Две нови инвестиции во Битола, отворање на најмалку 260 директни работни места


2 копии

Турска и германска, се двете компании кои ги најавиле своите инвестиции во Битола. Според најавите од компаниите отворени ќе бидат најмалку 260 директни вработувања. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на кандидатската листа во ИЕ4 Никола Груевски на синоќешниот митинг одржан во Битола истакна дека двете компании изнесуваат околу 10 милиони и 600 илјади евра -Турска компанија која се занимава со метало-преработувачка индустрија одлучи да инвестира во зоната Жабени. Инвестицијата е од 8 милиони и 600 илјади евра и планираат најмалку 110 нови работни места. Тие веќе имаат купено земја во Жабени, а градбата ќе започне за некој месец, следната година, а стартувањето со производство најдоцна една година потоа. На оваа инвестиција, додаде Груевски, работеше министерот Џери Наумоф по потекло од битолско и двајца од кабинетот на претседателот на Владата, Данчо Николовски и Слободан Тодоровски, кои заслужуваат честитки. -Втората инвестиција е нова грчка компанија „Пластики“. Денес не извести дека оваа грчка компанија од ...
| | веќе видена | слични

Нови 260 вработувања наскоро ќе се отворат и во Битола, каде беа најавени Нова инвестиција со 200 нови вработувања во слободната економска зона во Бунарџик, најави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на изборната листа во четвртата изборна единица Никола Груевски на вчерашниот митинг на коалицијата „За подобра Македонија“ во општина Кисела Вода. Се работи за турска компанија која произведува електроника за автобуси и за земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавувач на белгискиот производител на автобуси „Ван Хул“. Изградбата на капацитетот ќе стартува во 2017 година, а производството ќе почне кон крајот на следната година. Нови 260 вработувања наскоро ќе се отворат и во Битола, каде беа најавени две нови компании најавиле инвестиции во Битола. Турска компанија која се занимава со метало-преработувачка индустрија ќе вложи над 8,6 милиони евра во зоната Жабени и ќе отвори најмалку 110 работни места, а грчката компанија „Пластики“ ќе вработи 150 лица. Нова инвестиција и во Македонски ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Пет нови странски директни инвестиции се најавија изминатите две недели. Турската компанија Чагатај Кабло ќе изгради фабрика за електроника за автобуси и земјоделска механизација во зоната во Бунарџик. Компанијата ќе биде добавувач на Ван Хул, но и ќе извезува на европскиот пазар. Во неа ќе се вработат 200 луѓе, најави престедателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски Сопственикот на компанијата вели дека одлуката инвестицијата ќе се реализира заради поволностите во зоните, поддршката од надлежните институции и стручнипот кадар. Пред пет дена Груевски најави две нови инвестиции во Битола кои ќе креираат 260 работни места. Турска компанија од метало-преработувачка индустрија ќе инвестира во зоната Жабени. Втората инвестиција е на грчката компанија „Пластики“ која ќе прозиведува изолациони и пластични материјали. Во Македонски Брод, Броадстоне Дефенсе, ќе биде прва поголема нова фабрика по повеќе децени и ќе отвори 200 работни места. Како што рече Груевски, оваа компанија ќе произведува оружје, муниција и панцири ...
| | веќе видена | слични

Во Бунарџик ќе инвестира вкупно 6 милиони евра во капацитет во кој ќе вработи 200 лица, најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа во четвртата изборна единица, Никола Груевски на вчерашниот митинг во Кисела Вода. Станува збор за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер - добавувач, но и по препорака на белгиски Ван Хол, појасни Груевски. -Турска компанија донесе одлука да инвестира и ќе гради фабрика во Бунарџик. Се работи за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавувач на белгиски Ван Хол. Со градба ќе почне во 2017година,  инвестиција ќе се протега и гради на површина од 20 000 м2. Планираат до крај на 2017 да почнат со работа прво со 100 вработувања и 3 милиони евра инвестиција, а потоа ќе се прошират и ќе инвестираат дополнителни 6 милиони евра и ќе вработат вкупно 200 лица, објави Груевски. Поволностите за инвестирање во зоните, поддршката од надлежните ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Нова турска инвестиција со 200 вработувања, најави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа на ИЕ 4, Никола Груевски на митингот во Кисела Вода, а подоцна пред центарци рече дека многу се гради и дека уште ќе се гради. „Турска компанија донесе одлука да инвестира и ќе гради фабрика во Бунарџик. Се работи за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавивач на белгиски Ван Хол. Со градба ќе почне во 2017година, инвестиција ќе се протега и гради на површина од 20 000 м2. Планираат до крај на 2017 да почнат со работа прво со 100 вработувања и 3 милиони евра инвестиција, а потоа ќе се прошират и ќе инвестираат дополнителни 6 милиони евра и ќе вработат вкупно 200 лица“, објави Груевски. Подоцна вечерта, Груевски во Центар рече дека општината добила многу инвестиции кои им служат на луѓето кои живеат во Центар, но и на сите кои гравитираат тука. „Се изградија канти гаражи, претходно Скопје беше претрупано со автомобили, сега полека културата ...
| | веќе видена | слични
13 копии

Турската компанија Чагатај кабло ќе гради фабрика во зоната Бунарџик. Се работи нова инвестиција со 200 нови работни места на компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како добавувач на Ванхул, белгискиот производител на автобуси. Сопственикот на Чагатај кабло вели дека во Македонија ги носат поволностите за инвестирање во зоните, поддршката од надлежните институции, но и младиот и стручен кадар. -Ќе почнеме со градба на фабриката во 2017 година. Зедовме под закуп парцела со големина од 20.000 метри кавдартни во Бунарџик. Нашиот план е до крајот на 2017 да почнеме со работа. Планирано е да почнеме со 100 вработувања и три милиони евра инвестиција. Подоцна ќе ја прошириме инвестицијата на 6 милиони евра и ќе вработиме вкупно 200 лица- вели Ахмет Короглу, сопственик на Чагатај Кабло, за економски.мк. Првичниот контакт со турската компанија е остварен благодарение на сопственикот на Ванхул. Директорот на зоните вели дека позитивносто искуство на посточеките ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Нова инвестиција која ќе отвори 200 работни места е договорена. Турска компанија донесе одлука да инвестира и ќе гради фабрика во слободната економска зона Бунарџик во Скопје. Се работи за компанија која произведува електроника за автобуси и за земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавувач на белгискиот производител на автобуси „Ван Хул“. Ова вчера го најави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на изборната листа во четвртата изборна единица Никола Груевски, на митингот на коалицијата „За подобра Македонија“ во општина Кисела Вода. – Ќе почнат со градба на фабриката во 2017, на парцела на 20.000 метри квадартни. Со работа ќе почнат до крајот на 2017, прво со 100 вработувања и инвестиција од 3 милиони евра, а потоа ќе се прошират на 6 милиони евра и ќе вработат вкупно 200 лица, рече Груевски. Тој потенцира дека оваа инвестиција е по препорака на позитивното искуство на сопственикот на белгискиот „Ван Хул“ и додаде оти е многу значаен ангажманот на Виктор Мизо, кој преговарал со ...
| | веќе видена | слични

Станува збор за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер - добавувач, но и по препорака на белгиски Ван Хол, појасни Груевски. -Турска компанија донесе одлука да инвестира и ќе гради фабрика во Бунарџик. Се работи за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавувач на белгиски Ван Хол. Со градба ќе почне во 2017година,  инвестицијата ќе се протега и гради на површина од 20 000 м2. Планираат до крај на 2017 да почнат со работа прво со 100 вработувања и 3 милиони евра инвестиција, а потоа ќе се прошират и ќе инвестираат дополнителни 6 милиони евра и ќе вработат вкупно 200 лица, објави Груевски. Поволностите за инвестирање во зоните, поддршката од надлежните институции, но и младиот и стручен кадар, се пресудни турската компанија Чагатај Кабло да донесе одлука за вложување во Македонија, вели сопственикот Ахмет Короглу - Ќе почнеме со градба на фабриката во 2017 година. ...
| | веќе видена | слични

Ова вечерва во најави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на изборната листа во четвртата изборна единица Никола Груевски, на митингот на коалицијата „За подобра Македонија“ во општина Кисела Вода. - Ќе почнат со градба на фабриката во 2017, на парцела на 20.000 метри квадартни. Со работа ќе почнат до крајот на 2017, прво со 100 вработувања и инвестиција од 3 милиони евра, а потоа ќе се прошират на 6 милиони  евра и ќе вработат вкупно 200 лица, рече Груевски. Тој потенцира дека оваа инвестиција е по препорака на позитивното искуство на сопственикот на белгискиот „Ван Хул“ и додаде оти е многу значаен ангажманот на Виктор Мизо, кој преговарал со менаџментот на компанијата.  Груевски потсети дека биле најмногу посветени на, како што рече, она што го тишти македонскиот народ: економијата, отворање нови работни места, зголемување на платите, пензиите, социјалната помош, субвенциите... - Таму имаме одлични резултати и работите почнаа да се менуваат кон подобро. Се отворија нови 160 илјади работни места, а во ...
| | веќе видена | слични
11 копии

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа на ИЕ 4, Никола Груевски на митингот во Кисела Вода, вечерва објави нова инвестиција која ќе отвори нови 200 работни места. -Турска компанија донесе одлука да инвестира и ќе гради фабрика во Бунарџик. Се работи за компанија која произведува електроника за автобуси и земјоделска механизација, а во Скопје доаѓа како партнер и добавивач на белгиски Ван Хол. Со градба ќе почне во 2017година, инвестиција ќе се протега и гради на површина од 20 000 м2. Планираат до крај на 2017 да почнат со работа прво со 100 вработувања и 3 милиони евра инвестиција, а потоа ќе се прошират и ќе инвестираат дополнителни 6 милиони евра и ќе вработат вкупно 200 лица, објави Груевски Ова инвестиција, појасни Груевски доаѓа по препорака на позитивно искуство на сопственикот на белгиски Ван Хол што е само потврда за градење на позитивна бизнис клима.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Премиерот Зоран Заев, по вчерашната средба со германската канцеларка Ангела Меркел, со видео преку Фејсбук се обрати до јавноста.„Вчерашната пријателска средба ...
сите 177 | | | веќе видена

- На телефон се карав многу вулгарно со моја блиска личност, и таксистот го искористил моментот да ме снима, но верувам дека не очекувал дека ќе ме сними како ...
сите 48 | | | веќе видена

Пејачот и композитор Димитар Андоновски, освои две награди за музика на 54. издание на македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Тој ...
сите 48 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Две нови инвестиции во Битола, отворање на најмалку 260 директни работни места

Од:
До кого (е-маил):
Порака: