Досега издадени 75.804 потврди за азил

5 копии

На 718 странски државјани во изминатото деноноќие им се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Такви потврди од 19 јуни досега се издадени на 75.804 странски државјани, соопшти Министерството за внатрешни работи. Според МВР, од 8 часот вчера наутро до 8 часот изутрината, до Одделението за азил не се поднесени барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил. Од започнувањето на издавањето на потврдите до денеска до Одделението за азил се поднесени 49 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда. Триесет и шест барања се од државјани на Сирија, од нив 10за деца, три барања се од државјани од Пакистан и Авганистан од кои четири се деца кои го придружуваат родителот, по две барања од државјани од Мароко, Алжир и Ирак (едно од барањата е за деца) и едно барање од државјанин на Египет. Во ЈУ Прифатен центар за баратели на азил во ...
| | веќе видена | слични

На денешната собраниска Комисија за одбрана и безбедност на дневен ред е точката предлог-одлука за одобрување на продолжување на рокот за постоење кризна состојба, поради зголемен влез и транзитирање на мигрантите низ територијата на Република Македонија. Кризната состојба во земјава беше воведена на 21 август откако безбедносните институции проценија дека бранот бегалци се зголемува и заради подобра контрола и увид во тоа кој влегува во државата, поради што беше зголемен ангажманот на војската и на полицијата. Одлуката, донесена на седница на Владата на 19 август 2015 година, беше со важност од 30 дена. мигранти Гевгелија ослободена железничката линија спрема Грција (Фото:Телеграф.мк/Влатко Перковски) - На седницата, одржана на 16.9.2015 година, Владата го разгледа и го усвои записникот од 3. седницата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи врз основа на информацијата за преземените активности во врска со Одлуката за постоење кризна состојба поради зголемен ...
| | веќе видена | слични
13 копии

Министерството за внатрешни работи изминатите 24 часа им издаде потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на вкупно 1.871 странски државјани. Од нив 1.273 се од машки пол, 188 од женски, 334 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 76 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија -1.089, Авганистан - 333, Ирак - 187, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до 17 септември годинава во 8 часот издадени се потврди на вкупно 81.649 странски државјани. Од нив 54.484 се од машки пол, 11.156 од женски, 13.542 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.467 деца кои патуваат без родител на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-65.393, Авганистан-5.856, Ирак-3.994, Пакистан-2.322, ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Во средата од страна на МВР биле издадени потврди нза искажана намера за поднесување на барање за азил на вкупно 1.871 странски државјани, од кои, 1.273 се од машки пол, 188 се од женски, 334 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 76 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија - 1.089, Авганистан - 333, Ирак - 187, додека другите се во помал број. Во периодот од 19-ти јуни до 17-ти септември, издадени се потврди на вкупно 81.649 странски државјани, од кои, 54.484 се од машки пол, 11.156 се од женски, 13.542 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.467 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија - 65.393, потоа Авганистан - 5.856, Ирак - 3.994, Пакистан - 2.322 Палестина - 904, Сомалија - ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Во изминатово деноноќие, до 8 часот утрово , Министерството за внатрешни работи издало потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 1.871 странски државјани, од кои, 1.273 се од машки пол, 188 се од женски, 334 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 76 деца кои патуваат без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.089, Авганистан –333, Ирак-187, додека другите се во помал број. Досега се издадени потврди на вкупно 81.649 странски државјани, од кои, 54.484 се од машки пол, 11.156 се од женски, 13.542 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.467 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-65.393, потоа Авганистан-5.856, Ирак-3.994, Пакистан-2.322 Палестина-904, ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Во периодот од 08,00 часот на 16.09.2015 до 17.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 1.871 странски државјани, од кои, 1.273 се од машки пол, 188 се од женски, 334 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 76 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија- 1.089 , Авганистан – 333 , Ирак- 1 87 , додека другите се во помал број . Во периодот од 19.06.2015 до 17.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 81.649 странски државјани, од кои, 54.484 се од машки пол, 11.156 се од женски, 13.542 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.467 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се ...
| | веќе видена | слични
15 копии

Во изминатите 24 часа МВР има издадено потврди на вкупно 2.107 странски државјани, од кои 1.315 се од машки пол, 299 се од женски, 401 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 92 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, соопшти денеска МВР, најбројни се државјаните на Сирија 1.406, од Авганистан 424, Ирак 113, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 16.09.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 79.778 странски државјани, од кои, 53.211 се од машки пол, 10.968 се од женски, 13.208 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.391 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 64.304, потоа ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во последните 24 часа полициските службеници во Прифатниот центар кај Гевгелија издале потврди за за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 2.107 бегалци и мигранти кои илчегално влегле во нашата држава, соопшти МВР. Меѓу нив имало 493 деца од кои 92 пристигнале на нашата граница сами, без присуство на родител. Со ова, од 19 јуни кога беа усвоени измените на Законот за азил со кои мигрантите имаат рок од 72 часа во кој треба да одлучат дали ќе транзитираат низ Македонија или пак ќе бараат азил, притоа слободно и непречено користејќи го јавниот превоз како автобуси и возови, во нашата држава влегле вкупно 79.778 странски државјани, од кои, 53.211 се мажи, 10.968 жени, 13.208 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.391 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-64.304, потоа Авганистан-5.523, Ирак-3.807, Пакистан-2.164 Палестина-904, Сомалија-593, ...
| | веќе видена | слични

Повеќе од илјада и двесте медицински интервенции им биле пружени на бегалците во последното деноноќие на премините во Табановце и во Гевгелија. Од нив 815 биле на Гевгелија, а 366 на Табановце. Во текот на изминатиот ден издадени се потврди на вкупно 2.107 странски државјани. Досега од земјава се издадени вкупно 79.778 странски државјани.
| | веќе видена | слични
7 копии

Во периодот од 8 часот вчера до 8 часот утрово издадени се потврди на вкупно 1.870 странски државјани, од кои, 1.264 се од машки пол, 242 се од женски, 292 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 72 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, соопшти МВР. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.393, Авганистан –212, Ирак-150, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 15.09.2015 година во 8 часот, издадени се потврди на вкупно 77.674 странски државјани, од кои, 51.898 се од машки пол, 10.670 се од женски, 12.807 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 2.299 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-62.898, ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

По повод патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“, делегација од Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски и од училиштето викендов ...
сите 132 | | | веќе видена

До вторник ќе преовладува претежно облачно време со повремени врнежи со променлив интензитет. Пообилни врнежи од снег ќе има во недела и вторник и ќе се ...
сите 207 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на 28 декември, во 12 часот, ќе има редовно годишно обраќање пред пратениците во Собранието. Известувањето ...
сите 118 | | | веќе видена

Италијанскиот премиер Џузепе Конте потврди дека младиот новинар Антониo Мегализи им подлегнал на повреди здобиени за време на нападот на божиќниот панаѓур во ...
сите 137 | | | веќе видена

Премиерот Зоран Заев е уверен дека има поддршка од пратениците за да се заврши процесот на уставни измени и да се имплементира Договорот од Преспа „Видовте ...
сите 158 | | | веќе видена

Обидите на британската премиерка Тереза Меј да добие гаранции од ЕУ за својот договор за брегзит, нејзините противници го прогласија за срамен неуспех, кој не ...
сите 375 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Досега издадени 75.804 потврди за азил

Од:
До кого (е-маил):
Порака: