39 лица станаа милионери во 2016.та благодарение на Google Play

Google Play само во 2016-та ни донесе н ови 39 милионери. Оваа информација ја објави консултантска компанија Sensor Tower. Тоа е два пати повеќе отколку во 2015 година. Тогаш само 14 програмери имале приходи кои надминуваат 1 милиони долари во рок од една година. Како што забележуваат истражувачите од Sensor Tower, оваа година на Google му се даде шанса да го намали водството на App Store. ...

⇐ DailyБркај Работа ⇒