Отворен 20 „Скопје филм фестивал“

Филмот „ Реквием за госпоѓа Ј“, е српско- македонско- руско- бугарско-француска копродукција, која на „ Скопје филм фест“ доаѓа по прикажувањето на годинашново „ Берлинале“. Оваа црна комедија , по текст и во режија на Бојан Вулетиќ, зборува за една жена што ја игра Мирјана Карановиќ, која сака да се самоубие, но не успева поради пречките што се појавуваат , наметнати од општеството. - Ме ...

⇐ DailyТелма ⇒