МВР: Неселективни казни за сите кои ќе го прекршат изборниот процес

Министерството за внатрешни работи (МВР) утрово во 6 часот ги распореди полициските службеници на избирачките места коишто ќе треба да ги обезбедуваат до 19 часот, до завршувањето на гласањето на вторите по ред предвремени парламентарни избори во Македонија Како што соопштуваат од Министерството, најголемиот дел од избирачките места се покриваат со фиксно обезбедување, но согласно потребите и проценките во однос на ризикот одредени избирачки места се покриваат и со патролни служби кои што на одреден временски интервал поминуваат и ја контролираат безбедносната состојба на избирачките места. МВР во текот на целиот ден континуирано ќе биде во контакт со Државната изборна комисија (ДИК), со избирачките одбори и со општинските изборни комисии и ќе постапува по секоја пријава на граѓанин, овластени лица или какво било барање за асистенција. МВР не открива колку точно полицајци ќе го озбезбедуваат изборниот процес. Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска пред неколку недели изјави дека близу ...
| | веќе видена | слични

Министерството за внатрешни работи регистрирало три покрупни и неколку поситни инциденти во текот на гласањето. „Овие избори беа досега најдобрите, без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа ја имаат сите учесници во процесот, а пред се' граѓаните“, рече министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, на вчерашната прес-конференција. Според неа, вчера се одржале најдобрите избори, кои целосно поминале во мирна, фер и демократска атмосфера, а граѓаните покажале дека не подлегнуваат на никакви провокации и сценарија. Таа потенцираше дека полицијата успешно ги завршила сите обврски за обезбедување на изборниот процес.
| | веќе видена | слични

Како што најавија од Министерството за внатрешни работи, толеранција нема и сите предизвикувачи на инциденти ќе бидат соодветно казнети! МВР целосно успешно ги заврши сите обврски за обезбедување на изборниот процес, оцени денеска на прес-конференција министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска. Според неа, вчера се одржале најдобрите избори кои целосно поминале во мирна, фер и демократска атмосфера, а граѓаните покажале дека се свесни и дека не подлегнуваат на никакви провокации и сценарија. - Овие избори од аспект на Министерството за внатрешни работи беа досега најдобрите, без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа ја имаат сите учесници во процесот, а пред се граѓаните на Република Македонија. Полицијата навремено постапуваше по сите пријави и предупредувања и беа превенирани сите потенцијални ризици и можни сценарија за нарушувања на изборниот процес, изјави Јанкулоска. Регистриран е еден посериозен инцидент во струшкото село ...
| | веќе видена | слични
3 копии

МВР успешно го спроведе оперативниот план и во целост ги заврши сите обврски за обезбедување на изборниот процес, оцени денеска на прес-конференција министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска. Таа информира дека вчера без проблеми се завршени втората и третата фаза, односно обезбедувањето на гласањето, затворањето на избирачките места и пребројувањето на гласовите. - Овие избори од аспект на Министерството за внатрешни работи беа досега најдобрите, без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа ја имаат сите учесници во процесот, а пред се граѓаните на Република Македонија, потенцираше Јанкуловска, додавајќи дека полицијата навремено постапувала по сите пријави и предупредувања и оти биле превенирани сите потенцијални ризици и можни сценарија за нарушувања на изборниот процес. Регистриран е еден посериозен инцидент на избирачкото место 1890 во струшкото село Јабланица каде жител на селото во алкохолизирана состојба околу 18 часот и 15 ...
| | веќе видена | слични

Министерката ги оцени изборите како најдобри до сега без ниту еден посериозен инцидент, и ги соопшти преземените мерки за поситните нарушувања. „Во однос на посериозните нарушувања на гласањето, полицијата регистрираше еден инцидент во кој што подолго беше прекинат процесот. Имено во 18,15 часот, од страна на претседателот на избирачкиот одбор на избирачкото место 1890 во с.Јабланица-Струшко, на полицискиот службеник кој го обезбедувал избирачкото место му беше пријавено дека од страна на лице од с.Јабланица била искршена гласачката кутија, по што гласањето е прекинато. Од страна на УПС е обезбедено лицето кое под дејство на алкохол го предизвикало инцидентот и против истиот ќе биде поднесена соодветна пријава. Гласањето на тоа избирачко место е продолжено за околу еден час. Исто така, на избирачко место 1314 во с.Белчиште-Охрид во 10,50 часот од страна на претседателот на избирачкиот одбор беше пријавено дека е прекинат избирачкиот процес од страна на брачен пар кој ги одзел двете гласачки ...
| | веќе видена | слични

“Министерството за внатрашни работи успешно го спроведе Оперативниот план и во целост ги реализираше своите обврски во делот на обезбедувањето на изборниот процес. Во текот на вчерашниот ден без никакви проблеми, согласно предвидената динамика беа завршени втората и третата фаза, односно обезбедувањето на гласањето, затворањето на избирачките места и пребројувањето на гласовите“, истакна меѓу другото, министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, на денешната прес конференција на којашто ги презентираше оценките и преземените активности по вчера завршениот изборен процес. Притоа таа потенцираше дека сите наредби на Оперативниот штаб биле исполнети крајно сериозно и професионално “Овие избори од полициски аспект беа најдобрите досега без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа во голема мера им припаѓа и на политичките партии, но пред се на граѓаните на Република Македонија. Полицијата навремено постапуваше по сите пријави и ...
| | веќе видена | слични

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска изјави дека успешно е реализиран оперативниот план и во целост се завршени сите обврски за обезбедување на изборниот процес од страна на МВР. Таа информира дека вчера без проблеми се завршени втората и третата фаза, односно обезбедувањето на гласањето, затворањето на избирачките места и пребројувањето на гласовите. - Овие избори од аспект на Министерството за внатрешни работи беа досега најдобрите, без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа ја имаат сите учесници во процесот, а пред се граѓаните на Република Македонија, потенцираше Јанкуловска, додавајќи дека полицијата навремено постапувала по сите пријави и предупредувања и оти биле превенирани сите потенцијални ризици и можни сценарија за нарушувања на изборниот процес. Регистриран е еден посериозен инцидент на избирачкото место 1890 во струшкото село Јабланица каде жител на селото во алкохолизирана состојба околу 18 часот и 15 минути ја ...
| | веќе видена | слични

Министерството за внатрешни работи (МВР) успешно ги реализираше своите обврски во делот на обезбедувањето на изборниот процес, изјави ресорната министерка Гордана Јанкулоска. Таа истакна дека во текот на вчерашниот ден без никакви проблеми беше завршено обезбедувањето на гласањето, затворањето на избирачките места и пребројувањето на гласовите. “Овие избори од полициски аспект беа најдобрите досега без ниту еден посериозен инцидент и без ниту едно поголемо нарушување на јавниот ред и мир, а заслугата за тоа во голема мера им припаѓа и на политичките партии, но пред се на граѓаните“, оцени Јанкулоска. Таа информираше дека полицијата навремено постапуваше по сите пријави и предупредувања и дека биле превенирани сите потенцијални ризици и сценарија. „Би сакала да повторам дека ги имавме досега најдобрите избори кои целосно поминаа во мирна, фер и демократска атмосфера. Граѓаните покажаа и докажаа дека се свесни и дека не подлегнуваат на никакви провокации и сценарија. Граѓаните покажаа и докажаа дека знаат да ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Министерството за внaтрешни работи очекува изборите да поминат мирно и без инциденти, и потенцира дека неселективно ќе реагира за секој инцидент и оти ќе биде казнет секој шшто ќе го наруши изборниот процес. МВР денеска ја спрведува втората фаза од оперативниот план за постапување на изборите, односно преземање на сите мерки и активности за осигурување на јавниот ред и мир на денот на гласањето. Од Министерството информираат дека согласно претходно изготвениот план, во шест часот утринава се распоредени полициски службеници на сите избирачки места на кои било предвидено согласно плановите да се обезбедуваат. Најголем дел од избирачките места се покриваат со фиксно обезбедување, a одреден број се покриваат патролно согласно потребите и проценките во однос на ризикот. Освен обезбедувањето започнато во 6 часот и кое ќе трае до 19 часот денеска се издаваат и лични документи за сите оние граѓани кои претходно аплицирале. По завршувањето на изборите, МВР продолжува со третата фаза, односно со обезбедување на ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во првите три часа гласањето низ Македонија се одвива мирно. Од Министерството за внатрешни работи велат дека досега не е пријавен посериозен инцидент на ниту едно избирачко место. Министерството за внатрешни работи (МВР) утрово во 6 часот ги распореди полициските службеници на избирачките места кои што ќе треба да ги обезбедуваат до 19 часот, до завршувањето на гласањето на вторите по ред предвремени парламентарни избори во Македонија.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Пред три дена заврши во притвор а заедно со останатите обвинети за 27 април беше на сослушување . Од затворот во Шутка Владимир Атанасовски екс директорот на ...
сите 420 | | | веќе видена

Културата назадува, како нешто неважно и нешто без што се може и се помалку е присутна во медиумите, потисната од естрадата и политиката. Се наоѓаме на ...
сите 166 | | | веќе видена

Откако претседателот Ѓорге Иванов призна дека генералниот секретар на неговиот кабинет, Борис Јосифовски бил во седиштето на ВМРО ДПМНЕ на 27 април, кога се ...
сите 168 | | | веќе видена

Повторно сме пред една од најнекредибилните институции во државата и институцијата со никаква доверба кај граѓаните, тоа е Јавното обвинителство. После цела ...
сите 203 | | | веќе видена

Со мнозинство гласови вчера и завчера пратениците ги усвоија нацрт амандманите на Уставот на Република Македонија со кои државата ќе се преименува во Република ...
сите 404 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

МВР: Неселективни казни за сите кои ќе го прекршат изборниот процес

Од:
До кого (е-маил):
Порака: