Вкусот на летото: Салата со краставици и кисело млеко


Кромидот освен што е неизоставен дел од оброците, без оглед дали се консумира свеж или зготвен се користи и како народен лек. Тој помага при главоболка, ...
| | веќе видена | слични

Кајсијата е овошје кое е познато илјадници години наназад, потекнува од Централна Азија. Само една рака кајсии има 100 проценти од препорачаната дневна доза ...
| | веќе видена | слични

Верувале или не, иако звучи необично, за вашето тело да се разбуди брзо наутро, ви треба вода, а не кафе. Ако се напиете чаша вода само што станете на гладно ...
| | веќе видена | слични

За тазе мајките многу е важно млекото и доењето, а постојат намирници кои лекарите и нутриционистите ги забрануваат во тој период. Секое овошје има минерали и ...
| | веќе видена | слични

Њоките подготвени на овој начин се вистинско задоволство за вашите сетила… – 400 грама њоки – 2 лажици путер – 100 грама шунка – 2 чешниња лук – 200 мл павлака ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Нови 120 случаи на Ковид-19 вчера беа регистрирани од направени 1.367 тестирања во претходното деноноќие. Пет лица починаа, од кои по двајца од Скопје и Тетово ...
сите 368 | | | веќе видена

Претставниците на СДСМ на денешните средби во рамки на предизборната кампања, зборуваа за концептот „Едно општество за сите“, европските перспективи на ...
сите 461 | | | веќе видена

Оваа изборна кампања, повторно јасно и прецизно ја покажа разликата меѓу СДСМ и коалицијата Можеме и ВМРО-ДПМНЕ. Од една страна е нашиот концепт што води ...
сите 417 | | | веќе видена

Зоран Заев, лидерот на СДСМ, неговата сопруга Зорица, неговиот брат Вице и неговиот татко Трајче, се предложени за сведоци на судењето за случајот „Меѓународен ...
сите 141 | | | веќе видена

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на Анке Гизелa Холштајн, новоименувана амбасадорка на Германија.Пендаровски оцени дека ...
сите 253 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Вкусот на летото: Салата со краставици и кисело млеко

Од:
До кого (е-маил):
Порака: