Google со итни пораки ќе ги предупредува корисниците за катастрофи

Google планира да воведе нов систем со кој би ги предупредувал корисниците за катастрофи, терористички напади и разни други кризи на кои би можеле да бидат изложени.. „Ако корисниците побараат локација или некој настан на кој има кризна ситуација, на самиот врв на пронајдените резултати од пребарувањето ќе им се појави итно предупредување“, рече потпретседателот на инженерскиот оддел на Google, ...

⇐ DailyGSM ⇒