„Sony“ со патентиран метод за преземање енергија од друг уред преку „wi-fi“

Сигурно често практикувате поврзување на Интернет преку „wi-fi“ кога сте на гости кај пријателите. Според новиот патент на „Sony“, компанијата сега овозможува „крадење“ на енергијата од телефонот на вашиот пријател, без притоа да употребите кабел. Компанијата долго време ја поддржува „wireless“ технологијата, а сега со овој патент имаат за цел да ги прошират способностите на нивните уреди. Сепак, ...

⇐ DailyФакултети ⇒