Првите предци на ХИВ се појавиле на планетата пред половина милијарда години

Првите ретровируси, вклучително и „предците“ на вирусот на хумана имунодефициенција (ХИВ), се појавиле на Земјата пред околу 500 милиони години, или околу 200 до 300 милиони години прано отколку што досега се сметаше, наведуваат научниците во студијата објавена во списанието Nature Communications, пренесува Макфакс. „Откривме дека ретровирусите барем 450 милиони години, ако не и повеќе, ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒