Груевски: Активно тече градбата на новиот автопат Скопје- Штип (ВИДЕО)


4 копии

Во исклучително сложени околности, во време на голема сериозност на состојбите и комплексна политичка криза, во мигови кога СДСМ и нејзините полуги во повеќе сфери постојано продуцираат лажни вести и се обидуваат да претстават една искривена слика, притоа некористејќи аргументи, туку празни зборови и лажни кфалификации, обидувајќи се да ги поткопаат сите вредности во нашето општество, ние сепак продолжуваме да работиме и реализираме проекти, напиша на својот ФБ профил лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Тоа е така затоа што нашиот збор п ред граѓаните е наша должност која ја исполнуваме. Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред. Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат. Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестиција е проценета на 206 милиони евра. Целосно е пробиена новата траса, а асфалтирани се околу 30 километри од вкупно педесетина, напиша Груевски. Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во последните 12 години локалната самоуправа на Прилеп посвети огромно внимание за развој и изградба на патната инфраструктура во Општината, која што пак е еден од главните фактори за развој на економијата. Прилеп во последната деценија доживеа вистинска ренесанса кога станува збор за изградбата на новa патна мрежа. Само за пример, во 2005 година повеќе од 50 проценти од улиците во градот небеа асфалтирани, а за изградба пак на патишта до населените места не стануваше ниту збор. Моментално од вкупната улична мрежа во градот останува да се доасфалтираат само уште околу 10 % улици од кои најголем дел се наоѓаат во населбите каде што се изведува проектот за реконструкција и проширување на канализационата мрежа во Прилеп. Освен во градот Прилеп улици се асфалтираа во скоро сите населени места во Општината. За период од 2005 до 2016 година изградени и асфалтирани се и 13 општински патни правци до населените места : Пат до Големо Радобил, должина 4,5 км, инвестиција од 20 милиони денари, се изврши рехабилитација ...
| | веќе видена | слични
10 копии

Во Македонија забрзано се градат новите автопатски делници. Временските услови се поволни за поинтензивна изведба на планираните инвестициски зафати, оперативата е на терен, ангажирани се голем број работници, пишува Лидер. „Годинава ќе го завршиме новиот автопат Демир Капија – Смоквица. Автопатите од Миладиновци до Штип и од Кичево до Охрид очекуваме да се завршат во 2018 година. Во тек е реконструкцијата на автопатите од Смоквица до Гевгелија и од Куманово до Миладиновци и ќе бидат завршени оваа година, а делницата од Неготино до Демир Капија која што почна да се реконструира минатата година ќе биде готова во 2018 година“ – вели министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски. Капиталните инвестиции во петте делници тежат над 800 милиони евра. „Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред. Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат. Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестиција е проценета на 206 милиони евра. ...
| | веќе видена | слични

„Годинава ќе го завршиме новиот автопат Демир Капија – Смоквица. Автопатите од Миладиновци до Штип и од Кичево до Охрид очекуваме да се завршат во 2018 година. Во тек е реконструкцијата на автопатите од Смоквица до Гевгелија и од Куманово до Миладиновци и ќе бидат завршени оваа година, а делницата од Неготино до Демир Капија која што почна да се реконструира минатата година ќе биде готова во 2018 година“ – вели министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски. Капиталните инвестиции во петте делници тежат над 800 милиони евра. „Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред. Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат. Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестиција е проценета на 206 милиони евра. Целосно е пробиена новата траса, а асфалтирани се околу 30 километри од вкупно педесетина. Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 проценти, а оваа капитална инвестиција обезбедува работа, сигурна егзистенција на ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Тоа е така затоа што нашиот збор пред граѓаните е наша должност која ја исполнуваме. Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред,напиша Груевски Во исклучително сложени околности, во време на голема сериозност на состојбите и комплексна политичка криза, во мигови кога СДСМ и нејзините полуги во повеќе сфери постојано продуцираат лажни вести и се обидуваат да претстават една искривена слика, притоа некористејќи аргументи, туку празни зборови и лажни кфалификации, обидувајќи се да ги поткопаат сите вредности во нашето општество, ние сепак продолжуваме да работиме и реализираме проекти, напиша на својот ФБ профил лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Тоа е така затоа што нашиот збор пред граѓаните е наша должност која ја исполнуваме. Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред . Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат. Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. ...
| | веќе видена | слични

Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред. Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат.
| | веќе видена | слични

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска изврши увид во спортската сала на УКИМ. Објектот располага со посебни сали за пинг-понг, фитнес, аеробик, боди-билдинг, јога, како и просторија за загревање и третман на спортистите пред и по натпреварите со целокупната потребна опрема. Гледалиштето пак е со капацитет од 800 гледачи, а вкупниот капацитет на објектот дозволува простор и за 40 спортисти на терен, 48 спортисти во засебни простории, како и персонал од 14 лица. Инвестицијата е тешка 2ипол милиони евра. Освен во спортот Груевски денеска на својот фејсбук профил информираше и за инвестициите во изградбата на атвопатите за што се издвојуваат 800 милиони евра. „Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестицијата е проценета на 206 милиони евра. Целосно е пробиена новата траса, а асфалтирани се околу 30 километри од вкупно педесетина. Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 проценти, а оваа капитална инвестиција обезбедува работа, сигурна егзистенција на 800 работници во овој ...
| | веќе видена | слични

Инвестициите во изградба на нови патишта не запираат. Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестиција е проценета на 206 милиони евра. Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 проценти, а оваа капитална инвестиција обезбедува работа, сигурна егзистенција на 800 работници. Освен овој автопат, се работи на уште 5 други автопати. Во финална фаза е изградбата на автопатот Демир Капија - Смоквица, се работи на автопатот Кичево - Охрид, во завршна фаза е реконструкцијата на Смоквица - Гевгелија, како и реконструкцијата на автопатот Куманово – Скопје, а во тек е и реконструкцијата на Неготино-Демир Капија. Сето ова се инвестиции од над 800 милиони евра кои се реализираат во моментот, напиша Груевски. 
| | веќе видена | слични
2 копии

Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 проценти, а оваа капитална инвестиција обезбедува работа, сигурна егзистенција на 800 работници во овој момент. Во исклучително сложени околности, во време на голема сериозност на состојбите и комплексна политичка криза, во мигови кога СДСМ и нејзините полуги во повеќе сфери постојано продуцираат лажни вести и се обидуваат да претстават една искривена слика, притоа некористејќи аргументи, туку празни зборови и лажни кфалификации, обидувајќи се да ги поткопаат сите вредности во нашето општество, ние сепак продолжуваме да работиме и реализираме проекти, напиша на својот ФБ профил лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. -Тоа е така затоа што нашиот збор пред граѓаните е наша должност која ја исполнуваме. Капиталните инвестиции се тие кои обезбедуваат стабилност и се потенцијал кој ја движи економијата напред. Инвестициите во изградба на нови патишта не . Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестиција е проценета на 206 милиони евра. ...
| | веќе видена | слични

Активно тече градбата на новиот автопат Скопје-Штип. Инвестицијата е проценета на 206 милиони евра. Целосно е пробиена новата траса, а асфалтирани се околу 30 километри од вкупно педесетина. Вкупниот прогрес на градежните работи изнесува околу 60 проценти, а оваа капитална инвестиција обезбедува работа, сигурна егзистенција на 800 работници во овој момент. Источна Македонија ќе добие автопат кој освен што ќе користи за граѓаните, ќе биде значаен и за развојот на бизнисот и економијата. И освен овој автопат, се работи на уште 5 други автопати напиша лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски на својот Фејсбук профил. -Во исклучително сложени околности, во време на голема сериозност на состојбите и комплексна политичка криза, во мигови кога СДСМ и нејзините полуги во повеќе сфери постојано продуцираат лажни вести и се обидуваат да претстават една искривена слика, притоа не користејќи аргументи, туку празни зборови и лажни квалификации, обидувајќи се да ги поткопаат сите вредности во нашето општество, ние сепак ...
| | веќе видена | слични

Останато

„Апелацискиот суд мора да се издигне над политичкиот притисок и нарачани притвори мотивирани само и само од политичкиот прогон кој што се спроведува врз ...
сите 427 | | | веќе видена

СДСМ е единствената партија во Европа која ја води лице, три пати аболицирано за тежок криминал и злоупотребувајќи ја моќта и институциите наредува политички ...
сите 272 | | | веќе видена

Во Хрватска попладнево е издадено црвено предупредување од Државниот хидрометеоролошки завод за следните два дена, кога се очекуваат вистински зимски услови и ...
сите 285 | | | веќе видена

Синоќешниот протест пред Собранието против уставните измени за малку не ескалираше во насилство. Како што се чини ниту самите противници на овие измени, не ...
сите 84 | | | веќе видена

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, вечерва изјави дека поранешниот премиер на Република Македонија, Никола Груевски од Македонија се упатил кон ...
сите 291 | | | веќе видена

Во Студенчишкиот канал во Охрид каде денес поради недостаток на вода и кислород се гушат тони плашица, попладнево почна спасувањето на рибата. btr „Ние веднаш ...
сите 31 | | | веќе видена

Предлог Буџетот за 2019 предложен од Владата предводена од СДСМ е развоен и обезбедува повеќе пари кај граѓаните, поголема социјална еднаквост и подобра ...
сите 231 | | | веќе видена

На синоќешниот говор во Гостивар, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ , Христијан Мицкоски го обвини премиерот Зоран Заев дека води политички терор против опозицијата. Тој ...
сите 259 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Груевски: Активно тече градбата на новиот автопат Скопје- Штип (ВИДЕО)

Од:
До кого (е-маил):
Порака: