10 работи што морате да ги имате во предвид кога ќе решите да отворите ресторан.

1 . Сопственик на ресторан . Технички, сопственик на ресторан може да биде секој кој ќе се реши за овој бизнис и што ќе најде доволно средства за да ја започне реализацијата на оваа идеја. Знам дека повеќето од луѓето оваа работа ја симлифицират најчесто поведени од ,, кафанските муабети,, и обично почнува вака.Тоа и не е многу тешко, имаш некој денар, познаваш група на луѓе од градот кој стално ќе бидат во твојот ресторан, ќе се снајдеш за персонал бидејќи и самиот си работел во некој ресторан и почнуваш… Но, дали е баш така, покрај многуте работи што треба да ги направите како што се, бизнис план, истражување на пазарот, проценка на конкуренцијата, персонал, добро мени и сл. постои една многу важна работа што се вика , сопственик на ресторан . Ова е нешто што претпоставува дека вие многу часови од денот треба да го поминете во вашиот ресторан, многу саботи и недели да не бидете со вашата фамилија, многу годишни одморите да ги изоставите и се тоа за да бидете со ваште гости. Да сето ова треба да го ...
| | веќе видена | слични

Останато

Правилната форма на државјанството напишано на личните документи на албански јазик треба да биде државјанство „на Македонија“ („E Maqedonisë”), а не како што ...
сите 188 | | | веќе видена

Спирос Данелис, пратеник во грчката парламентарна партија на партијата Потами, беше исфрлен од својата парламентарна група, а претседателот на партијата, ...
сите 90 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

10 работи што морате да ги имате во предвид кога ќе решите да отворите ресторан.

Од:
До кого (е-маил):
Порака: