Поставен камен-темелник на катна гаража

2 копии

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски присуствуваше на поставувањето камен-темелник на катната гаража 6.7 „Мал ринг“. Катната гаража ќе се гради во близина на Музејот на холокаустот на површина од 10.037 метри квадратни и ќе располага со околу 169 паркинг места. Како што рече директорот на Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење на Републиката, Цветко Грозданов вкупната инвестиција на проектот изнесува 237.191.013 денари. Премиерот Груевски напомена дека изградбата на оваа катна гаража е дел од акцискиот план усвоен помеѓу Владата на Република Македонија, градоначалникот на град Скопје и градоначалникот на општина Центар за изградба на вкупно 7 катни гаражи. Тој напомена дека катната гаража „Мал ринг“ е последната седма по ред која треба да се гради. Груевски најави дека наскоро ќе биде пуштена во употреба првата катна гаража, а за два до три месеци се очекува да биде пуштена во употреба уште една. Најави дека до крајот ...
| | веќе видена | слични

Новата катна гаража во општината Центар ќе располага со 500 паркинг-места Таа се наоѓа во непосредна близина на комплексот на судовите, до новиот објект на Кривичниот суд. Од вкупниот број паркинг-места, 24 се наменети за лицата со хендикеп. Објектот има пет нивоа, над земја, приземје и сутерен, а фасадата е богата со стилски елементи, кои се вклопуваат со изгледот на Кривичниот суд. Вкупната инвестиција изнесува 5.635.000 евра. Проектант е градежната компанија „Мегарон“, а изведувач на градежните работи е компанијата „Бетон“. Паркингот ќе биде бесплатен до 1 април годинава, а во него има паркинг-места за велосипеди, мотори, хибридни возила, како и места за лицата со инвалидитет.
| | веќе видена | слични

Првата катна гаража во сопственост на Општина Центар денеска беше свечено пуштена во употреба. Објектот кој се наоѓа покрај булеварот Гоце Делчев, во близина на зградата на МРТВ и новиот Кривичен суд во изградба има шест надземни и едно подземно ниво. Од вкупната површина од 16.625 метри квадратни, околу 2.500 метри квадратни се деловен простор, а во гаражниот дел има место за паркирање на 497 возила. Паркингот ќе биде бесплатен до 1 април годинава. Првичните рендери кои ги објави Општина Центар предвидуваа модерно здание , но во меѓувреме изгледот беше модифициран во стилот на „Скопје 2014“. Локалната самоуправа во објектот вложи 5.635.000 евра, пари за кои при почетокот на изградбата беше најавено дека ќе се обезбедат од комерцијален кредит и од продажба на деловниот простор. Изведувач на градежните работи беше „Бетон“ од Скопје, а проектот го изработи проектантската куќа „Мегарон“.
| | веќе видена | слични

Овој објект е првиот завршен од предвидените 7 катни гаражи во центарот на градот според планот на Владата. Таа ќе ги опслужи големиот број на објекти во околината како судовите, Македонската телевизија и факултетите Во близина на Македонската радио-телевизија, вчера во употреба беше пуштена катна гаража Судска палата. Оваа гаража е прва јавна и со капацитет од 502 паркинг-места. Тука велосипедите, моторциклите, хибридните возила и лицата со инвалидитет ќе можат да паркираат бесплатно, а се до први април за паркинг нема да се наплаќа на ниедно возило. Гаражата има 5 нивоа над земја, а фасадата на објектот е богата со стилски елементи со цел да се вклопи со околните градби. Вкупната инвестиција изнесува за нејзината изградба 5 635 000 евра, а таа треба да го реши метежот и недостигот на паркинг-места во овој реон каде што се наоѓаат повеќе институции и судови. На отворањето присуствуваа премиерот Никола Груевски, вицепремиерот Зоран Ставрески, министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и ...
| | веќе видена | слични

Премиерот на РМ, Никола Груевск, министрите за финансии и транспорт и врски, Миле Јанакиески и Зоран Ставрески, како и градоначалниците на Центар и Град Скопје, Владимир Тодоровиќ и Коце Трајановски денеска ја пуштија во употреба новата катна гаража кај судска палата. Катната гаража „Судска палата“ е со капацитет од околу 500 паркинг мест,а од кои 24 за лицата со хендикеп и истата не простира на површина од 16.625 метри кадратни. Катната гаража „Судска палата“ е првата завршена катна гаража која е дел од 7-те кои се градат во централното градско подрачје. Премиерот Груевски посочи дека со оваа катна гаража ќе се решат бројните сообраќајни проблеми со непрописно паркираните автомобили и ќе се заштити зеленилото кое во изминатиот период се уништувало поради недостигот од паркинг места. Вкупната инвестиција изнесува 5.635.000 евра. Проектант е градежната компанија „Мегарон“, а изведувач на градежните работи компанијата „Бетон“. Паркингот ќе биде бесплатен до 1 април годинава, а во него има паркинг места за ...
| | веќе видена | слични

Скопје доби нова катна гаража. Прва во сопственост на општината Центар, но и прва во земјава по стилот - барокна. Зад декоративните фасадни елементи има 500 паркинг места и околу 2 500 м2 канцеларии и дуќани- простор во кој можеби ќе се вдоми и општинската власт. Скопје доби нова катна гаража. Прва во сопственост на општината Центар, но и прва во земјава по стилот - барокна. Зад декоративните фасадни елементи има 500 паркинг места и околу 2 500 м2 канцеларии и дуќани- простор во кој можеби ќе се вдоми и општинската власт. Катното паркиралиште покрај судовите е првиот готов објект од вкупно 7 слични во строгиот центар кои ги финасира централната и локалните власт. Премиерот денеска не најави дополнителни, туку довршување на почнатите. Денеска отворениот објект ја чинеше општината Центар околу 5 и пол милиони евра, додека сите 7 кои ги спомена Груевски околу 56 000 000 милиони евра.Во две гаражи со околу 1050 паркинг места Градот инвестира 26 000 000 милиони, општината Центар нешто помалу од 10 000 000 ...
| | веќе видена | слични

Промотивниот период, кога скопските возачи ќе можат да се паркираат без дневна карта, е до 1 април годинава, а потоа цената ќе биде 20 денари од час, а десет во вечерните часови До 1 април годинава скопјани ќе можат бесплатно да се паркираат во катната гаража што Општина Центар ја изгради кај Судска палата. Таа вчера беше свечено пуштена во употреба, по две години изградба. На промоцијата присуствуваа премиерот Никола Груевски, вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставревски, министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски, скопскиот градоначалник Kоце Трајановски, и Владимир Тодоровиќ, првиот човек на Општина Центар. По 1 април, односно откога ќе истече промотивниот период, час паркирање во катната гаража ќе биде 20 денари од 8 до 18 часот, а потоа 10 денари од час. Дневната карта, со траење од 24 часа, ќе чини 100 денари. Оваа катна гаража е до новиот објект на Kривичниот суд, на булеварот Гоце Делчев. Нејзината површина е 16.625 квадратни метри. Има приземје, пет ката и подземно ниво со 497 ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 19 февруари - Вкупно 497 паркинг места на шест нивоа има во катната гаража во близина на Судска Палата што во средата беше пуштена во употреба од премиерот Никола Груевски, министрите Зоран Ставрески и Миле Јанакиески и градоначалниците на Скопје и Центар, Коце Трајановски и Владимир Тодоровиќ. Станува збор за објект кој се протега на 16.625 метри квадратни од кои 15 отсто се наменети за деловно - административен простор, а остатокот се паркинг места. На овој начин Општина Центар ќе обезбеди уште нови паркинг места кои на оваа локација се повеќе од неопходни, со оглед на тоа што во близина се наоѓаат доста клучни институции кои се посетувани од голем број граѓани од Скопје и Република Македонија. Од вкупно 497 паркинг места, 24 се наменети за лица со хендикеп. Објектот има пет нивоа над земја, приземје и едно подземно ниво. Деловниот простор се наоѓа на првите три ката, а останатите ќе служат само за паркинг. Фасадата на објектот е модернистичка со стилски елементи, со цел да се вклопи во ...
| | веќе видена | слични
7 копии

Општина Центар денеска ја пушти во употреба првата катна гаража која располага со околу 500 паркинг места и со која ќе се надмине проблемот со паркинг просторот во централното градско подрачје. Катната гаража се наоѓа во непосредна близина на комплексот на судовите, до новиот објект на Кривичниот суд. Се протега на вкупна површина од 16.625 метри квадратни од кои 15 проценти се деловно-административен дел. Од вкупниот број паркинг места, 24 се наменети за лицата со хендикеп. Објектот има пет нивоа над земја, приземје и сутерен, а фасадата е богата со стилски елементи кои се вклопуваат со изгледот на Кривичниот суд. Вкупната инвестиција изнесува 5.635.000 евра. Проектант е градежната компанија „Мегарон“, а изведувач на градежните работи компанијата „Бетон“. Паркингот ќе биде бесплатен до 1 април годинава, а во него има паркинг места за велосипеди, мотори, хибридни возила, како и места за лицата со инвалидност. Премиерот Никола Груевски, кој присуствуваше на официјалното отворање, истакна дека од денеска е ...
| | веќе видена | слични

Свечено е пуштена во употреба првата катна гаража од проектот 7 катни гаражи во центарот на Скопје. 500 паркинг места од кои 24 за лицата со хендикеп, се обезбедени со новата катна гаража кај Судска палата.Гаражата е на површина од 16 625 метри кадратни на 5 нивоа. Фасадата на објектот е со стилски елементи со цел да се вклопи во околината. Дел од гаражата е наменет за деловни канцеларии. Оваа катна гаража ќе го реши проблемот со местото за паркирање во овој реон.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Претседателот Иванов денеска низ Охрид прошета со кандидатката на опозицијата за шеф на државата Гордана Силјановска. Со Иванов и професорката која е кандидат ...
сите 128 | | | веќе видена

Премиерот Зоран Заев во изјава за балканските медиуми порача дека наградата што ја доби во Минхен сака да ја подели со бугарскиот премиер Бојко Борисов. - Оваа ...
сите 142 | | | веќе видена

Бројот на заболени од мали сипаници постојано расте. За една недела пријавени се вкупно 71 случај. Од почетокот на епидемијата во Скопје, заклучно со денешниот ...
сите 217 | | | веќе видена

Асоцијацијата на Спортски Обложувалници на Македонија (АСОМ) и нејзините постојани и придружни членки: Спорт Лајф, Моцарт, Златна Копачка, Евротип, Марбет и ...
сите 256 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Поставен камен-темелник на катна гаража

Од:
До кого (е-маил):
Порака: