Градоначалникот Георгиевски не предвиде средства во Буџетот за ветените проекти во Гази Баба- советниците на ВМРО-ДПМНЕ најавуваат амандмани

Нацрт – буџетот за 2018 година како и тековните програми кои се составен дел од буџетот, беа на дневниот ред од продолжението на третата седница на Советот на Општина Гази Баба . Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата како мнозинство во Советот на Општина Гази Баба повеќе од три часа аргументирано дискутираше наведувајќи проекти кои не се составен дел од буџетот а кои се од големо значење за жителите на Општина Гази Баба. Советниците од ВМРО-ДПМНЕ реагираа и потенцираа дека градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски за време на изборите пред граѓаните на Општина Гази Баба ветувал проекти за кои во нацрт буџетот не се предвидени буџетски средства. Имено, како главен проект за време на кампањата тој го ветувал проектот за гасификација на Општина Гази Баба по што ветувал 80 до 90.000.000 денари годишно од буџетот на Општината, а во нацрт буџетот за 2018 година не се предвидени средства за тоа, потоа за време на изборите се ветуваше чист воздух и здрава живтона средина за жителите на Општина ...
| | веќе видена | слични
14 копии

Поради закажани технички зафати, во периодот од 9 до 10 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Максим Горки бр. 5, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18, улицата Наум Наумовски Борче бр. 27 и бр. 29, како и булеварот Климент Охридски бр. 8, 10, 12, 43. 45 на потегот од „Матица“ кон Соборниот храм. Во периодот од 10 до 15 часот без струја ќе останат и корисниците од улицата 6 во с. Бардовци, како и дел од с. Бардовци. Без електрична енергија во општина Аеродром во периодот од 8 до 13 часот ќе бидат корисниците од дел од улицата Блажо Орландиќ (од бр. 34 до 44). И во општина Гази Баба во периодот од 9 до 14 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата Ташко Караџа бр. 20.
| | веќе видена | слични
3 копии

Водоснабдителен систем во Раштак, со кој комплетно е завршена високата зона во ова населено место е пуштен во употреба. Системот е финансиран од Европската Унија во износ од 7,3 милиони денари и кофинансиран од општина Гази Баба од 1,4 милиони денари. Градоначалникот Борис Георгиевски, кој присуствуваше на пуштањето во употреба на овој систем информира дека со него комплетно е завршена високата зона во Раштак и е обезбедена количина на вода од 120 кубни метри во секунда со нов резервоар, кој е функционален и употреблив. Тој најави дека наредната година општина Гази Баба ќе продолжи со изградба на водоводна мрежа во ниската зона, во должина од 4 километри за да може секое домаќинство во Раштак да добие чиста вода за пиење.
| | веќе видена | слични
5 копии

Системот е финансиран од Европската Унија во износ од 7,3 милиони денари и кофинансиран од општина Гази Баба од 1,4 милиони денари. Градоначалникот Борис Георгиевски, кој присуствуваше на пуштањето во употреба на овој систем информира дека со него комплетно е завршена високата зона во н.м Раштак и е обезбедена количина на вода од 120 м3 во секунда со нов резервоар, кој е функционален и употреблив. Најави дека наредната година општина Гази Баба ќе продолжи со изградба на водоводна мрежа во ниската зона, во должина од 4 км за да може секое домаќинство во н.м Раштак да добие чиста вода за пиење. /МИА
| | веќе видена | слични
10 копии

Без електрична енергија утре по неколку часа ќе бидат дел од жители на Ѓорче Петров, Карпош и Центар поради закажани технички зафати на ЕВН Македонија во дистрибутивната електро мрежа. Од 09:00 до 10:30 часот без струја ќе бидат дел од корисниците на улиците „Црногорска“, „Кузман Шапкарев“, „Гостиварска“ и „Беаз Куле“ во Ѓорче Петров. Од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од дел од бул. „Митрополит Теодосиј Гологанов“, поточно од бр. 98 до бр. 114 во Карпош, и од 10:00 до 14:00 часот, дел од корисниците на „Максим Горки“ и „Наум Наумовски – Борче“ во Центар. Во вторник (19 декември) од 9:00 до 13:00 часот без струја ќе бидат корисниците од дел од ул. „Мирче Оровчанец“ во Центар, од 9:00 до 14:30 часот дел од корисниците од село „Сарај“ и од 10:00 до 14:00 часот дел од корисниците на улиците „Прашка“ и „Париска“ во скопски Карпош.
| | веќе видена | слични

Општината Гази Баба додели стипендии за дваесетте талентирани спортисти и ученици за учебната 2017-2018 година. На доделувањето на стипендиите, градоначалникот на општината, Борис Георгиевски, истакна дека работата на учениците е да учат, да работат и да се надградуваат, а обврската на општината е да овозможи квалитетни услови во кои ќе се одвива воспитно-образовниот процес.Георгиевски додаде дека во добри услови и со стручен и компетентен кадар се создаваат мотивирани ученици и се доаѓа до квалитетни резултати во образованието. Во оваа општина во тек е изградбата на основното училиште „Вера Јоциќ“ во Хиподром, а во план е реконструкција на ООУ „Крсте Мисирков“ во Ченто, како и изградба на нови училишни спортски сали во Хиподром и во Стајковци.
| | веќе видена | слични
8 копии

Утре без електрична енергија во периодот од 9:00 до 12:00 часот,заради закажани технички зафати ќе останат корисниците од фирмата „Фамафлекс ДООЕЛ“, фирмата „Симакс шпедиција ДООЕЛ“, ул. 808 бр. 2 Керамидница, фирмата „ДУНИ Интернационален бизнис-центар“ , како и фирмата „Годомин ДООЕЛ“.
| | веќе видена | слични
7 копии

Градоначалникот Борис Георгиевски додели 20 стипендии за талентирани спортисти и ученици од основните училишта од општина Гази Баба, за учебната 2017/2018 година. – Драги ученици, ваша работа е да учите, да се надградувате, а наша обврска е да ви направиме квалитетни услови за учење и за одвивање на воспитно-образовниот процес. Со квалитетен воспитно-образовен и стручен кадар, со адекватни услови за работа, со мотивирани ученици, доаѓаат и одличните резултати во образованието – се обрати градоначалникот Георгиевски на присутните ученици. Тој напомна дека во тек е изградба на новото основно училиште „Вера Јоциќ“ во Хиподром, а во план е реконструкција на основното училиште „Крсте Мисирков“ во Ченто, изградба на две училишни спортски сали во Хиподром и Стајковци, како и санација на сите основни училишта. Стипендии за најталентирани спортисти добија учениците: Петар Давидовски, Ана Пејиќ, Борјан Давковски, Милијана Рељиќ, Елеонора Митковска, Мерис Зверотиќ, Едон Реџепи, Никола Јорданов, Ангела Димитриевски. ...
| | веќе видена | слични

Од 7:00 до 8:00 , без струја ќе бидат корисниците од дел од село Арачиново. Во периодот од 11:00 до 13:00 часот корисниците од делови од улиците Мечкин Камен, Дубровничка, и Сремски Фронт. (Општина Ѓорче Петров) Во периодот од 9:00 до 14:00 часот корисниците од викенд населбата Веле Поле, дел од село Кондово, дел од с. Кучково и викенд-населбата Кучково. (Општини Ѓорче Петров и Сарај) Во периодот од 8:00 до 16:30 часот корисниците од стопанските и нестопанските објекти во општина Сопиште, поголем дел од нас. Припор и фирмите „Ице Мак“ и „Метало Солар“. (Општини Сопиште и Кисела Вода) Во периодот од 8:30 до 15:00 часот корисниците од селата Текија, Дељадровци, Миладиновци и рампата Миладиновци.Од 7:00 до 15:00 часот , без струја ќе бидат корисниците од фирмите „Волво сервис за камиони“, ДМ „Транс“, „Птицеводство и живинарската фарма“ зад Суташ. (Општина Илинден) Во периодот од 9:00 до 11:30 часот корисниците од дел од ул. Мирче Оровчанец, а од 9:00 до 13:00 корисниците од дел од ул. Анкарска.Во периодот од ...
| | веќе видена | слични
12 копии

Поради закажани технички зафати, утре без електрична енергија ќе останат неколку скопски општини, информираат од ЕВН. Во периодот од 7:00 до 8:00 часот корисниците од дел од село Арачиново. (Општина Арачиново) Во периодот од 11:00 до 13:00 часот корисниците од делови од улиците Мечкин Камен, Дубровничка, и Сремски Фронт. (Општина Ѓорче Петров) Во периодот од 9:00 до 14:00 часот корисниците од викенд населбата Веле Поле, дел од село Кондово, дел од с. Кучково и викенд-населбата Кучково. (Општини Ѓорче Петров и Сарај) Во периодот од 8:00 до 16:30 часот корисниците од стопанските и нестопанските објекти во општина Сопиште, поголем дел од нас. Припор и фирмите „Ице Мак“ и „Метало Солар“. (Општини Сопиште и Кисела Вода) Во периодот од 8:30 до 15:00 часот корисниците од селата Текија, Дељадровци, Миладиновци и рампата Миладиновци. (Општина Илинден) Во периодот од 9:00 до 13:00 часот корисниците од дел од ул. Анкарска. (Општина Карпош) Во периодот од 7:00 до 15:00 часот корисниците од фирмите „Волво сервис за ...
| | веќе видена | слични

Останато

Територијата на нашата држава се наоѓа во поле на висок воздушен притисок (антициклон) кој условува стабилно, суво и невообичаено топло време со високи ...
сите 204 | | | веќе видена

Печатот со новото име Република Северна Македонија веќе почна да се користи во пасошите при влез или излез од државата, во согласност со спроведувањето на ...
сите 175 | | | веќе видена

Повредените и семејствата на жртвите во несреќата која се случи на 13. февруари кај село Ласкарци треба да ги обезбедат потребните документи и да ги достават ...
сите 268 | | | веќе видена

Република Македонија нема потреба од нов Зоран Заев. На граѓаните им е преку глава од понижување и обесчестување на државата, граѓаните сакаат претседател кој ...
сите 165 | | | веќе видена

Од кобната сообраќајка со автобус што се случи на 13-ти февруари, петмина и понатаму се во критична состојба. Тројца се наоѓаат во Клиничкиот центар „Мајка ...
сите 277 | | | веќе видена

Пратеникот Артан Груби и близок соработник на лидерот на ДУИ Али Ахмети, отворено ќе лобира Никола Димитров да биде консензуалниот кандидат на неговата партија ...
сите 193 | | | веќе видена

Доналд Трамп го обвини популарното комично шоу „Сабота вечер во живо“ дека е платено да ги напаѓа само републиканците и повика на одмазда и истрага откако уште ...
сите 100 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Градоначалникот Георгиевски не предвиде средства во Буџетот за ветените проекти во Гази Баба- советниците на ВМРО-ДПМНЕ најавуваат амандмани

Од:
До кого (е-маил):
Порака: