Издадени нови потврди на 1.830 мигранти

4 копии

Уште 1.830 потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил се издадени на странски државјани од осум часот вчера изутрина до осум часот изутрина. Таков документ од 19 јуни годинава досега е издаден на 68.784 странски државјани, соопшти денеска Министерството за внатрешни работи. Според МВР, во изминатото деноноќие до Одделението за азил не се поднесени барања за признавање право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Досега се поднесени 49 барања за признавање право на азил врз основа на претходно издадена потврда. Триесет и шест барања се од државјани на Сирија, од нив 10 за деца, потоа три барања од државјани од Пакистан и Авганистан од кои четири се деца кои го придружуваат родителот, по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак (едно од барањата е за деца) и едно барање од државјанин на Египет.
| | веќе видена | слични

Според МВР, од 8 часот вчера наутро до 8 часот изутрината, до Одделението  за азил не се поднесени  барања  за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил. Од започнувањето на издавањето на потврдите до денеска до Одделението  за азил се поднесени 49 барања  за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда. Триесет и шест барања се од државјани на Сирија, од нив 10за деца, три барања се од државјани од Пакистан и Авганистан од кои четири се деца кои го придружуваат родителот, по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак (едно од барањата е за деца) и едно барање од државјанин на Египет. Во ЈУ Прифатен центар за баратели на азил во дневниот регистар на баратели на азил вчера се евидентирани вкупно 6 баратели на азил, сите мажи. Дополнително, согласно член 48 од Законот за азил и привремена заштита едно малолетно лице, без придружба на старател е згриженo на ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Вкупно 718 потврди на мигранти се издадени од страна на МВР во изминатите 24 часа. Од нив 479 се издадени на мажи, 91 на жени, 100 на деца кои го придружуваат носителот на потврдата и на уште 48 деца кои патуваат без родител. Најбројни се државјаните на Сирија-476, Авганистан –217, Пакистан-15, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06. до 14.09. издадени се потврди на вкупно 75.804 странски државјани, од кои, 50.634 се од машки пол, 10.428 се од женски, 12.515 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.227 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-61.505, потоа Авганистан-4.887, Ирак-3.544, Пакистан-2.047 Палестина-842, Сомалија-592, Бангладеж-506, Конго-328, Иран-274, Нигерија-210, Камерун-163 Еритреја-154, Етиопија-118, Судан-108, додека останатите се во помал број. Во текот на ...
| | веќе видена | слични

Во текот на вчерашниот ден полицијата успеала да регистрира 718 мигранти кои од Грција влегле во држава, информираат од МВР. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најмногубројни се државјаните на Сирија - 476, Авганистан – 217, Пакистан - 15, додека другите се во помал број. Со тоа вкупниот број на лица на кои им биле издадени потврди се искачи на 75.804. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најмногубројни се државјаните на Сирија - 61.505, потоа Авганистан - 4.887, Ирак - 3.544, Пакистан - 2.047 Палестина - 842, Сомалија - 592, Бангладеш - 506, Конго - 328, Иран - 274, Нигерија - 210, Камерун - 163 Еритреја - 154, Етиопија - 118, Судан - 108, додека останатите се во помал број.
| | веќе видена | слични
27 копии

Министерството за внатрешни работи за изминатите 24 часа издало 2.413 потврди, од нив 1.480 се од машки пол, 288 се од женски, 504 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 141 дете кои патуваат без родител, за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил. Според државјанствaото на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 3.134, Авганистан 132, Ирак 126, Палестина 5, Пакистан 26, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни 2015 до 13 септември 2015 година во 8 часот, издадени се потврди на вкупно 75.087 странски државјани, од кои, 50.155 се од машки пол, 10.337 се од женски, 12.415 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.180 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 61.029, потоа Авганистан 4.669, Ирак ...
| | веќе видена | слични

Неизвесно е по која рута, почнувајќи од утре до западноевропските земји, ќе се движат многуте мигранти од земјите на Блискиот Исток откако Унгарија најави дека ќе почне да ги санкционира илегалните влегувања на својата територија. Според најавите, во таа земја во која мигрантите влегуваат од територија на Србија откако претходно ја поминале Македонија, стапува во сила закон според кој се предвидува затвор или депортација за илегално влегување или оштетување на граничната ограда. Инаку, бегалците што навлегуваат во Унгарија прексиноќа на неколку места ја пробиле границата стравувајќи од нејзиното целосно затворање, соопшти полицијата од унгарската погранична област Чонград. Медиумите пренесуваат дека само во ноќта меѓу саботата и неделата во таа земја влегле рекордни 4.000 мигранти откако биле направени повеќе дупки во заштитната ограда. Тие ја пробиваат оградата и покрај тоа што во блиското место Реске и натаму е активен слободниот граничен премин, најмногу поради стравот дека на 15 септември границата ќе ...
| | веќе видена | слични

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 3.134,  Авганистан 132, Ирак 126, Палестина 5, Пакистан 26, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни 2015 до 13 септември 2015 година во 8 часот, издадени се потврди на вкупно 75.087 странски државјани, од кои, 50.155 се од машки пол, 10.337 се од женски, 12.415 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.180 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 61.029, потоа Авганистан 4.669, Ирак 3.538, Пакистан 2.032, Палестина 842, Сомалија 592, Бангладеж 506, Конго 328, Нигерија 210, Камерун 163 Еритреја 154, Етиопија 118, Судан 106, додека останатите се во помал број. Од започнувањето на издавањето на потврдите до 11 септември 2015 година, до Одделението  за азил поднесени се 49 ...
| | веќе видена | слични

На вкупно 2.413 странски државјани и биле издадени потврди од страна на македонското МВР во периодот од 08,00 часот на 12.09.2015 до 13.09.2015 година во 08,00 часот. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-3.134, Авганистан –132, Ирак-126, Палестина-5, Пакистан-26, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 13.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 75.087 странски државјани, од кои, 50.155 се од машки пол, 10.337 се од женски, 12.415 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.180 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-61.029, потоа Авганистан-4.669, Ирак-3..538, Пакистан-2.032 Палестина-842, Сомалија-592, Бангладеж-506, Конго-328, Нигерија-210, Камерун-163 Еритреја-154, Етиопија-118, ...
| | веќе видена | слични
7 копии

Во периодот од 08,00 часот на 12.09.2015 до 13.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 2.413 странски државјани, од кои, 1.480 се од машки пол, 288 се од женски, 504 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 141 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-3.134, Авганистан –132, Ирак-126, Палестина-5, Пакистан-26, додека другите се во помал број. Врз основ на измените и дополнувањето на Законот за Азил од 18.06.2015 година, Министерството отпочна со издавање на потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање право на азил во Република Македонија на странските државјани кои илегално влегуваат на нашата територија. Во периодот од 19.06.2015 до 13.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 75.087 странски државјани, од кои, 50.155 се од машки пол, ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Министерството за внатрешни работи (МВР) соопшти дека биле издадени потврди на вкупно 2.931 странски државјани, во периодот од 08,00 часот на 11.09.2015 до 12.09.2015 година во 08,00 часот. Од вкупниот број на лица кои добиле потврди, 1.762 се од машки пол, 439 се од женски, 551 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 179 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-2.328, Авганистан –371, Ирак-152, Палестина-13, Пакистан-14, додека другите се во помал број.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Владата на СДСМ повторно удира по џебот на граѓаните. Прогресивниот данок кој го наметнува однародената и криминална власт, негативно влијае врз бизнисот и ...
сите 174 | | | веќе видена

Дали процесот за името е пред нова пречка – што значи изјавата на екс-министерот Никос Коѕијас дека нацрт-амандманот на членот 49 од Уставот, предложен од ...
сите 158 | | | веќе видена

Каков ќе биде ефектот на даночната реформа, односно прогресивниот данок ќе се види на долг рок. Не мора да значи дека повисоките даноци ќе се одразат добро или ...
сите 173 | | | веќе видена

Ова го истакна градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес конференција посветена на трагичниот настан во кој средношколка го загуби животот. ...
сите 141 | | | веќе видена

СЈО има одврзани раце до крај да го истера случајот „Империја“, односно по отворената истрага набрзо можат да поднесе и обвинение, бидејќи не им е истечен ...
сите 214 | | | веќе видена

По трагичната гостиварска случка, кога бегајќи од куче скитник младата Џејха Меџити заврши во водите на Вардар и се удави, се огласи и Ветеринарната комора на ...
сите 73 | | | веќе видена

Поради службено отстуство на претседателот на Судечкиот совет Оља Ристова, рочиштето за предметот „Титаник 3“ на Специјалното јавно обвинителство е одложено за ...
сите 70 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Издадени нови потврди на 1.830 мигранти

Од:
До кого (е-маил):
Порака: