Android Pay е лансиран во 5 нови држави

Системот за мобилни плаќања Android Pay на Google ќе биде лансиран во 5 нови држави меѓу кои Русија, Шпанија, Бразил, Тајван и Канада со што вкупно ќе биде достапен на 15 пазари ширум светот. Пали Бат потпретседателот на Google за мобилни плаќања откри дека ова е само почеток на активирање на Android Pay сервисот и дека плановите се во текот на годината да се прошири и во многу други земји за ...

⇐ DailyТелефони ⇒