Топено чоколадо со Сhoсоlate Рro

Овој електричен сад на компанијата Вилтон служи за топење чоколадо на брз и лесен начин. После само неколку минути чоколадото може да се користи за било какви десерти во комбинација со овошје, торти или колачи. Површината на садот е нелеплива и истиот може да се купи за 30 долари.
| | веќе видена | слични

Состојки: 2 кафени шољи масло 4 кафени шољи шеќер 6 кафени шољи брашно 5 кафени шољи кисела вода 1 кесичка прашок за печиво 100 граа кокосово брашно мармалад по желба 2 лажици какао Припрема : Во длабок сад ги ставаме сите состојки, без какаото и мармаладот. Состојките ги мешаме со вилушка. Смесата ја делиме на два дела. Во едниот дел го додаваме какаото. Сместата со какао ја ставаме во подмачкан плех и печеме на температура од 180 степени. Откако кексот ќе се испече, плехот го вадиме од рерна и кората ја премачкуваме со мармалад по жебла (кајсии, сливим, смокви). Над мармалодот ја ставаме втората смеса и плехот повторно го ставаме во рерна да се пече. Декорираме по желба. Може да ставиме чоколаден прелив или да премачкаме со мармалад и да наросиме кокос. Пријатен апетит! Автор: Даниела Џогова Авторски текст, не смее да се користи за комерцијални цели или/и реемитување
| | веќе видена | слични

Секоја година сè повеќе жени се одлучуваат козметиката во продажба да ја заменат со своја, а податокот дека на кожата и' требаат само 26 секунди да впива состојки кои се нанесуваат на неа нè тера на размислување. Истото важи и за негата на усните. Какао-маслото ја омекнува сувата кожа, ја хидрира и ја зголемува нејзината еластичност. Има нежен и пријатен мирис, ја штити од сушење и не предизвикува иритации. Како да направите? Состојки: 5гр. какао масло, 2гр. кокосово масло, 1 коцка чоколадо за готвење. Рок на траење : два месеци Подготовка: Маслата од какао и кокос загрејте ги на пареа и додајте им ја чоколадата. Непрестано мешајте за смесата да стане густа, но течна. Оставете ја да се излади во друг сад и вашиот балсам е подготвен за употреба.
| | веќе видена | слични

Бидете пребирливи кога купувате чоколадо За да ги искористите сите бенефиции од чоколадото, тогаш најпрво треба да знаете што јадете. Најдобро е да одберете темно црно чоколадо кое содржи повеќе од 70% какао – колку е поголем процентот на какото, толку се поголеми здравствените придобивки од чоколадото. Прескокнете го белото или млечното чоколадо кои не содржат толку хранливи материи како црното чоколадо. Бидете внимателни со количината Само неколку коцки чоколадо ви се сосема доволни. Истражувањата покажале дека само еден ред црно чоколадо на ден го намалува крвниот притисок и ја подобрува концентрацијата. Простете си доколку претерате Не можевте да и одолеете па ја изедовте целата бомбониера? Тоа и не е толку страшно. Според Американската диететска асоцијација, 500те калории кои ги внесовте се еднакви на 60 грама покачена телесна тежина. Нив многу лесно ќе ги симнете со само еден тренинг во теретаната. Шоља топло какао дневно ве одржува млади Зрната од какаото се преполни со антиоксиданти кои се борат ...
| | веќе видена | слични

Останато

Лисиците врзани на рацете од медиумите ги сокри со документи. Поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески на судењето за уривањето на „Космос“ со ...
сите 74 | | | веќе видена

Како последица на бегство, на екс-премиерот Никола Груевски ќе му се суди во отсуство за сите предмети покренати од СЈО. Поради пресудата во случајот „Тенк“ во ...
сите 186 | | | веќе видена

Кривичниот совет на Основен суд Скопје 1 на денешната јавна седница ги одби жалбите на одбраната и ги потврди решенијата на судијата на претходна постапка за ...
сите 300 | | | веќе видена

Од иницијативата „Македонија бојкотира“ вечерва се упатија кон домот на поранешната министерка за култура, Елизабета Канчевска Милевска, но полицијата не им ...
сите 75 | | | веќе видена

Обвинителството за организиран криминал и корупција го истражува бегството на поранешниот премиер Никола Груевски. Обвинител веќе ги прибира доказите, дали ...
сите 119 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Топено чоколадо со Сhoсоlate Рro

Од:
До кого (е-маил):
Порака: