Зошто борците на Исламска држава ги фрлаат од згради во Мосул?

Ирачките безбедносни сили ги убиваат заробениците од Исламската држава (ИД), бидејќи веруваат дека тие ќе избегаат, подмитувајќи ги властите во Багдад, доколку ги пратат во заробенички кампови, пишува британски „Индепендент“. Поранешен член на ирачките власти тврди дека ја знае точната сума со која борците на ИД можат да купат документи кои им овозможуваат да се движат слободно низ Ирак. - Токму ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒