Пет необични предмети кои со години кружат околу Земјата

(Фото: НАСА) 1. Фудбалска топка Вселенскиот шатл „Челинџер“ на 28 јануари 1986 година експлодираше после првите 73 секунди од летот и се дезинтегрираше некаде над Флорида. Полето на остатоците, наречено „Таргет 67“, покрива површина од 890 километри од Атлантикот, сè до длабочина од 370 метри. Нуркачите открија делови од вселенскиот шатл кои ја преживеале иницијалната катастрофа, вклучително и ...

⇐ DailyФакултети ⇒