Кинотека на Македонија е едно од најдобрите арт кина во Европа

9 копии

Кинотека на Македонија е прогласена за едно од најдобрите арт кина во Европа според блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. - Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност, стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска. Останатите Европски арт - кина може да се видат на ТУКА .
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија прогласена за едно од најдобрите арт-кина во Европа од блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град кои се создадени од вистински локалци кои живеат во градот за којшто пишуваат, го зборуваат локалниот јазик и пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. „Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност“, се вели во извадокот на статијата на блогот посветен на Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија прогласена за едно од најдобрите арт-кина во Европа од блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град кои се создадени од вистински локалци кои живеат во градот за којшто пишуваат, го зборуваат локалниот јазик и пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. „Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност“, се вели во извадокот на статијата на блогот посветен на Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија прогласена за едно од најдобрите арт-кина во Европа од блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град кои се создадени од вистински локалци кои живеат во градот за којшто пишуваат, го зборуваат локалниот јазик и пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. „Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност“, се вели во извадокот на статијата на блогот посветен на Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија е прогласена за едно од најдобрите арт кина во Европа според блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. - Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност, стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска. Останатите Европски арт - кина може да се видат на https://www.spottedbylocals.com/blog/europes-best-art-house-cinemas/
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија е прогласена за едно од најдобрите арт кина во Европа според блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. – Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност – стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска. Останатите Европски арт – кина може да се видат на http://www.spottedbylocals.com/blog/europes-best-art-house-cinemas
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија е прогласена за едно од најдобрите арт кина во Европа според блогот „Spotted by locals“. На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност, стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

Кинотека на Македонија е прогласена за едно од најдобрите арт кина во Европа според блогот Spotted by locals. На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. - Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност, стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

На блогот се објавени водичи за 71 град креирани од локални жители кои пишуваат за нивните омилени места во градот. Основачите на блогот ги посетуваат сите градови и лично ги запознаваат локалците кои пишуваат за блогот и ги посетуваат локациите препорачани од нив. - Скопје има прекрасно арт-кино во кое се чувствувате како во Музеј на филмот. Кинотеката главно се фокусира на независниот филм и документарци. Речиси секој месец се одржуваат ретроспективи и филмски ревии посветени на филмови од одредена земја. Кинотеката е посветена на презентирање на суштинската филмска уметност, стои во статијата на блогот за Кинотеката чиј автор е Бојана Трајковска.
| | веќе видена | слични

Останато

Јавното обвинителство за организиран криминал во куса изјава за „Република“ демантира дека за специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е издадена наредба ...
сите 422 | | | веќе видена

Јавната обвинителка вилма русковска во денешното гостување на емисијата „Стадион“, објасни дека сведокот во случајот „Рекет“ не е осомничен за давање поткуп, ...
сите 122 | | | веќе видена

Лидерската средба дефинитивнонема да се одржи. Од Владата објавија дека не се создадени услови за постигнување консензус за организирање на средба. Во ...
сите 97 | | | веќе видена

По запленувањето на еден британски танкер од страна на Иран, Велика Британија побара од своите бродови „одреден период“ да останат „надвор од областа“ на ...
сите 205 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Кинотека на Македонија е едно од најдобрите арт кина во Европа

Од:
До кого (е-маил):
Порака: