НАУЧНИЦИТЕ ОТКРИВААТ: Вака ќе изгледа светот за 30 години

Роботиката, вештачката интелегенција и самовозечки автомобили уште сега го менуваат светот, а во иднина се предвидува управување со мислите и појава на попаметни машини. Предвидувањето на иднината е прилично голем предизвик, но кога се зборува за технолошкиот напредок и очекуваните иновации, експертите на DARPA агенцијата за напредни истражувања, можат најдобро да создадат слика како ќе изгледа ...

⇐ DailyExclusive ⇒