Европската Унија со казна од 110 милиони евра за Facebook

Поради криење на податоци и давање на лажни податоци при купувањето на WhatsApp, Facebook заработи казна од 110 милиони евра, јави BBC . В0 2014 година Европската комисија ја дозволи зделката вредна 22 милијарди долари. Facebook тогаш тврдеше дека нема да има никава промена во правилата за користење на апликацијата. Сепак, во 2016 година компанијатата ги промени правилата за користење, па поради ...

⇐ DailyIT ⇒