За 24 часа издадени 741 потврди на мигранти


Во изминатите 24 часа вкупно 741 странски државјанин, од кои, 548 се од машки пол, 78 се од женски, 75 се деца, но и 40 деца кои патуваат без родител побарале да им биде издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 2.791, Ирак 121, Пакистан 103 додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 24.08.2015 година, издадени се потврди на вкупно 44.762 странски државјани, од кои, 30.884 се од машки пол, 6.167 се од женски, 7.020 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 691 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија 36.400, потоа Авганистан 2.107, Ирак 2.069, Пакистан 1.309, Сомалија 564, Палестина 561, Бангладеж 321, Конго 305, Нигерија 160, ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Министерството за внатрешни работи изминатите 24 часа издаде потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на 1.289 странски државјани. Од нив, 911 се од машки пол, 170 од женски, 185 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 23 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-975, Авганистан – 81, Ирак–77, Пакистан - 41, Палестина - 41, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до 28 август годинава во 8 часот, издадени се потврди на вкупно 49.283 странски државјани. Од кои, 34.025 се од машки пол, 6.763 од женски, 7.665 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 830 деца кои патуваат без родител на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-40.139, Авганистан-2.339, Ирак-2.229, ...
| | веќе видена | слични

Од нив, 911 се од машки пол, 170 од женски, 185 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 23 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-975, Авганистан – 81, Ирак–77, Пакистан - 41, Палестина - 41, додека другите се во помал број. Во периодот од 19 јуни до 28 август годинава во 8 часот, издадени се потврди на вкупно 49.283 странски државјани. Од кои, 34.025 се од машки пол, 6.763 од женски, 7.665 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 830 деца кои патуваат без родител на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-40.139, Авганистан-2.339, Ирак-2.229, Пакистан-1.493, Палестина-644, Сомалија-564, Бангладеж-347, Конго-308, Нигерија-187, Камерун-156, Еритреја-142, Етиопија-109, додека останатите се во помал број. Од почнувањето ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Во периодот од 08,00 часот на 27.08.2015 до 28.08.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 1.289 странски државјани, од кои, 911 се од машки пол, 170 се од женски, 185 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 23деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-975, Авганистан – 81, Ирак–77, Пакистан - 41, Палестина - 41, додека другите се во помал број. Во периодот од 19.06.2015 до 28.08.2015 година во 08,00 часот, издадени се потврди на вкупно 49.283 странски државјани, од кои, 34.025 се од машки пол, 6.763 се од женски, 7.665 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 830деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, ...
| | веќе видена | слични
12 копии

На вкупно 1.288 странски државјани од вчера утро до изутрината до 8 часот им се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Најбројни се бегалците од Сирија. Од јуни досега се издадени 47.994 потврди на странски државјани. Како што соопшти МВР, од вкупно 1.288 странски државјани, 807 се од машки пол, 200 се од женски, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.114, Авганистан – 60, Пакистан - 54, Палестина - 27, Ирак - 13 додека другите се во помал број, соопшти МВР. Во периодот од 19 јуни до денеска до 8:00 часот, издадени се потврди на вкупно 47.994 странски државјани, од кои, 33.114 се од машки пол, 6.593 се од женски, 7.480 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 807 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Од страна на МВР во последниве 24 часа биле издадени потврди за искажана намера за поднесување на азил на вкупно 1.288 странски државјани, од кои, 807 се од машки, 200 се од женски пол, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија - 1.114, Авганистан – 60, Пакистан - 54, Палестина - 27, Ирак–13 додека другите се во помал број. Во периодот од 19-ти јуни до 27-ми август издадеи се потврди на вкупно 47.994 странски државјани, од кои, 33.114 се од машки пол, 6.593 се од женски, 7.480 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 807 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија - 39.164, потоа Авганистан - 2.258, Ирак - 2.152, Пакистан - 1.452, Палестина - ...
| | веќе видена | слични

Како што соопшти МВР, од вкупно 1.288 странски државјани, 807 се од машки пол, 200 се од женски, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.114, Авганистан – 60, Пакистан - 54, Палестина - 27, Ирак - 13 додека другите се во помал број, соопшти МВР. Во периодот од 19 јуни до денеска до 8:00 часот, издадени се потврди на вкупно 47.994 странски државјани, од кои, 33.114 се од машки пол, 6.593 се од женски, 7.480 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 807 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-39.164, потоа Авганистан-2.258, Ирак-2.152, Пакистан-1.452, Палестина-603, Сомалија-564, Бангладеж-332, Конго-305, Нигерија-165, Камерун-154 ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Во текот на последните 24 часа издадени се потврди на вкупно 1.288 странски државјани, од кои, 807 се од машки пол, 200 се од женски, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител, на кои издадена е потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, соопшти МВР. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.114, Авганистан – 60, Пакистан - 54, Палестина - 27, Ирак–13 додека другите се во помал број. „Во ЈУ Прифатен центар за баратели на азил во дневниот регистар на баратели на азил за 26.08.2015 година евидентирани се вкупно 14 баратели на азил, од кои 9 баратели на азил се мажи (од кои 1 барател на азил е повреден), 2 барателки на азил се жени ( од кои 1 барателка на азил е хоспитализирана поради браменост), 3 баратели на азил се малолетни лица и 1 барател на азил е малолетен без придружба со повреда“, се наведува во соопштението.
| | веќе видена | слични

Нови 1.288 мигранти поминале низ Македонија во текот на вчерашниот ден. МВР информира дека во текот на вчерашниот ден и денес до 8 часот на вкупно 1.288 странски државјани им се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Од нив 807 се од машки пол, 200 се од женски, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител. Нови 1.288 мигранти во текот на вчерашниот ден поминале низ Македонија Најбројни се бегалците од Сирија, а по нив следуваат оние од Авганистан, Пакистан, Палестина, Ирак и во помал број од други земји. Од јуни досега според бројот на издадени потврди, вкупно 47.994 мигранти поминале низ Македонија . Од нив 33.114 се од машки пол, 6.593 се од женски, 7.480 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 807 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање право на азил. Според државјанството на лицата на кои им се ...
| | веќе видена | слични

Изминатиов ден Министерството за внатрешни работи издаде 1.288 потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање право на азил во Република Македонија на странските државјани кои илегално влегле на нашата територија.Од издадени 1.288 потврди на странски државјани 807 се од машки пол, 200 се од женски, 221 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 60 деца кои патуваат без родител.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија-1.114, Авганистан – 60, Пакистан - 54, Палестина - 27, Ирак–13 додека другите се во помал број. До 27 август во 8 часотиздадени се потврди на вкупно 47.994 странски државјани од кои 33.114 се од машки пол, 6.593 се од женски, 7.480 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 807 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Гордана Силјановска-Давкова ги премолчи дваесетината прашања на вмровскиот реформатор. Одговорите на тие прашања ќе го разјаснеа нејзиното политичко кредо. Но ...
сите 167 | | | веќе видена

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска од Нови Сад порача дека властите повеќе нема да дозволат насилство на протестите, како она од минатата сабота, ...
сите 210 | | | веќе видена

Барањето на Владата – ВМРО-ДПМНЕ да достави предлози во вид на амандмани околу предлог-законот за Обвинителството, македонската опозиција го нарекува обид за ...
сите 165 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес е во посета на Општина Битола каде што оствари средба со жителите на населбата Јени Мале и битолско ...
сите 207 | | | веќе видена

До понеделник ќе се задржи стабилно и топло време, а во вторник ќе настапи промена на времето. Ќе има зголемена облачност со повремен дожд и ќе дува умерен до ...
сите 156 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

За 24 часа издадени 741 потврди на мигранти

Од:
До кого (е-маил):
Порака: