Рекорд“. Автобусите, таксистите и останатите учесници во сообраќајот кружат по останатите улици, а Рекорд е блокиран поради музички концерт кој го огранизира Телеком викендов. Денеска интензивно се работи на поставување бина во близина на Порта Македонија, каде утре во 19 часот ќе се одржи концертот. Патот за сообраќај е затворен од вчера на полноќ, а возачите ќе се пренасочуваат до 12 часот напладне во недела. Од СВР Скопје велат дека сообраќајната полиција ги презема сите мерки за безбедност во сообраќајот и пренасочување на возилата, но сликата на терен е поинаква. Дел од возачите кои денеска ги сретнавме низ Центар се лути поради одземеното време поради пренасочениот сообраќај, а патниците поради непристапноста на автобусите и такси возилата до „Рекорд“. Сите велат дека постојат многу локации каде што може да се одржи концертот, а тоа да не ...
| | веќе видена | слични

Нервозни возачи и колони автомобили кои стојат предолго на крстосниците, е сликата за централното градско подрачје на Скопје, каде што од утрово повеќе улици се затворени за сообраќај. Таквата состојба ќе продолжи во следните три дена. Причината за затворањето на улиците е бината што е поставена на улица „11 Октомври“, пред порта „Македонија“, каде што утре и задутре (19 и 20 септември) ќе се одржат концерти и повеќе музичко-сценски содржини по повод спојувањето на „Т-Мобиле“ и на „Македонски телекомуникации“ во една фирма. (Фото: Телеграф.мк/Радован Вујовиќ) Улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“ од вчера во 23 часот се затворени за сообраќај на потегот од крстосницата помеѓу улицата „11 Октомври“ и булеварот „Кочо Рацин“, па сè до крстосницата меѓу улиците „Димитрија Чупоски“ и „Даме Груев“, како и од излезот од Градски трговски центар и влезот кон порта „Македонија“. Сообраќајот ќе биде во прекин сè до недела во 12 часот. Со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајот, од страна на сообраќајната ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Времето претпладне во Македонија ќе биде сончево со мала до умерена облачност, попладне нестабилно со пороен дожд, грмежи и засилен ветер. Локално ќе има ...
сите 282 | | | веќе видена

Високaтa претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедност, Федерика Могерини, во Вашингтон зборуваше со американскиот државен секретар, Мајкл Помпео, за ...
сите 119 | | | веќе видена

- На телефон се карав многу вулгарно со моја блиска личност, и таксистот го искористил моментот да ме снима, но верувам дека не очекувал дека ќе ме сними како ...
сите 10 | | | веќе видена

Пејачот и композитор Димитар Андоновски, освои две награди за музика на 54. издание на македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Тој ...
сите 47 | | | веќе видена

Христијан Мицкоски присуствува на прославата за одбележување на 60 години од Машинскиот факултет во Скопје.Кога нешто трае 60 години, значи дека веќе е ...
сите 87 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Улиците „11 Октомври“ и „Димитрија Чупоски“ затворени за сообраќај

Од:
До кого (е-маил):
Порака: