Новиот телефон треба да се полни 12 часа – мит или вистина!?

Животниот век на батеријата на мобилните телефони е вечен проблем со кој се соочуваме. Како нашите телефони стануваат попаметни и побрзи, така батеријата трае сѐ помалку. Сите сме сведоци дека често пати со интензивно користење на мобилниот телефон батеријата не може да издржи ни цел работен ден. Дали оваа состојба може да се смени или барем да се подобри? Литиум-јонските батерии кои денес ги ...

⇐ DailyСтуденти ⇒