Десната суверенистичка партија Форум за демократија *FVD) стана најголемата политичка сила по регионалните избори во Холандија, на кои се гласаше и за новиот ...
| | веќе видена

Во Централнот регистар на копитари во Хрватска на крајот на 2018 година се регистрирани 23.649 коњи и 3.683 магариња. Хрватска во 1998 година имала само 4.270 ...
| | веќе видена

Германската новинарка Јанина Финдајсен првпат јавно зборуваше за околностите под кои самоиницијативно отпатува во воена зона кога беше во седмиот месец на ...
| | веќе видена

Дали сте забележале дека одредени лица започнаа да исчезнуваат? Не се некои бездомници или бегалци - лица кои вообичаено ги снемува. Тоа се доста важни, ...
| | веќе видена

Протестите што почнаа во Белград на 8 декември минатата година се раширија низ другите српски градови, а можеби претставуваа инспирација и за слични протести ...
| | веќе видена

Истражување откри дека децата со математичка анксиозност доживуваат бес и очај кога се соочуваат со задачите. Според истражувачите од Универзитетот „Кембриџ“, ...
| | веќе видена