Коњак

Добар коњак се прави долго време и воопшто не е евтин. Во прилог ви даваме четири видови на коњак кој што вреди да ги пробате. Проблемот со коњакот е: што за 20 евра можете да пиете квалитетен бурбон, за 40 евра можете да пиете шкотско виски од една слад старо 18 години, а цената на коњакот започнува од 50 евра. Не дека мазен, богат и балансиран коњак нема за помалку од 50 евра, но не постои сигурен начин кој ќе покаже кои се тие, не би требало да фрлите пари за нешто што не можете да го вкусите а притоа треба да бидете спремни за разочарување. Не дека французите се алчни или барем не се повеќе алчни од сите други. Коњакот едноставно е скап за правање. Се за почнува со вино, се разбира во неговата најдбора форма. Потоа се дестилира, не релативно мал процент на алкохол, на старовремски начин (и доста неефикасен) казански стил. Потоа следи процесот на стареење, во буриња направени скап француски даб. Потребни се осум години младиот дестилат да ги изгуби острите рабови и со сигурност да омекне, ...
| | веќе видена | слични

Останато

Во врска со соопштението на Основниот суд Скопје 1, во кое се обвинува претседателот на Република Македонија за мешање во судската власт, реагираат од ...
сите 339 | | | веќе видена

Доколку портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ навистина сака да знае што е непотизам, нека го праша пионот Христијан Мицкоски како од сите професори на Машинскиот ...
сите 353 | | | веќе видена

Холандскиот премиер Марк Руте денеска ја отфрли идејата на францускиот претседател Емануел Макрон за формирање на европска армија. – Идејата за европска армија ...
сите 163 | | | веќе видена

Кривичниот совет на Основен суд Скопје 1 на денешната јавна седница ги одби жалбите на одбраната и ги потврди решенијата на судијата на претходна постапка за ...
сите 218 | | | веќе видена

Кризниот штаб против промена на Уставот, распуштање на Собранието и распишување избори „Македонија-блокира“ и Координативното тело на дијаспората во Европа ...
сите 77 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Коњак

Од:
До кого (е-маил):
Порака: