50 отсто од колачот на бизнисот го јаде сивата економија

7 копии

Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) на традиционалниот „Деловен појадок со претседателот на Владата “ достави пакет од 78 мерки во функција на ...
| | веќе видена | слични
9 копии

Намалувањето на неформалната економија е стратешки приоритет и цел на Управата за јавни приходи, и во тој контекст континуирано се спроведуваат активности. За ...
| | веќе видена | слични

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа форум на тема: „Механизми за елиминација на сивата економија, имплементација и очекувани ...
| | веќе видена | слични

Фото: Pixabay Непријавени работници, нерегистрирани бизниси, мали трговци кои нецелосно го евидентираат готовинскиот промет и големи обврзници кои се вклучени ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Дали само инсистирањето на ДУИ за Албанец премиер ги кочи преговорите меѓу СДСМ и ДУИ за формирање влада, или има посреди и други недораззбирања. Фактор го ...
сите 581 | | | веќе видена

Конститутивната седница на новиот парламентарен состав ќе се одржи утре напладне под посебни протоколи поради коронавирусот во салата под Големата купола ...
сите 261 | | | веќе видена

Педалините се едни од најнебезбедните пловни објекти по езерата во земјава зашто многу често не се почитуваат законските одредби за заштита, велат експерти од ...
сите 141 | | | веќе видена

Новиот тренер на Јувентус, Андреа Пирло, ги поставил приоритетите за трансфери. Како што информираше италијанскиот новинар Николо Шира на Твитер, поранешниот ...
сите 147 | | | веќе видена

Објаснувањето што беше кажано од Регулаторна мене ми е прилично несмасно. Практично не можам да поверувам дека може да се покачи цена на струја како ...
сите 224 | | | веќе видена

На 10 август 2001 година, воено товарно возило на Армијата на Република Македонија, на патот кај месноста Љуботенски бачила во Скопско, нагази на две ...
сите 72 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

50 отсто од колачот на бизнисот го јаде сивата економија

Од:
До кого (е-маил):
Порака: