МВР: Регистрирани се нови 1.492 бегалци без побаран азил во Македонија

Како што информира МВР, во последното деноноќие, во ТЦ Гевгелија издадени се потврди на вкупно 1.492 странски државјани, од кои најбројни се државјаните на Сирија – 739, Ирак – 404 и Авганистан – 349. Во периодот од 19 јуни заклучно со вчера, издадени се потврди на вкупно 357.713 странски државјани, додека во текот на последното деноноќие, до Секторот за азил не е поднесено барање за признавање на право на азил. Од започнувањето на издавањето на потврдите до 21 декември, до Секторот за азил се поднесени 83 барања за признавање на право на азил.
| | веќе видена | слични
31 копии

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 24.12.2015 издадени се потврди на вкупно 3.415 странски државјани, од кои 1.306 се од машки пол, 718 се од женски, 1.379 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 12 деца кои патува без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1624, Ирак-1.049 и Авганистан–742 . Во периодот од 19.06.2015 до 24.12.2015 година до 24:00 часот, издадени се потврди на вкупно 366.002 странски државјани, од кои, 199.864 се од машки пол, 61.182 се од женски, 86.903 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.053 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-205.991 потоа Авганистан-90.174, ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Полициските службеници во центарот кај граничниот премин "Богородица" во последните 24 часа издале потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 3.415 странски државјанин, бегалци и мигранти, меѓу кои 1.391 биле деца. Вчера, најбројни во Прифатниот центар беа бегалците од Сирија од каде се регистрирани вкупно 1.624 лица. Со ова, од 19 јуни кога беа усвоени измените на Законот за азил со кои мигрантите имаат рок од 72 часа во кој треба да одлучат дали ќе транзитираат низ Македонија или пак ќе бараат азил, притоа слободно и непречено користејќи го јавниот превоз како автобуси и возови, издадени им се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 366.002 странски државјани, од кои 199.864 се мажи, 61.182 се жени, 86.903 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата а 18.053 се деца кои во државата пристигнале сами. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија од ...
| | веќе видена | слични

За едно деноноќие во земјава влегле 3.415 бегалци. Од нив 1.306 се мажи, 718 се жени, 1.379 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 12 деца кои патува без родител. Со вчерашната група бројот на бегалците кои влегле во земјава и заминале кон ЕУ достигна 366.002 лица. Но, надлежните од Републичкиот кризен центар известија дека меѓу бегалците кои влегле во земјава, користеле превоз од Гевгелија до Табановце, имало и еден повреден бегалец. Станува збор за државјанин на Бангладеш кој побарал лекарска помош штом пристигнал во прифатниот камп кај Табановце. Бидејќи станувало збор за сериозни повреди тој бил пренесен и згрижен во кумановската општа болница. Бегалецот имал нагмечување на главата, но засега не се знае дали повредите му ги нанел некој, или пак се самоповредил во возот.
| | веќе видена | слични
3 копии

Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи издало вкупно 3.415 потврди на мигранти кои изразиле намера за барање азил во земјава. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија - 1624, Ирак - 1.049 и Авганистан - 742. Во периодот од 19.6.2015 до 24.12.2015 година до 24 часот, издадени се потврди на вкупно 366.002 странски државјани, од кои најбројни се државјаните на Сирија - 205.991, потоа на Авганистан - 90.174, Ирак - 48.396, Иран - 6.231, Пакистан - 5.416, Палестина - 2.158, Сомалија - 1.276, Бангладеш - 1.253, Мароко - 1.317, Конго - 514, Алжир - 453, Либан - 434, Нигерија - 279, додека останатите се во помал број. Во текот на вчерашниот ден до Секторот за азил не е поднесено барање за признавање право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил.
| | веќе видена | слични
4 копии

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1624, Ирак-1.049 и Авганистан–742 . Во периодот од 19.06.2015 до 24.12.2015 година до 24:00 часот, издадени се потврди на вкупно 366.002 странски државјани, од кои, 199.864 се од машки пол, 61.182 се од женски, 86.903 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.053 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-205.991 потоа Авганистан-90.174, Ирак-48.396, Иран-6.231, Пакистан-5.416, Палестина-2.158, Сомалија-1.276, Бангладеш-1.253, Мароко-1.317, Конго-514, Алжир-453, Либан-434, Нигерија-279, додека останатите се во помал број. Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 24.12.2015 до Секторот за азил не е поднесено барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Во изминатово деноноќие Министерството за внатрешни работи (МВР), до полноќ, издало потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 3.415 странски државјани, од кои 1.306 се од машки пол, 718 се од женски, 1.379 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 12 деца кои патува без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1624, Ирак-1.049 и Авганистан–742 . Досега се издадени потврди на вкупно 366.002 странски државјани, од кои, 199.864 се од машки пол, 61.182 се од женски, 86.903 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.053 деца кои патуваат без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-205.991 потоа Авганистан-90.174, Ирак-48.396, Иран-6.231, Пакистан-5.416, Палестина-2.158, Сомалија-1.276, Бангладеш-1.253, Мароко-1.317, Конго-514, Алжир-453, Либан-434, Нигерија-279, додека останатите се во ...
| | веќе видена | слични
22 копии

Изминатите 24 часа на вкупно 2.591 странски државјани им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Од нив 1.128 се од машки пол, 540 се од женски, 910 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 13 деца кои патува без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди најбројни се државјаните на Сирија – 1.142, на Авганистан – 857 и на Ирак – 592. МВР информира дека од 19 јуни до денеска издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 362.587 странски државјани. Од нив 198.558 се од машки пол, 60.464 се од женски, 85.524 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.041 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-204.367, потоа Авганистан-89.432, Ирак-47.347, Иран-6.231, Пакистан-5.416, Палестина-2.158, Сомалија-1.276, Бангладеш-1.253, Мароко-1.317, ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди најбројни се државјаните на Сирија - 1.142, на Авганистан - 857 и на Ирак - 592.  МВР информира дека од 19 јуни до денеска издадени се потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 362.587 странски државјани. Од нив 198.558 се од машки пол, 60.464 се од женски, 85.524 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.041 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-204.367, потоа Авганистан-89.432, Ирак-47.347, Иран-6.231, Пакистан-5.416, Палестина-2.158, Сомалија-1.276, Бангладеш-1.253, Мароко-1.317, Конго-514,  Алжир-453, Либан-434,  Нигерија-279, додека останатите се во помал број.  Во изминатите 24 часа до Секторот  за азил не е поднесено  барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за ...
| | веќе видена | слични

Изминатиов ден Министерството за внатрешни работи (МВР) издало 2.591 потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил во Република Македонија на странските државјани кои илегално влегле на нашата територија.Од издадените поврди 1.128 се за странски државјани од машки пол, 540 се од женски, 910 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 13 деца кои патува без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1142, Авганистан–857 и Ирак-592. Досега издадени се потврди на вкупно 362.587 странски државјани, од кои, 198.558 се од машки пол, 60.464 се од женски, 85.524 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 18.041 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-204.367 потоа Авганистан-89.432, ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Една недела пред референдумот, директорот на УБК Горан Николовски во отвореното Студио 1 вели дека не постои директна закана врз безбедноста на Р. Македонија. ...
сите 226 | | | веќе видена

Договорот од Преспа овозможува напредок и подготовка за иднината, се вели во директната видео порака на францускиот Претседател, Емануел Макрон до граѓаните на ...
сите 41 | | | веќе видена

Независниот пратеник Ферид Мухиќ за „ А1он “ не сакаше да каже дали ќе излезе на претстојниот референдум за промена на името, како и дали ќе гласа за уставните ...
сите 131 | | | веќе видена

И годинава на свеченото отворање на фестивалот „Браќа Манаки” во Битола се повтори истата пракса како и претходните години. По сликањето на црвениот тепих и ...
сите 71 | | | веќе видена

Со цел Зоолошката градина во Скопје да добие еден сосема нoв и убав лик, деновиве е поставена нова урбана опрема. Опрема се состои од нови клупи, каде ...
сите 29 | | | веќе видена

Од вчера стапи во сила договорот за взаемно признавање на возачките дозволи меѓу Македонија и Германија. Договорот го потпишаа Министерот за внатрешни работи ...
сите 79 | | | веќе видена

Ни пристигна и таа прекрасна есен, според многумина најубаво годишно време … Сепак, Меркур е денес во квадрат со Сатурн, а почетокот на есента се карактеризира ...
сите 65 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

МВР: Регистрирани се нови 1.492 бегалци без побаран азил во Македонија

Од:
До кого (е-маил):
Порака: