Груевски: За ова раководството на СДСМ крив сум што сум жив

Додека економиите на сите земји во светот растат, Македонија стагнира, обвинува екс лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во колумна објавена на социјалните мрежи. Додека економиите на сите земји во светот растат, Македонија стагнира, обвинува екс лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во колумна објавена на социјалните мрежи.„Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди најголем дел од нашиот извоз и години на економски кризи во светот и во Европа.Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше таа несреќа и истовремено чест, да ја води Македонија во кризни економски години во светот или Европа. Тоа беше среќна околност за Македонија.Еве на пример сега. Светската економија расте. Европската економија силно расте. Но, колку треба да имаш промашени ...
| | веќе видена | слични

Новинарот Бранко Геровски, важи за нескриен поддржувач на СДСМ и на Зоран Заев, како и нескриен противник на ВМРО-ДПМНЕ и особено на Никола Груевски. Откако неколку дена по ред опозицијата предупредува дека автопатот Демир Капија- Смоквица е завршен уште пред една година, и дека Заев и СДСМ го одлагаа пуштањето за да креираат перцепција дека во нивно време е граден, и особено откако Груевски излезе со статус на Фејсбук укажувајќи дека надвор од двата автопати во градба, Скопје- Штип и Кичево- Охрид, како и овој што цела година стои завршен, а непуштен да се користи, дека освен овие три автопати, Заев се мисли на владата на Заев нема да изгради ниту еден километар автопат, како да прекипе трпението и нервите на Геровски. Очигледно овие изјави го погодија врвот на власта и очигледно побараа помош од новинарот кој секогаш спремен да им помогне, Бранко Геровски. Геровски пак се чини како да ,,ги засука ракавите“ и удри прво едно плукање врз Груевски од неговиот редовен репертоар на оцрнувања кој го повторува ...
| | веќе видена | слични

Најавите за економски бум и по една година доаѓањето на власт останаа само ветување. Започнатите инфраструктурни проекти или се стопирани или сериозно забавени, реагира поранешниот премиер Никола Груевски. Најавите за економски бум и по една година доаѓањето на власт останаа само ветување. Започнатите инфраструктурни проекти или се стопирани или сериозно забавени, реагира поранешниот премиер Никола Груевски. Во статус на социјалните мрежи пишува дека загрижува состојбата со приходите на буџетот во првите три месеци кои се под планираните за 7,33 отсто. Тие се и под оние кои се примиле во првото тримесечие на 2017-та за 2,6 отсто, кога македонската економија беше под силно негативно влијание на политичката криза. Ако се земе за споредба само март 2018-та со март 2017, приходите се помали за 6,9 отсто, а во овој март приходи беа помали од планираните за фрапантни 13 отсто. Најзабележлив е падот кај ДДВ за првите три месеци, каде реализацијата е помала за 5,25 отсто споредено со јануари - март 2017-та, а ...
| | веќе видена | слични

Овие неспособни луѓе и импровизатори, како што импровизираат со автопатот Демир Капија - Смоквица и како што го држеа една година завршен без да го пуштат во употреба, демек нешто градат, истото ќе го направеа и со други објекти, ако не ги пуштевме пред доаѓањето на СДСМ на власт. На пример, објектот на Македонската филхармонија кој се пушти на 20-ти мај 2017-та, ако задоцнеше десетина дена, сега ќе ни викаа дека сега го одглавиле и дека во мај или јуни 2018-та ќе го пуштат . Или ПЕТ центарот или објектот на Агенцијата за млади и спорт и Совет за радиодифузија или театарот во Велес или булеварот кон Драчево, клиниката за кардиологија, или .... Погледнете, реновирањето на охридскста болница беше 90 осто завршено кога се смени власта. Само што дојдоа се стопираа и преостанатите 10 осто ќе чекаат којзнае уште колку. Таму не се ни работи. Една година запрена е работата. Зошто? Затоа што народот знае дека тоа е проект на ВМРО. Од завист, од инает, од злоба, од неспособност, од фрустрација и од желба да ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Покрај претстојното зголемување на даноците, кое ќе се почувствува од страна на населението, една од најголемите последици во економијата е на полето на инфраструктурните проекти и капитални инвестиции. Помина речиси една година од формирањето на новата влада, пишува Никола Груевски на својот Фејсбук профил. Неговиот статус го пренесуваме во продолжение: Слично и на поранешните влади на СДСМ, овој пат дури и полошо, оваа влада во делот на инфраструктура и капиталните инвестиции го направи следното: 1. Не започна ниту еден нов проект кој од самиот почеток, од проектирање , би го започнала оваа влада, па макар сега се уште да е во фаза на проектирање. 2. Дел од започнатите инфраструктурни проекти ги запре. 3. Дел од започнатите инфраструктурни проекти сериозно ги забави. 4. И помал дел од започнатите инфраструктурни проекти ги продолжи. Како резултат на оваа политика, на првите три точки, се случија следните последици: 1. Изостана изградбата или довршувањето на голем број инфраструктурни објекти кои ќе беа од ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во изјавата на министерот за финансии на 2-ри април, во присуство на Зоран Заев, бранејќи го зголемувањето на даноците, наведе причина дека со овие политики ќе се превземаат мерки кои ќе водат кон грижа за луѓето кои денес работат да имаат фер пензии, пишува Никола Груевски на својот Фејсбук профил. Неговиот статус го пренесуваме во целост: Настрана што дефицитот или некој како што велат “дупката„ во пензискиот фонд беше планирана и проектирана во времето кога се правеше пензиската реформа во 2003-та – 2005-та година под покровителство на Светската банка. Тогаш се предвиде дека дефицитот и кусокот пари ќе растат секоја година, до одредено ниво и време, и токму СДСМ го истурка тој проект од чии ефекти денес е зачудена. За истите пари кои ги очекуваат како дополнителен приход од зголемувањето на даноците, кој сигурно нема да дојде колку што го очекуваат, заради сигурното зголемување на даночна евазија, за истите пари неговиот шеф Заев неколку дена претходно кажа дека ќе ги употребеле за покачување до ниво на ...
| | веќе видена | слични

Економските политики на оваа влада доживуваат фијаско на сите полиња. Пред изборите едно се ветуваше, а сега друго се прави и сето тоа на штета на граѓаните. Зголемување на даноци, задолжувања, се само дел од непопуларните мерки на властa, кои Никола Груевски, поранешен премиер на Македoнија, ги искритикува во својот статус на Фејсбук. Ова е неговиот статус интегрално: Во изјавата на министерот за финансии на 2-ри април, во присуство на Зоран Заев, бранејќи го зголемувањето на даноците, наведе причина дека со овие политики ќе се превземаат мерки кои ќе водат кон грижа за луѓето кои денес работат да имаат фер пензии. Настрана што дефицитот или некој како што велат “дупката„ во пензискиот фонд беше планирана и проектирана во времето кога се правеше пензиската реформа во 2003-та – 2005-та година под покровителство на Светската банка. Тогаш се предвиде дека дефицитот и кусокот пари ќе растат секоја година, до одредено ниво и време, и токму СДСМ го истурка тој проект од чии ефекти денес е зачудена. За истите пари ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Неработењето и неспособноста на СДСМ најмногу доаѓаат до израз кога ќе се споредат со ВМРО-ДПМНЕ и нашите резултати, пишува почесниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на социјалната мрежа фејсбук.- Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше таа несреќа и истовремено чест, да ја води Македонија во кризни економски години во светот или Европа. Тоа беше среќна околност за Македонија. Еве на пример сега. Светската економија расте. Европската економија силно расте. Но, колку треба да имаш промашени економски политики, да секогаш кога светската или европската економија растат, Македонија да е на дното по економски раст. И колку треба умешност и знаење, кога светската и европската економија опаѓаат и кризираат, Македонија да е на самиот врв по висината на економскиот раст во Европа. Сега БДП или поедноставно кажано, економијата во земјите во Европа ...
| | веќе видена | слични

Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди најголем дел од нашиот извоз и години на економски кризи во светот и во Европа, пишува почесниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на социјалната мрежа Фејсбук. Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше таа несреќа и истовремено чест, да ја води Македонија во кризни економски години во светот или Европа. Тоа беше среќна околност за Македонија. Еве на пример сега. Светската економија расте. Европската економија силно расте. Но, колку треба да имаш промашени економски политики, да секогаш кога светската или европската економија растат, Македонија да е на дното по економски раст. И колку треба умешност и знаење, кога светската и европската економија опаѓаат и кризираат, Македонија да е на самиот врв по висината ...
| | веќе видена | слични

Нивното неработење и неспособност, најмногу доаѓаат до израз кога ќе се споредат со нас, со ВМРО-ДПМНЕ и со нашите резултати, вели Груевски. Додека економиите на сите земји во светот растат, Македонија стагнира, обвинува екс лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во колумна објавена на неговиот фејсбук профил. „Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди најголем дел од нашиот извоз и години на економски кризи во светот и во Европа. Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше таа несреќа и истовремено чест, да ја води Македонија во кризни економски години во светот или Европа. Тоа беше среќна околност за Македонија. „Еве на пример сега. Светската економија расте. Европската економија силно расте. Но, колку треба да имаш промашени економски политики, да секогаш ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Времето утре ќе биде сончево со мала до умерена облачност. Попладне претежно во крајните планински региони ќе има услови за појава на краткотрајна нестабилност ...
сите 278 | | | веќе видена

Како Управата за семе и саден материјал би можела да блокира капитални инвестиции, да добие замерки од меѓународната заедница, или да не работи транспарентно, ...
сите 91 | | | веќе видена

Јавното обвинителство за организиран криминал во куса изјава за „Република“ демантира дека за специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е издадена наредба ...
сите 247 | | | веќе видена

Ефикасното слабеење со силиконски прстен на желудникот е оперативен зафат кој последните години е светски тренд. На овој зафат – gastric banding – кој ефикасно ...
сите 164 | | | веќе видена

Легендарниот тенисер Џон Мекинро е убеден дека Новак Ѓоковиќ ќе успее да биде подобар од Роџер Федерер и Рафаел Надал според број на освоени Грен слем титули. ...
сите 244 | | | веќе видена

Лидерската средба дефинитивнонема да се одржи. Од Владата објавија дека не се создадени услови за постигнување консензус за организирање на средба. Во ...
сите 60 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Груевски: За ова раководството на СДСМ крив сум што сум жив

Од:
До кого (е-маил):
Порака: