Mastercard: Нема да ви треба ПИН за банкарска картичка

Mastercard развива биометриски банкарски картички, кои би требало да бидат многу побезбедни во споредба со класичните картички, за кои треба да се внесе ПИН кога сакате да платите некаде. Ако некој ви ја украде картичката и го знае ПИН кодот, може лесно да ви ја испразни сметката. Картичката што Mastercard ја тестира во Јужна Африка доаѓа со сензор за отпечатоци на прсти, така пто за потврда ...

⇐ DailyТелефони ⇒