ДНК-та на Стив Џобс е во темелите на Apple, вели Тим Кук

За разлика од Googlе и Amazon кои креираа паметен асистент за управување со домот, HomePod на Apple ќе остане само звучник, вели Тим Кук за Bloomberg . Причината за ова едноставна, Apple може да си дозволи управувањето на домот од оди преку iPhone. Компанијата има 375 милиони уреди со Siri преку кој може да управува со домот. “Всушност ние сме веќе во домот со iPhone, уред кој го носите насекаде. ...

⇐ DailyIT ⇒