10.000 бесплатни автобуски возења од Македонски Телеком

4 копии

Стартува нова наградна игра за корисниците на Македонски Телеком: 1.000 корисници ќе добијат по 10 електронски автобуски билети кои ќе можат да ги користат со MobiPayМакедонски Телеком организира нова наградна игра за своите корисници во која доделува бесплатни електронски автобуски билети за јавниот градски превоз.Обезбедени се вкупно 10 000 билети, односно по 10 електронски автобуски билети за ЈСП за 1 000 среќни добитници, кои ќе можат да ги користат преку нивните мобилни телефони со услугата – MobiPay.Право на учество имаат сите корисници од приватниот сегмент на Македонски Телеком над 18 години, кои се регистрирале за учество во наградната игра преку бесплатниот телефонски број 14788.Регистрацијата на учесниците ќе трае од 1.12.2016 до 31.01.2017 година, а ден потоа ќе се врши наградното извлекување. Секој учесник од еден телефонски број може да освои најмногу една награда во текот на наградната игра.Добитниците на наградите ќе бидат објавени на веб страницата: www.telekom.mk.Електронското плаќање ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во саботата општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад", по вторпат ја реализираше еко-акцијата за собирање електронски и електричен отпад Акцијата се реализираше во Урбаната заедница „Јане Сандански" и УЗ „Бисер", каде граѓаните се ослободија од старите електрични и електронски апарати од домаќинствата. Под електронски отпад се подразбира статични и лаптоп компјутери, тастатури, глувчиња, кабли, звучници, слушалки, домашни телефони и мобилни телефони, МП3 плеери, монитори, телевизори, дигитални камери и видео-камери, принтери, скенери, факс-машини и стерео системи, додека под електричен отпад се подразбира шпорети, машини за перење облека и садови, греалки и грејни тела, микробранова печка, машина за правење леб, апарат за кафе, други апарати од домаќинство, како и клима-уреди.
| | веќе видена | слични

Општината Карпош вчер ја почна акцијата "Елколект" за ослободување од опасниот електронски и електричен отпад на својата територија. Со учеството во еколошката акција која ќе трае до 24 декември, карпошани ќе учествуваат во наградната игра "Да рециклираме и да се наградуваме" и оставајќи ги старите и нефункционални електрични и електронски апарати во екомагацините на "Елколект", можат да освојат лаптоп, телевизор или правосмукалка. Препознатливите црвени екомагацини на "Елколект" се наоѓаат на две локации, кај ООУ "Петар Поп Арсов" и ООУ "Војдан Чернодрински". Граѓаните кои ќе го донесат својот електричен и електронски отпад до екомагацинот добиваат купон за учество во наградната игра. Купонот во кој ќе се впише името и презимето на учесникот, како и редниот број, е составен од два истоветни дела. Едниот дел го задржува учесникот како доказ за учество во наградата игра, а другиот дел од купонот се става во запечатена кутија од која ќе се врши извлекувањето на последниот ден од наградната игра. Извлекувањето ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Со оставање на старите и нефункционални електрични и електронски апарати во еко-магацините на „Елколект", жителите на Карпош можат да освојат лаптоп, телевизор или правосмукалка Од вчера започна акцијата на „Елколект" за ослободување од опасниот електронски и електричен отпад на територијата на Општина Карпош. Со самата партиципација во еколошката акција која ќе трае од 5ти до 24ти декември, карпошани ќе учествуваат во новата наградна игра „Да рециклираме и да се наградуваме". „Елколект" ја организира оваа акција во соработка со пет општини на територија на Република Македонија, со цел, подигнување на јавната свест за потребата од собирање на опасниот отпад. Препознатливите црвени еко- магацини на „Елколект" во Општина Карпош се наоѓаат на две локации, кај ООУ „Петар Поп Арсов" и ООУ „Војдан Чернодрински". Граѓаните кои ќе го донесат својот електричен и електронски отпад до еко-магацините во својата општина, добиваат купон за учество во наградната игра. Извлекувањето на наградите ќе биде на 24ти декември, а ...
| | веќе видена | слични

Од денеска, понеделник (05.12.2016), започнува акцијата на „Елколект“ за ослободување од опасниот електронски и електричен отпад на територијата на Општина Карпош. Со самата партиципација во еколошката акција која ќе трае од 5ти до 24ти декември, практично, карпошани ќе учествуваат во новата наградна игра „Да рециклираме и да се наградуваме“. Со оставање на старите и нефункционални електрични и електронски апарати во еко-магацините на „Елколект“, совесните граѓани можат да освојат лаптоп, телевизор или правосмукалка.„Елколект“ ја организира оваа акција во соработка со пет општини на територија на Република Македонија, со цел, подигнување на јавната свест за потребата од собирање на опасниот отпад. Препознатливите црвени еко- магацини на „Елколект“ во Општина Карпош се наоѓаат на две локации, кај ООУ „Петар Поп Арсов“ и ООУ „Војдан Чернодрински“. Граѓаните кои ќе го донесат својот електричен и електронски отпад до еко-магацините во својата општина, добиваат купон за учество во наградната игра. Извлекувањето ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Почна еколошката акција на „Елколект“ за ослободување од опасниот електронски и електричен отпад на територијата на општина Карпош во која секој граѓанин што ќе партиципира до 24 декември по автоматизам учествува во новата наградна игра „Да рециклираме и да се наградуваме“. Со оставање на старите и нефункционални електрични и електронски апарати во еко-магацините на „Елколект“ граѓаните можат да освојат лаптоп, телевизор или правосмукалка. Препознатливите црвени еко-магацини на „Елколект“ во општина Карпош се наоѓаат на две локации, кај ООУ „Петар Поп Арсов“ и ООУ „Војдан Чернодрински“. „Елколект“ ја организира оваа акција во соработка со пет општини на територија на Република Македонија, со цел подигнување на јавната свест за потребата од собирање на опасниот отпад. Електричниот и електронскиот отпад во себе има опасни материјали штетни по здравјето на човекот и непосредното животно опкружување. Фрлањето на овој тип отпад во контејнери на исто место со комуналниот отпад е забрането и казниво. Граѓаните кои ...
| | веќе видена | слични

ЈСП Скопје ќе се се подновува. Ќе купува нови мобилни телефони на јавен оглас кој е доставен до Бирото за јавни набавки. Ќе потроши 300 илјади денари. Сумата првично не изгледа многу. Но, според спецификацијата, ЈСП за пет илјади евра ќе купи 18 мобилни телефони. ЈСП – СКОПЈЕ: МОБИЛЕН АПАРАТ БР.1 (ПРОЦЕНЕТА ВРЕДНОСТ: 90.000 ДЕН. БЕЗ ДДВ) – 2 АПАРАТИ МОБИЛЕН АПАРАТ БР.2 (ПРОЦЕНЕТА ВРЕДНОСТ: 120.000 ДЕН. БЕЗ ДДВ) – 6 АПАРАТИ МОБИЛЕН АПАРАТ БР.3 (ПРОЦЕНЕТА ВРЕДНОСТ: 90.000 ДЕН. БЕЗ ДДВ) – 10 АПАРАТИ Според документацијата претпријатието кое неколку години книжеше загуби ќе купи два мобилни телефони од по 45 илјади денари. Со едноставно пребарување на интернет, за овие пари можат да се купат најновите серии на Ајфон и Самсунг. Алсат М го праша ЈСП Скопје, кој ќе ги користи овие мобилни телефони и дали се наменети за некој од директорите. Конкретен одговор нема. Од компанијата кусо го објаснија само техничкиот дел на огласот, но не дадоа суштински одговор кој ќе се служи во ЈСП со моментално најскапите телефони ...
| | веќе видена | слични
12 копии

Македонски Телеком организира нова наградна игра за своите корисници во која доделува бесплатни електронски автобуски билети за јавниот градски превоз. 1 000 корисници ќе добијат по 10 електронски автобуски билети кои ќе можат да ги користат со MobiPay Обезбедени се вкупно 10 000 билети, односно по 10 електронски автобуски билети за ЈСП за 1 000 среќни добитници, кои ќе можат да ги користат преку нивните мобилни телефони со услугата – MobiPay. Право на учество имаат сите корисници од приватниот сегмент на Македонски Телеком над 18 години, кои се регистрирале за учество во наградната игра преку бесплатниот телефонски број 14788. Регистрацијата на учесниците ќе трае од 1.12.2016 до 31.01.2017година, а ден потоа ќе се врши наградното извлекување. Секој учесник од еден телефонски број може да освои најмногу една награда во текот на наградната игра. Добитниците на наградите ќе бидат објавени на вебстраницата: www.telekom.mk Електронското плаќање преку мобилните уреди – MobiPay е едноставно, брзо и безбедно и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Приватните превозници кои од 1 јануари ќе бидат вклучени во системот на електронска наплата на билетите заедно со Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ се подготвуваат за официјалниот почеток и ги ставаат на тест-период валидаторите што се инсталирани во нивните возила. Од приватното претпријатие за јавен превоз „Мак експерес“ велат дека тие веќе почнале со пробно функционирање на системот на електронската наплата.И од „Слобода превоз“ велат дека прават интензивни подготовки за воспоставувањето на електронскиот систем на наплата. Според одлуката на Советот на Град Скопје, плаќањето на надоместокот за секој изминат километар ќе почне да се применува од 1 јануари, при што до 31 април 2017 година плаќањето ќе се врши според привремена вредност. Тој период е пробен период за проверка, евентуална корекција и за правилно утврдување на параметрите за надоместокот од остварен километар. Последната одлука беше цената за километар да се утврдува според малопродажната цена на нафтата и ако е помала од 30 денари за ...
| | веќе видена | слични

Вклучете се во новата наградна игра и станете еден од добитниците на 10 бесплатни возења во автобусите на ЈСП. Регистрирајте се бесплатно со повик или праќање SMS порака со текст „START” на бројот 14788 и веќе сте во игра. Право на учество во играта имаат физички лица – припејд и постпејд корисници на услугите на Македонски Телеком постари од 18 години. Добитниците ќе бидат наградени со 10 електронски автобуски билети за ЈСП – Скопје, кои ќе можат да ги реализираат со активирање на услугата за безготовинско мобилно плаќање – MobiPay. Ќе бидат извлечени вкупно 1.000 добитници, софтверски, по случаен избор. Извлекувањето на добитниците ќе се изврши на ден 01.02.2017 година. Повеќе информации на ОВОЈ ЛИНК
| | веќе видена | слични

Останато

Грчкиот премиер Алексис Ципрас успеа да го подобри имиџот во меѓународната заедница и да изврши притисок врз политичките противници, благодарение на ...
сите 347 | | | веќе видена

Во Општина Илинден продолжува традицијата, среќникот што го фати Богојавленскиот крст што свештениците од црквата „Свети Константин и Елена“ го положија во ...
сите 332 | | | веќе видена

Речиси пет и пол часа траеше расправата на Комисијата за национална одбрана и надворешни работи во грчкиот парламент за нацрт закон според кој се ратификува и ...
сите 117 | | | веќе видена

Циклонска активност со центар во јужните делови на Европа ќе услови од утре и во текот на неделава да има повремени врнежи од дожд и снег на пониските места и ...
сите 188 | | | веќе видена

Најмалку 40 повредени од кои 25 полицајци, еден фоторепортер и еден снимател, приведени 12, од кои уапсени седум лица, солзавец и сериозни инциденти, учество ...
сите 128 | | | веќе видена

Откако се врати Кина, во строго чувана тајност пристигнала во Србија, поради работни обврски . Видена е за прв во јавноста кога излегувала од автомобил за ...
сите 148 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

10.000 бесплатни автобуски возења од Македонски Телеком

Од:
До кого (е-маил):
Порака: