Galaxy Note 8 ќе биде прв смартфон на Samsung со дуо камера

Според проценките на аналитичарот Минг Чи Ку од KGI следниот премиум смартфон Galaxy Note 8 ќе биде прв смартфон на Samsung кој ќе располага со дуо камера. На задната страна ќе има два сензора, едниот ќе има леќа со широк агол со 12 мегапиксели со Dual Pixel автофокус, а втората ќе биде со телефото леќа за подлабок фокус со 13 мегапиксели и оптичка стабилизација.

⇐ DailyТелефони ⇒