Sony со нова идеја – Полнење на батерија од телефон на телефон

Sony Mobile има патент во кој е прикажана идеја за полнење на батеријата од еден на друг смартфон преку безжичните стандардни за пренос на енергија. Ова ќе најде примена во случаи кога ќе имате критично ниво на вашата батерија па ќе може да побарате од некој пријател да ви позајми малку енергија додека не најдете полнач. Секако, ова е со претпоставка дека во наредниот период Sony Mobile ...

⇐ DailyПозитив ⇒