Рангелова: Ние ја имаме довербата, на 11-ти декември повторно ќе ја добиеме поддршката од граѓаните


6 копии

Ние постојано се гледаме со жените и не сме како жените во СДСМ кои бараат членство во партијата два часа пред изборите, ние постојано сме со граѓаните и со членовите воопшто, порача Даниела Рангелова претседателката на унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ. „Сакам да порачам да си останеме сплотени такви какви што сме, да си ја сакаме државата и да ни е пример претседателот Никола Груевски кој што ги става најнапред интересите на државата, а после на партијата и сопствените интереси. Да не поткекнуваме на провокациите и да им порачаме на СДСМ дека воопшто не се плашиме знаете зошто? Затоа што ја имаме довербата на граѓаните и нас не ни треба ниту меѓународни организации, ниту специјални јавни обвинителства ,ние на 11 декември ќе ја добиеме поддршката на граѓаните и тогаш ќе направиме и многу повеќе проекти за граѓаните на Република Македонија, изјави Рангелова.
| | веќе видена | слични
13 копии

ВМРО-ДПМНЕ попладнево во Македонската опера и балет организираше панел-дискусија „Улогата на жената во општествениот и политичкиот живот". Пред членките на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ и во присуство на лидерот на партијата Никола Груевски, пратеничките Даниела Рангелова и Лилјана Кузмановска, директорката на Комисјата за односи на верските заедници Валентина Божиновска и градоначалничката на општина Градско Жанета Чаушевска, зборуваа за позитивните ефекти на политиката на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ врз унапредувањето на статусот на жената во Македонија. Кузмановска посочи на измените на Законот за работни односи, мерките за родова рамноправност и други законски решенија кои го подобруваат статусот на жената, меѓу кои и Стратегијата за еднакви можности, новиот закон за превенција на семејно насилство, закони со кои жените економски зајакнуваат итн.. Индиректно на жената и се помага и преку законите што се однесуваат на семејството, децата, мерките во здравството и образованието. Рангелова, која е и ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Пред членките на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ и во присуство на лидерот на партијата Никола Груевски, пратеничките Даниела Рангелова и Лилјана Кузмановска, директорката на Комисјата за односи на верските заедници Валентина Божиновска и градоначалничката на општина Градско Жанета Чаушевска, зборуваа за позитивните ефекти на политиката на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ врз унапредувањето на статусот на жената во Македонија. Претседателката на Унијата Даниела Рангелова истакна дека таквата положба на оваа организација во партијата се должи на големата посветеноста на самите жени и на трудот кој што го вложуваат за да можат да дадат поголем придонес за состојбата на жената во целокупното општествено живеење. Таа изрази голема благодарност до претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски за поддршката која ја добиваат жените бидејќи без таа поддршка жените не би ја имале таа моќ да зборуваат во нивно име и да креираат политики во партијата. -Сакам да порачам да си останеме сплотени такви какви што сме, да си ...
| | веќе видена | слични

Жената е сила , жената е движење, се поееднаква и порамноправна. ВМРО ДПМНЕ успеја да ја поромени положбата на жената во политиката. Унијата на жени на партијата прерасна во столб и носечко движење кое се погласно се бори за правата на понежниот пол Жената е сила , жената е движење, се поееднаква и порамноправна. ВМРО ДПМНЕ успеја да ја поромени положбата на жената во политиката. Унијата на жени на партијата прерасна во столб и носечко движење кое се погласно се бори за правата на понежниот пол. Ова е заклучокот од панел дискусијата на ВМРО ДПМНЕ насловена ,,Улогата на женат во општествениот и политичкиот живот ,,. Валентина Божиновска која е член на партијата од самиот почеток, вели тешко одеше битката на еднаквост, зад денешните резултати стои макторпна 25 годишна работа, и истрајност. Во 1993 кога дојдовме на валст се изборивме во парламентот да имаме 5 пратенички, а сега видете до кај ситгневме, благодарение на полититиката на ВМРО ДПМНЕ за исборните листи, ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Во владата на Република Македонија се донесени многу закони за заштита на жената од минатото па се до денес. Тука спаѓа законот за заштита на жената кога ќе се врати од породилно, таа да биде безбедна и да не стравува дека ќе биде избркана, а со ова ќе ги поттикне жените за многудетно семејство, вели Лилјана Кузмановска пратеник во собранието на Република Македонија. -Нашата влада има направено за жените и навистина се чувствува гордо кога можев да презентирам ова во Брисел и што се има направено владата за жените во нашата држава. Владата во изминатитот период поднесе многу законски решенија и се зголеми учевството на жената на над 40 отство се со цел жените да дојдат родово сензитивни. Со законот за економското јакнење на жената, таа може да биде самостојна, да се грижи за семејството, мора да потенцирам дека секоја година се издвојуват се повеќе пари од буџетот преку повеќе проекти во Македонија за вработување на жените. Тука спаѓаат и владините проекти како Македонија вработува, проектите преку ...
| | веќе видена | слични
5 копии

Најголемиот дел од проектите кои се остваруваа во општината Градско се поврзани токму со жената и со подобрување на квалитетот на нејзиниот живот, истакна градоначалничката на Градско Жанета Чаушевска која денеска зема учество во панел дискусија на ВМРО-ДПМНЕ на тема “Улогата на жената во општествениот и политичкиот живот”. Таа посочи дека сите мерки кои ги воведе Владата имаат рефлексија на локално ниво и им го олеснуваат животот на жените. Како пример ги посочи големиот број на инфраструктурни проекти кои им го олеснува животот на жените, изградбата на детските градинки, искористување на некои од мерките кои ги креира Владата за вработување, мерките за трето дете, спортски игралишта, мерката за млади земјоделци. -Со изградбата на градинка, направи една верижна реакција со што голем број на мајки одлучија да се вработат, бидејќи порано немаше кој да им ги чува децата, рече Чаушевска. Градоначалничката посочи дека за развојот на општина Градско големо влијание имала и странската инвестиција „Дрексел маер“ ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ е една од најсилните организации во Р. Македонија и партијата ВМРО-ДПМНЕ беше истакнато денеска на панел-дискусија на ВМРО-ДПМНЕ на тема “Улогата на жената во општествениот и политичкиот живот”, на којашто учествуваа претседателксата на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Даниела Рангелова, пратеничката Валентина Божиновска, која е од самиот момент на формирање на партијата, Жанета Чаушевска, градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Лилјана Кузмановска пратеник во собранието на Република Македонија. Претседателката на Унијата Даниела Рангелова истакна дека таквата положба на оваа организација во партијата се должи на големата посветеноста на самите жени и на трудот кој што го вложуваат за да можат да дадат поголем придонес за состојбата на жената во целокупното општествено живеење. Таа изрази голема благодарност до претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски за поддршката која ја добиваат жените бидејќи без таа поддршка жените не би ја имале таа моќ да зборуваат во нивно име и да ...
| | веќе видена | слични

-Сакам да порачам да си останеме сплотени такви какви што сме, да си ја сакаме државата и да ни е пример претседателот Никола Груевски кој што ги става најнапред интересите на државата, а после на партијата и сопствените интереси. Да не поткекнуваме на провокациите и да им порачаме на СДСМ дека воопшто не се плашиме знаете зошто? Затоа што ја имаме довербата на граѓаните и нас не ни треба ниту меѓународни организации, ниту специјални јавни обвинителства ,ние на 11 декември ќе ја добиеме поддршката на граѓаните и тогаш ќе направиме и многу повеќе проекти за граѓаните на Република Македонија, изјави Рангелова.
| | веќе видена | слични

Таа посочи дека сите мерки кои ги воведе Владата имаат рефлексија на локално ниво и им го олеснуваат животот на жените. Како пример ги посочи големиот број на инфраструктурни проекти кои им го олеснува животот на жените, изградбата на детските градинки, искористување на некои од мерките кои ги креира Владата за вработување, мерките за трето дете, спортски игралишта, мерката за млади земјоделци. -Со изградбата на градинка, направи една верижна реакција со што голем број на мајки одлучија да се вработат, бидејќи порано немаше кој да им ги чува децата, рече Чаушевска. Градоначалничката посочи дека за развојот на општина Градско големо влијание имала и странската инвестиција „Дрексел маер“ каде што се вработени над 160 лица од кои поголемиот број се жени.
| | веќе видена | слични

-Нашата влада има направено за жените и навистина се чувствува гордо кога можев да презентирам ова во Брисел и што се има направено владата за жените во нашата држава. Владата во изминатитот период поднесе многу законски решенија и се зголеми учевството на жената на над 40 отство се со цел жените да дојдат родово сензитивни. Со законот за економското јакнење на жената, таа може да биде самостојна, да се грижи за семејството, мора да потенцирам дека секоја година се издвојуват се повеќе пари од буџетот преку повеќе проекти во Македонија за вработување на жените. Тука спаѓаат и владините проекти како Македонија вработува, проектите преку агенцијата за вработување се само едни од многуте проекти кои ја поддржуваат жената, рече Кузмановска. Пратеничката Кузмановска потенцираше дека во Битола во 2011 година донеле и пилот закон за родов сензитивен буџет, во делот на социјалната сфера исто така се донело закон за родова еднаквост помеѓу мажот и жената и дека овој закон за еднаква родовост е прв од ваков тип ...
| | веќе видена | слични

Останато

Уште на 2 јули 2017 Специјалното јавно обвинистелство (СЈО) констатирало дека има опасност од бегство на обвинетите Миле Јанакиески и Кирил Божиновски во ...
сите 397 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вечерва на трибината во Гостивар рече дека ќе победат на следните парламентарни избори без разлика дали тие биле ...
сите 345 | | | веќе видена

Денес времето ќе биде облачно и студено со повремени врнежи, кои во западните делови ќе бидат претежно од снег. Во попладневните часови врнежите ќе преминуваат ...
сите 253 | | | веќе видена

Албански медиуми кои се повикуваат на полициски извори тврдат дека поранешниот премиер Никола Груевски во Албанија влегол нелегално и тоа во близина на ...
сите 202 | | | веќе видена

Со предлог Буџетот за 2019 година, изготвен од Владата предводена од СДСМ, обезбедуваме повеќе пари за граѓаните, социјална праведност, поголеми плати, поголем ...
сите 248 | | | веќе видена

Во недостаток на официјални информации од македонските, но и од унгарските власти, регионалните и европските медиуми продолжуваат со шпекулации за бегалецот ...
сите 366 | | | веќе видена

Власта едно говореше пред изборите и сосема друго после изборите, напиша Христијан Мицкоски на неговиот Фејсбук профил по денешната панел дискусија на УМС која ...
сите 48 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Рангелова: Ние ја имаме довербата, на 11-ти декември повторно ќе ја добиеме поддршката од граѓаните

Од:
До кого (е-маил):
Порака: